BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 sierpnia 2025, 14:35

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] dziwne szarpanie na ciepłym silniku
PostNapisane: 30 września 2009, 23:36 
Pierwsze kroki

Witam mam taki problem z moją piękną

ogólnie jest tak rano jak odpale silnik pali od kopa czekam aż sie zagrzeje na biegu jałowym czuje bardzo delikatne wibracje ale nic niepokojącego moim zdaniem ,ruszam po kilkunastu minutach po jakimś czasie jazdy zatrzymuje się i wtedy zaczyna telepać szarpać silnikiem jakby nie palił na jeden gar :zalamany: lub coś w tym rodzaju ,nieraz naprawde mocno a nieraz troszke mniej, bardzo niepokoi mnie ta sytuacja ,może ktoś poradzi co sie dzieje abym nie musiał przepłacać ponieważ już wymieniłem całe zawieszenie z przodu oraz chłodnice wody ,poza tym coś w silniku zaciera wraz ze wzrostem obrotów coraz szybciej ,a na jałowym powoli, fachowiec mówił coś o rozrządzie ale podobno nic nie trzeba z tym robić mówił coś o łyżwie czy jakoś tak .Obroty nie falują trzyma jakieś 8 na obrotomierzu . Proszę o pomoc dziękuje

Ostatnio edytowano 1 października 2009, 06:32 przez hossus, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 3 października 2009, 08:22 
Pierwsze kroki

więc tak panowie i panie byłem u fachowca z tym problemem znalazłem gościa który zajmuje się tylko bemami podłączył ją pod komputer i swierdził nieodpowiednią prace silnika jak to powiedział pompa do regeneracji cóż wyjme i regeneracja :zalamany: pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2009, 09:07 
Pierwsze kroki

Nie rozumiem po co po zapaleniu zimnego silnika grzejesz go na postoju a dopiero po rozgrzaniu ruszasz. Czemu ma to służyć? samochód się zapala i rusza, trzeba tylko pamiętać że do puki silnik jest zimny to nie należy dopuszczać dozbyt wysokich obrotów (turbina! ).
W trakcie jazdy silnik szybciej się nagrzewa

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1