BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 22:33

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] regulacja szyberdachu
PostNapisane: 13 października 2009, 22:24 
Panowie, mam zapadniety szyberdach z prawej strony, po wielkich poszukiwaniach na bmw-sport nic nie znalazlem na moj problem, za to znalazlem cos takiego z innego forum http://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t= ... &f=29&pt=1 niestety nie do końca mi pomógł, bo nie moge znalezc tej regulacji z przodu szybra o której pisze pan T7, tył ustawiłem bo sróbki do regulacji były dobrze widoczne a tych do regulacji przedniej cześci nie moge znależc, może ktos pomoże?[/quote]

Ostatnio edytowano 13 października 2009, 22:29 przez franus_, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 14 października 2009, 17:57 
jeszcze mam taki problem i podejzewam ze jest związany z tym szyberdachem, dzisiaj podczas intensywnych opadów zauważyłem wode sączącą sie po prawym przednim słupku w kabinie i po prawej stronie w bagażniku w tym korytku na narzedzie zebrała sie woda, pomóżcie bo mnie zaleje.

Tytuł:
PostNapisane: 14 października 2009, 19:08 
Forumowicz

Moje BMW: e 36 323
Kod silnika: m52b25
ustaw szyberek w pozycje UCHYLENIA podsufitka odjwdzie do tylu jest tam srubka na klucz (torks) oznaczony chyba T35lub T40 niepamietam i tam mozna podregulowac.
A dużo ci brakuje?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 14 października 2009, 19:35 
pare milimetrow, niby nie duzo ale mnie to denerwuje i jeszcze ta woda

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2009, 07:51 
Forumowicz

Moje BMW: e 36 323
Kod silnika: m52b25
No z ta wodato troche dziwne bo tam sa rynienki spystowe
zdejmnij najlepiej oslony slupkow i zajrzyj pod podsufitke moze ktos to robil kiedys i zle cos zlorzył.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2009, 19:05 
co do regulacji to juz zrobiłem, cieżko było zobaczyć tą srubke bez latarki, tak czy siak szyberdach wyregulowałem, co do tej wody to mnie troche dziwi bo auto mam ponad 3 lata i nigdy problemów nie było, rynienki widze że są na swoim miejscu, nawet przedmuchałem i są drożne.
Zdjąłem poszycie bagażnika i też nie moge stwierdzić skąd woda się tam wzięła, spróbuje wejść do bagażnika i poprosić kogoś żeby lał woda to może coś bede wiedział, tylko jak ja sie tam zmieszcze??? :rotfl:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1