BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 20:33

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2009, 23:46 
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

leżę!! :padam: :padam: :padam:

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2009, 07:54 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
I ja padłam :)

I uwielbiam Tuska :)

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2009, 12:58 
Zacna persona forum

Na moje to tylko pokazowka i do tego z podtekstem politycznym. Kara ma slyzyc resocjalizacji a moim zdaniem Polanski raczej juz jej nie potrzebuje. Slyszeliscie zeby w ciagu tych 31 lat byly jakies doniesienia o nowych przestepstwach przez niego popelnionych?? I uwazalbym tak samo gdyby chodzilo o zwyklego Kowalskiego.
Moze jest to bardzo niepopularne ale przypomina mi to nagonke na bylych SSmanow - w latach 40-50tych czy 60tych faktycznie mozna ich bylo karaac. Ale teraz? Wloczyc po sadach schorowanych 90latkow?? Nie dalo sie ich wczesniej wylapac? Zrobili wiele zlego ale teraz to juz tylko przed Bogiem moga odpowiedziec jesli istnieje bo nawet dozywocie w przypadku 90latkow wiele nie znaczy.

Jesli ktos ma zamiar mi tu pojechac to od razu zaznaczam ze moj pradziadek z babcia zgineli w obozie koncentracyjnym w Niemczech i jestem za osadzeniem zbrodni, ale teraz to juz troche nie na miejscu...

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2009, 13:03 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Cała nadziej w Terminatorze... :]

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2009, 13:32 

Bobby_Valentino napisał(a):
Cała nadziej w Terminatorze... :]

i będzie:
Cytuj:
asta la vista...

...baby

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2009, 13:52 
Zacna persona forum

Bobby_Valentino, Sylwek_ch, :hurra:

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2009, 14:01 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: m57
Sylwek_ch, pozamiatałeś :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2009, 14:13 
Zacna persona forum

Moje BMW: W poszukiwaniu :]
Sylwek_ch napisał(a):
i będzie:
Cytat:
asta la vista...

...baby

:rotfl:
A polański:"all be back" :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2009, 14:47 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
I'll be back jak już. :wstyd:

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2009, 15:50 
Forumowy terrorysta

Opinia innych rezyserow na temat Polanskiego:
Zanussi ,,...Roman Polański skorzystał z usług nieletniej prostytutki...'' http://www.tvn24.pl/12690,1621542,0,1,s ... omosc.html
Kutz ,,...Roman Polański uciekł ze Stanów Zjednoczonych ze strachu. Ponieważ w środku jest rozdygotanym chłopcem, świat jego emocji jest niepoukładany ...'' http://www.tvn24.pl/-1,1621623,0,1,pola ... omosc.html

Tytuł:
PostNapisane: 30 września 2009, 15:52 
Niech jeszcze sobie zrobią marsz w centrum wawy z wielkim banerem:

"Kochajmy dzieci. Pedofilia jest okay" :padam:

Kazimierz Kutz napisał(a):
Ponieważ w środku jest rozdygotanym chłopcem, świat jego emocji jest niepoukładany ...''

A jaki jest świat emocji innych pedofilów? Czy ktoś się tym przejmuje skazując na pakę?

Ostatnio edytowano 30 września 2009, 21:05 przez Czarny, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 30 września 2009, 16:54 
Forumowicz

http://pokazywarka.pl/r1swl4/

Tytuł:
PostNapisane: 30 września 2009, 18:07 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
renoraines napisał(a):
Kutz ,,...Roman Polański uciekł ze Stanów Zjednoczonych ze strachu. Ponieważ w środku jest rozdygotanym chłopcem, świat jego emocji jest niepoukładany ...

Z tego, co mi wiadomo Państwowa Wyższa Szkoła Filmowa, którą ukończył Kutz, z psychologią nie ma nic wspólnego, w związku z czym przytoczone przez ciebie słowa dla mnie znaczą niewiele. Rozumiem, że Polański ma swój niemały dorobek artystyczny i przeszedł w swoim życiu osobistym kilka wydarzeń, które mocno obciążyły jego psychikę, ale dla mnie nie stanowi to żadnego wytłumaczenia dla popełnienia przestępstwa. Pomimo upływu lat powinien być osądzony jak przeciętny obywatel.

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

Tytuł:
PostNapisane: 30 września 2009, 20:33 
Forumowy terrorysta

Sztos napisał(a):
http://pokazywarka.pl/r1swl4/

nie dziwi mnie, ze red. Blumsztajn napisal taki tekst, lobby zydowskie działa.

Fryderyk napisał(a):
renoraines napisał/a:
Ponieważ w środku jest rozdygotanym chłopcem, świat jego emocji jest niepoukładany ...''

A jaki jest świat emocji innych pedofilów? Czy ktoś się tym przejmuje skazując na pakę?

To nie jest moja opinia tylko zacytowane słowa Kazimierza Kutza.

Ja uwazam, ze pedofilow nalezy leczyć, a nie im wspołczuć.

Swiat artystyczny za wszelka cene broni Polanskiego, kolejnym tego przykladem jest Dorota Stalinska ,,13-latki same pchają się do łóżka'' http://www.tvn24.pl/-1,1621734,0,1,usa- ... omosc.html
Czego zreszta mozna sie spodziewac po takich ludziach, skoro akceptuja patologie w tym sex z dziecmi, donosicielstwo (tajni wspolpracownicy sb za komune Damiecki, Dedek) i czuja sie obrazeni, jak ktos nazwie rzeczy po imieniu i powie im prawde w twarz.

Tytuł:
PostNapisane: 30 września 2009, 21:06 
renoraines napisał(a):
To nie jest moja opinia tylko zacytowane słowa Kazimierza Kutza.

wiem, że nie, ale niech będzie, zmieniłem już ;)

Tytuł:
PostNapisane: 1 października 2009, 21:11 
Forumowy terrorysta

Daniel Olbrychski potępia postępowanie Romana Polańskiego, który współżył z 13-latką w 1977 roku, ale winą obarcza matkę dziewczyny. - Jej prostytutką bym nie nazwał, ale niewątpliwie jej matka zasługuje na miano stręczycielki - powiedział aktor w "Kropce nad i". Ale zaznacza, że "czyn Polańskiego był haniebny".
http://www.tvn24.pl/7872,1,kropka_nad_i.html , kręcił, kluczył, a M.Olejnik ''śrube przykręcała''

Tytuł:
PostNapisane: 1 października 2009, 21:39 
Pierwsze kroki

Cytuj:
Brońmy księdza Polansky'ego!
Marek Magierowski 30-09-2009, ostatnia aktualizacja 30-09-2009 19:16

Polska elita intelektualna stanęła murem za znanym księdzem, oskarżanym o zgwałcenie 13-letniego ministranta – satyryczne wariacje publicysty "Rzeczpospolitej" na temat sprawy Romana Polańskiego

Dennis Polansky, 72-letni sławny irlandzki ksiądz polskiego pochodzenia, trafił do aresztu. Policja zatrzymała go w Szwajcarii – miał odebrać w Genewie nagrodę ONZ za wieloletnią działalność dobroczynną na rzecz głodujących dzieci w Afryce. Ksiądz Polansky jest oskarżony o dokonanie gwałtu na 13-letnim ministrancie w 1977 roku, wcześniej odurzonym alkoholem i narkotykami. Dotychczas duchowny unikał wymiaru sprawiedliwości.

Ksiądz Polansky, ikona działalności charytatywnej i posługi duszpasterskiej na całym świecie, otrzymał moralne wsparcie od wielu intelektualistów, głównie z Polski, ale także z innych krajów. Elita polskiej kultury jest niemal jednomyślna: zatrzymanie księdza Polansky'ego i sposób, w jaki potraktowano tę wybitną postać, zakrawa na międzynarodowy skandal. W ostatnim tygodniu zaangażowani w działalność publiczną artyści, znamienici reżyserzy, aktorzy i krytycy filmowi, politycy i publicyści w ostrych słowach potępili szwajcarskie władze i z pełnym zaangażowaniem bronili polsko-irlandzkiego duchownego.

1. To przecież było tak dawno

Mikołaj Lizut, Roxy FM: W Irlandii specjalna komisja zajmująca się aferami pedofilskimi w Kościele katolickim sięga w swoich śledztwach 60 lat wstecz. Czyż nie działa tam instytucja przedawnienia? Przecież działa na całym świecie. A w Irlandii akurat nie? Po co dręczyć staruszków w sutannach za czyny, których niemal nikt już nie pamięta? Pozostawmy ten gwałt sprzed 30 lat ocenom historyków; nie rozumiem, dlaczego wymiar sprawiedliwości nie umorzył jeszcze tej sprawy.

Agnieszka Holland, reżyserka: Wracanie do błędów młodości księdza Polansky'ego jest po prostu okrutne. Księdzu należy się raczej łaska. Dlatego słusznie w jego obronie stanęli politycy i przedstawiciele środowiska artystycznego nie tylko w Polsce. Władze mogłyby sobie już dać spokój ze sprawą pedofilii w Kościele, po co to ciągle rozgrzebywać, jątrzyć. Naprawdę gorsze rzeczy się dzieją.

2. Takie czasy, takie okoliczności

Krzysztof Zanussi, reżyser: Nie rozumiem, o co ten cały szum. Przecież wiadomo, jakim miastem jest Dublin, jakie jest i zawsze było środowisko irlandzkich księży katolickich. Albo taki na przykład Boston, gdzie słynny arcybiskup Bernard Law tuszował skandale seksualne wśród duchowieństwa. To przecież jedno z bardziej liberalnych miast w USA. Czy nawet Poznań, za czasów arcybiskupa Paetza, który wręczał klerykom gustowne majtki z napisem „Roma"/"Amor". Wiadomo, jaka była atmosfera, przyzwolenie społeczne na takie rzeczy. No, nie pamiętacie państwo, jak to bywało? Imprezy na plebanii, zabawa. Taki to już świat. Już nie wspomnę, że w historii Kościoła to przecież nic nowego.

3. Pryncypializm moralny

Mikołaj Lizut, Roxy FM: Nagle się okazuje, że jest całkiem spora grupka moralistów, którzy rzucają kamieniami w księży. Ciągle ci sami publicyści, komentatorzy, którzy wiedzą lepiej. W tych samych tytułach, w tych samych programach. Skąd ta zaciekłość, ta pewność sądów, ten pryncypializm moralny? Potrafią tylko rzucić kamieniem…

Kazimierz Kutz, reżyser, poseł na Sejm: Co osiągnęli w życiu ci, którzy krytykują dzisiaj duchownych? Niewiele albo zgoła nic. Ksiądz Polansky to wielka postać, zasłużona dla polskiej i europejskiej kultury. W swoim wnętrzu ks. Polansky jest tak naprawdę rozdygotanym chłopcem, świat jego emocji jest niepoukładany. Tak, ksiądz Dennis Polansky jest winny, ale pamiętajmy o dramacie, jaki dziś przeżywa – on, jego przełożeni, jego bliscy. To, co się dzisiaj wypisuje na jego temat w Internecie, jest zupełnie niewyobrażalne. To czysta, tradycyjna polska zawiść. Gorzej – to często zwierzęcy, ohydny antyklerykalizm. Ci ludzie nie tylko nienawidzą księdza Polansky'ego, oni po prostu nienawidzą wszystkich katolików.

Dorota Stalińska, aktorka: Jestem zszokowana! Jak można napisać, że mamy nasrane w głowach? Bronimy przecież wspaniałego człowieka!

4. Winni ministranci

Karolina Korwin-Piotrowska, krytyk filmowy: Ministrant sam się o to prosił. Nie wie pani, jak to jest? Matki ich do tego popychają, one to wymyślają. Liczą, że ich synowie zrobią karierę w Kościele, że seks z księdzem pomoże im w życiu. A potem nabierają wody w usta. Zastawiają pułapkę na księży. No i niektórzy księża w tę pułapkę wpadają. Już nawet nie chce mi się o tym dyskutować, te oskarżenia wobec księdza Polansky'ego są żenujące.

Krzysztof Zanussi, reżyser: Ksiądz Polansky uprawiał po prostu seks z nieletnią męską prostytutką.

Dorota Stalińska, aktorka: Nawet jeśli nie był męską prostytutką, to rzecz była wykombinowana razem z matką. Mój 20-letni syn mógłby opowiedzieć, jak nastoletni chłopcy pchają się do łóżka nie tylko 20-latkom, ale i 40-latkom. Domagają się alkoholu, sami prowokują starszych mężczyzn.

5. Ogrom dobroci

Katarzyna Figura, aktorka: Ci wszyscy księża oskarżani o pedofilię powinni zostać natychmiast uniewinnieni! Nie możemy zapominać o tym, co uczynili dla biednych, schorowanych, dla całego świata. O tych jadłodajniach, szpitalach, o duchowym wsparciu, którego udzielają na co dzień. Jak można tego nie pamiętać? Stało się coś strasznego, niezrozumiałego. Taki cudowny człowiek, o takim sercu… Nie jestem prawniczką, ale zawsze będę po stronie księży! Zawsze!

Seweryn Blumsztajn, „Gazeta Wyborcza": Wszyscy są równi wobec prawa, ale niektórym Pan Bóg dał niezwykły talent i wolę. Tacy są równiejsi. Ludzie tak wybitni jak ksiądz Polansky stanowią nasze dobro narodowe. Wszyscy się grzejemy w świetle ich dokonań. Chełpimy się nimi. Nie mamy też ich zbyt wielu. Ilu się w Polsce rodzi takich jak on? Nie usprawiedliwiam faktu, iż ksiądz zgwałcił ministranta. Apeluję tylko o pokorę wobec jego wielkiej dobroci. To dar, wobec którego jesteśmy bezradni w naszych sądach moralnych. Ja nigdy nie prowadziłem się tak źle jak ks. Polansky, ale też nie potrafię dokonać czegoś tak wybitnego jak on.

6. Podejrzani sędziowie

Agnieszka Holland, reżyserka: Ci ludzie, którzy mają w rękach los oskarżonych, prokuratorzy, sędziowie czy członkowie ławy przysięgłych, mają ogromną władzę. Ale ponieważ są tyko ludźmi, zdarzają im się błędy i nadużycia. Te sprawy nie są takie jednoznaczne. Wiadomo, że ministranci często zmieniają zeznania, że nie wszystkie oskarżenia mają odzwierciedlenie w faktach. A to, co zrobił ks. Polansky, nie było aż tak straszne, sądząc z tego, co dziś mówi ta skrzywdzona przez niego osoba.

7. Trauma II wojny

Mikołaj Lizut Roxy FM: A wie pani, ilu księży przeżyło wojnę? Wie pani, jakie to straszne doświadczenie, jaka trauma? Oni już poznali zło w najgorszej postaci, teraz jeszcze mamy na nich wysyłać prokuratorów? Ksiądz Polansky na pewno nie zasłużył na takie sponiewieranie.

Bogdan Zdrojewski, minister kultury i dziedzictwa narodowego: Sprawa księdza Polansky'ego to oczywiście uderzenie w wizerunek Polski. Musimy temu jakoś zaradzić. Polskie władze udzielą księdzu wszelkiej pomocy prawnej.

Woody Allen, Pedro Almodóvar, Monica Bellucci, David Lynch, Costa Gavras, Giuseppe Tornatore i inni: Żądamy natychmiastowego uwolnienia księdza Polansky'ego!

Większość powyższych cytatów, jak zapewne domyślają się nasi Czytelnicy, to przeredagowane, lecz autentyczne wypowiedzi bohaterów artykułów prasowych i programów telewizyjnych z ostatnich kilku dni

http://www.rp.pl/artykul/371003.html

Tekst genialny, pokazuje w ironiczny sposob oblude ludzi.

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, 08:28 
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

dobre. macie teraz te swoje AUTORYTETY :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, 10:58 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
No i teraz ci którzy twierdzą że znają kogoś kto zna kogoś kto powiedział tak i tak mają zagwozdkę :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, 11:28 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
W sumie to mam już 70 punktów pomógł więc w razie jakiejś wpadki wyciągnę te zasługi i wymienię je na jakieś zawiasy... bardzo fajny pomysł ! :super:

Jedno jest zastanawiające dlaczego w tym wszystkim nikt nie powie ok niech idzie przed sąd w końcu dziewczyna wycofała swoje zeznania na temat gwałtu ? NIema się czego bać bo jeżeli jest tak jak wszyscy mówią to sąd go przecież uniewinni po co od razu prawo łaski ?

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1