Witam, z racji ze jestem nowym uzytkownikiem na poczatek napisze ze mam 24 lata jestem z czestochowy i wlasnie zaczolem SWAP swojej e-30 touring.Poprzednie serducho starlo walek rozrzadu i wogole wymagalo wkladu finansowego a ze pod reka za darmo napatoczyl sie silnik m30b28( serce z 628CSi rocznik chyba 81 ale nie jestem pewnien ) to stwierdzilem ze mozna bylo by cos z tym pokombinowac.Zeby nie bylo ze rzucam slowa na wiatr wklejam zdjecia:
Jak widac na powyzszych zdjeciach silnik sporo wystaje ponad linie blotnikow.Z tego co juz sie zorientowalem musze zalozyc miske olejowa z e-34/e32 i tu moje pierwsze pytanie czy miska bedzie pasowac od silnika m30b35 (jezeli tak to prosilbym informacje na priv jesli ktos takowa posiada na sprzedaz).Druga rzecza sa lapy silnika wiadomo trzeba dorobic ma ktos moze jakies wymiary takowych lap??I to by było na tyle najpierw chce osadzic silnik pozniej zajac sie skrzynia i przeniesieniem napedu a na koncu jak mechanik bedzie zlozona chce zajac sie elektryka ale nie wszystko naraz.Z gory dziekuje za wszystkie wskazowki podczas prac
pozdrawiam
Wrona