Witam wszystkich
pisze na forum gdyz od pewnego czasu borykam sie z problemem w mojej isce i mam nadzieje ze ktos będzie potrafil mi pomoc
Ogolnie chodzi o wyciek oleju z silnika.
od jakiegos czasu ubywalo mi oleju - ktos powie ze nie duzo ale problem zaczyna byc denerwujący gdyz na kostce zostają mi plamy no i czasem jadąc pod góre (czyli jak sie auto przechyla) potrafi zaleciec spalonym olejem
od wymiany do wymiany 10tys musze dolac 1l oleju (10w40)
silnik zostal umyty i..... zaczely sie polowania na wyciek. ogolnie przed myciem caly od spodu byl upackany. Na pierwszy rzut poszla uszczelka pod deklem zaworów gdyz w 2 swiecach bylo troszke oleju i simering na wale ten z przodu - bylo tam to wszystko zawilgniete.
Po wymianie tego wszystkiego silnik patrzac pod maske byl juz suchy ale dalej kapalo i czuć bylo swąt spalonego oleju
mechanik ktory to wymienial powiedzial ze on juz nie widzi innego wyjscia jak tylko uszczelka pod głowicą - duze koszty bo wg niego juz wiecej nie ma sie z czego lac
Podjechałem do innego mechanika z ciekawości żeby oblookal sprawę i wg niego na 80% leje sie z uszczelki od pokrywy łańcucha rozrządu
mechanik ten nie ściemniał tylko otwarcie powiedział ze jeszcze nie robił przy tym silniku, w najbliższym czasie mam do niego podjechać zdejmie sprężarkę klimy i dokładnie będzie patrzył czy to z tego sie leje ale.... i teraz pytanie do Was forumowicze czy można zdemontować i wymienić tą uszczelkę nie ruszając głowicy?? bo on coś mówił ze to sie możne łączyć jakoś, nie wiem nie znam sie ale patrząc na realoem to odrębne elementy
dokładnie chodzi o uszczelki nr 15DS i 16DS i czy to o tą uszczelkę chodzi
E36 318is Obudowa skrzyni łańcuchowej
link do realoem
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=10
Dziekuje za zainteresowanie tematem Pozdrawiam