BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 11:01

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, 13:49 
Forumowicz

mało co mnie rusza ale film jest już czymś takim co mnie poruszyło i dało do myślenia!!

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, 14:18 
:przestraszony: :przestraszony:

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, 15:26 
Forumowicz

Moje BMW: E36 Copmact
Kod silnika: M43 Junkers
chyba wolal bym umrzec niz miec taka twarz. :|

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, 15:54 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 3288888888
:zdziwko: :zdziwko: jak zobaczulem go ja na stoel wylaczylem :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko: masakra. Daje do myslenia. :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, 15:57 
Forumowicz

Moje BMW: 318d
Kod silnika: m47
o zesz k..... :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok:

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, 17:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
o w mordę..... :wstyd:

dużo w życiu widziałem przeróżnych podobnych sytuacji ale to mnie poruszyło mocno. I gdzie w tej chwili był rozum i rozwaga? Nie ma to jak pokazać się przed kolesiami. :przestraszony:

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, 17:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 123d 850 F10
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0
jakby mial deko rozumu w glowie i widzial ten wystajacy beton to musieliby go siła do skakania zmusic, pytanie gdzie byli dorosli w tym czasie?

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, 17:29 
Forumowicz

Podobno zmarł dwa dni po wypadku...

Znalazłem coś takiego w sieci na ten temat:

Cytuj:
This tragic accident took place in Beirut the second week of June 2009. I know because I was standing there the day after this accident happened. I was told that two teenage boys were showing off their diving/jumping skills or lack thereof while passersby were walking as usual in the afternoon on the seaside promenade of Beirut called "Manara" across the boulevard from the American University of Beirut (AUB).

I was told that the teenager and his buddy had jumped a few times that day. His friend made a safe dive but this teenager slipped as he was about to jump. One has to sprint away from the railing in order to land away from the stone ledge on the bottom where fishermen usually fish. I was told the day after this accident took place that a phone video of the tragic accident surfaced in Beirut and was being forwarded from one cell phone to another. The teenager filmed in this clip slipped and ended up hitting his head on the stone ledge below from a height of over 40 feet.

It was a very sad and tragic accident. I was told that the teenager s face was split in half validated by the second part of the video clip. So for LiveLeakers dismissing the validity of these two clips, if you do not speak, understand Arabic or the Lebanese dialect spoken by the ER staff, you are wrong, this two-part clip is not of two different people, one tanned and one pale white as some have commented but of the same teenager is.

As I mentioned, the first clip was shot in the afternoon (where more than likely using a Nokia phone which takes darker videos in the afternoon) at the "Manara" boulevard in Beirut by a teenage girl who was heard in the clip saying: Quote - Oh my God! Oh my God! Someone call the Civil Defense - End of Quote. The civil defense is an emergency rescue organization made up of volunteers, similar to the Red Cross. The second cell phone video was shot in the bright-lit ER at the American University Hospital (AUH) less than a quarter mile away. I am not sure though whether it is the same teenage girl who shot the first clip of the accident.

This is going to sound absurd to most of those living in the "developing nations" but it is quite common for family, friends of wounded or dead patients, and even hospital staff to sneak in a cell phone to the ER and record on their cell phones such clips evidenced by similar cell phone videos of grave wounds I have seen in the ER rooms in Gaza, Lebanon, Iraq and other war-torn land in the Middle East. The American University Hospital (AUH) in Beirut is one of the top three hospitals there with American medical standards and ethics; however, rules are not always as tight when it comes to turning on the video camera of a cell phone. Hard for most to comprehend but that's the way things are.

Both parts of the video clip are of the same teenager. I was told that he was taken to the ER where all the surgeons were able to do is stitch his deep and severe wounds. The staff tried to keep him alive in intensive care but he died two days later. The city did install a while back barbwires to discourage young men from jumping from the top of the railings and risking injury or death but young men continue to jump as they see this activity as a fun challenge. There have been similar accidents there as a result of carelessness and ignorance by the swimmers, teenagers and even men in their twenties.

One day after this accident took place, I saw teenagers climb on the metal railing and stand between the barb wires to jump in ten foot deep water with blocks of concrete/rocks the size of minivans intended to break the high waves were less than 5 ft away from where the teenage boys were landing. May he rest in peace.

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, 17:45 
DarPiet napisał(a):
jakby mial deko rozumu w glowie i widzial ten wystajacy beton to musieliby go siła do skakania zmusic, pytanie gdzie byli dorosli w tym czasie?

dzieciaczki nie mają wyobraźni, a chęć pokazania co to nie ja jest niestety wyższa :/

jak byłem mały, też musiałem pokazać co to nie ja, skończyło się na tym, że straciłem przytomność i przez pewną chwilę nie wiedziałem gdzie jestem, co jest grane i nie poznałem własnej mamy... nie jestem specem od tego, ale chyba jednak dzieci powinny wiedzieć jakie są konsekwencje, nawet jak mają spawać po tym filmie :dobani:

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, 17:49 
Przyjaciel forum

Cytuj:
dzieciaczki nie mają wyobraźni, a chęć pokazania co to nie ja jest niestety wyższa :/

jak byłem mały, też musiałem pokazać co to nie ja, skończyło się na tym, że straciłem przytomność i przez pewną chwilę nie wiedziałem gdzie jestem, co jest grane i nie poznałem własnej mamy... nie jestem specem od tego, ale chyba jednak dzieci powinny wiedzieć jakie są konsekwencje, nawet jak mają spawać po tym filmie :dobani:

dokładnie. Najpierw rodzice powinni zobaczyć a później pod ich okiem pokazać to dzieciakom. Do tragedii jest czasem tylko kilka chwil a po tym filmie może włączyłoby się myślenie :cisza:

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, 18:18 
Forumowicz

Moje BMW: 318d
Kod silnika: m47
DarPiet napisał(a):

Z tego co widze to on nie skoczyl celowo tak blisko, ale noga mu sie poslizgnela..Chyba az takim glupkiem nie byl, ze nie widzial tego betonu..
Co jednak jak mowicie nie usprawiedliwia rodzicow..
Ogolnie masakra. Przerazenie doslownie :przestraszony: :przestraszony:

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, 18:31 
Pierwsze kroki

Masakra Ten filmik by trzabylo wrzucic na kazda strone zeby wszyscy widzieli do cholery jak mozna skaczyc. Mam 2 braci mlodszych i nie chcialbym ich obojetnie w jakim stanie spodkac. K... az oczy sie zaczynaja pocic. Zaraz na GG linka wrzuce niech kazdy znajomy zobaczy. Od dzis szanuje zycie

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=610769#610769

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, 18:35 
Przyjaciel forum

dj.playboy napisał(a):
Od dzis szanuje zycie

a do tej pory było inaczej???????

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, 18:38 
Pierwsze kroki

Tak innaczej.Wszystko mialem gleboko w d... nie sluchalem rodzicow i blabla bla ale niemsylcie sobie ze klulem sie albo cos boje sie igly heh
Na GG juz wszyscy offline heh

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=610769#610769

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, 20:03 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
Normalnie, chce mi sie blusować :szok:

Moja e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93561

Moja 19letnia e36 (niestety aktualnie już była)
viewtopic.php?f=6&t=104802&p=1262357#p1262357

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, 20:49 
Częsty bywalec

Dobrze że czasy skakania do wody mam już za sobą i nic mi się nie stało....

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, 20:50 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Selekcja naturalna.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, 21:15 
Forumowicz

Moje BMW: E36 320iA, E39 520iA
Kod silnika: M50B20, M52B20
Pierwszy raz w życiu podnosi mi sie obiad do gardła na widok czegokolwiek.
Też kiedyś zadarłem nosem o dno koryta rzeki i teraz widzę ile miałem szczęścia, do dziś nie skaczę do wody bo mam jakiś error .
Jak tu swoje dzieci przed tym przestrzec ?

masakra...

BMW uchyla nam skrawek nieba za życia :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 października 2009, 08:12 
Forumowicz

Moje BMW: E39
chyba niewiele osób oglądnęło to do końca... :zdziwko:

Ciarrry na plecach!!!

Tytuł:
PostNapisane: 3 października 2009, 10:29 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
ale się obśmiałem :rotfl:
panowie wasze uwagi o rodzicach "gdzie oni byli" itp sa przezabawne..
popatrzcie na wasz styl jazdy i zadajcie sobie pytanie: gdzie byli moi rodzice???
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
zapomniałem ,ze jak ja robię coś głupiego to spoko tylko ci inni to debile :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1