BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 17:08

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 157 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2009, 11:41 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47
Kornelio napisał(a):
Dodając są zazwyczaj droższe w porównaniu do "angola" ale to normalne

to prawda,sam szukałem takiego auta w Anglii,ponieważ sprowadzałem takie samochody na zamówienie. Ceny są porównywalne jak np w Niemczech czy choćby u nas. Ostatnio widziałem kilka sztuk ładnych E39 w M-pakiecie u Szwaba w angielskiej wersji,a po krótkiej rozmowie z handlarzami dowiedziałem się że je przerabiają i wio do Polski, do Czech, na Ukrainę. Choć znając życie polski rząd i tak coś wymyśli,powstanie kolejna komisja sejmowa a po jakimś czasie temat ucichnie. :kwasny:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2009, 12:59 
Forumowicz

Moje BMW: E61 LCI 525d
Kod silnika: M57
Garaż: E61 525d - http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166179
E36 Coupe - http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=55190
Jestem za rejestracją anglików bez przekładki, ale tylko pod jednym warunkiem. Obowiązkowy montaż urządzenia umożliwiającego obserwację drogi po właściwej stronie na wypadek wyprzedzania (gdzieś czytałem, że w Rosji montują system luster, lub kamerę z wyświetlaczem i normalnie można wyprzedzać, bez wystawiania całego samochodu).

Druga sprawa to dla mnie rejestracja anglika ma sens tylko wtedy, gdy chodzi o samochód typu Nissan Skyline, który w innej konfiguracji nie wychodził. Oczywiście tylko do celów kolekcjonerskich, bo jazdy na co dzień sobie nie wyobrażam za bardzo.

Przepis ten ma jednak jedną wadę, podrożeją angliki, które można było tanio dostać na części.

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2009, 13:17 
Forumowicz

Moje BMW: E34
Kod silnika: M30B35
Oj tam spinacie się.

--- wiecej luzu

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2009, 14:37 
Zacna persona forum

Moje BMW: W poszukiwaniu :]
Ja bym chciał zarejestrować anglika!kupiłbym e32 750iL w stanie kolekcjonerskim,bo w Polsce to raczej niemożliwe dostać taki egzemplarz,a jeżeli już jest to w cenie e38,a Angol byłby tańczy(oczywiście mowa tu o wyjazdach rekreacyjnych,typu zloty,spoty).
Ciekawy pomysł z tymi kamerkami.
mixer_mr napisał(a):
gdy chodzi o samochód typu Nissan Skyline

Święta prawda,chociaż na allegro widziałem przełożonego z prawicy na lewice,ale ciekawe jakim kosztem, czy to w ogóle zdawało egzamin.

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2009, 15:22 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
mixer_mr napisał(a):
Jestem za rejestracją anglików bez przekładki, ale tylko pod jednym warunkiem. Obowiązkowy montaż urządzenia umożliwiającego obserwację drogi po właściwej stronie na wypadek wyprzedzania (gdzieś czytałem, że w Rosji montują system luster, lub kamerę z wyświetlaczem i normalnie można wyprzedzać, bez wystawiania całego samochodu).

Peryskop najlepiej :hah:

One redline a day keeps a mechanic away.

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2009, 15:31 
Przyjaciel forum

Będzie jeden wielki bu..el na drogach. :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2009, 15:57 
Forumowicz

DaVeRc napisał(a):
Święta prawda,chociaż na allegro widziałem przełożonego z prawicy na lewice,ale ciekawe jakim kosztem, czy to w ogóle zdawało egzamin.

Przekładka Skyline'a wymaga ingerencji w układ turbo (wymiana 2 turbin na jedną większą), więc koszty idą bardzo szybko do góry.

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2009, 16:00 
Przyjaciel forum

mixer_mr napisał(a):
Przekładka Skyline'a wymaga ingerencji w układ turbo (wymiana 2 turbin na jedną większą), więc koszty idą bardzo szybko do góry.

Skyline'y R32, R33, R34 nigdy nie byly produkowane w ukladzie LHD, wiec takie przekladki powinny byc raczej dokladnie sprawdzone, bo bazuja na autorskich rozwiazaniach przekladacza.

A co do bezpieczenstwa na drogach, proponuje przyjrzec sie przykladowi Rosji, gdzie jest zalew tanich aut z Japonii i masa spowodowanych tym wypadkow...

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2009, 16:52 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 316i
Kod silnika: M40
A tu niespodzianka.... Ostatnio wyczytalem na jakiejś stronie że jest możliwość zarejestrowania angola w POLSCE!! Do tego potrzebny jest dowód "V5 LogBook" (czy jakos tak)... Na allegro jest sporo ofert takich aut o.O... Ale nie wiem jak to wygląda w rzeczywistości. Może ktos ma takie auto? Da się go zarejestrować ...

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2009, 16:55 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 316i
Kod silnika: M40
Przykład: http://moto.allegro.pl/item774008132_vw ... nglik.html :przestraszony:

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2009, 18:02 
Forumowicz

Vermilion napisał(a):
Skyline'y R32, R33, R34 nigdy nie byly produkowane w ukladzie LHD, wiec takie przekladki powinny byc raczej dokladnie sprawdzone, bo bazuja na autorskich rozwiazaniach przekladacza.

Dokładnie, dlatego jest z tym tyle rzeźby, kiedyś się interesowałem takim tematem i trzeba zmienić właśnie układ turbo (bo z 2 turbinami nie mieści się nowa kolumna kierownicza), dodatkowo przeróbki ściany grodziowej i ogólnie rzeźba, rzeźba i jeszcze raz rzeźba, więc jeżdżenie czymś takim to nie jest dobry pomysł.

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2009, 18:13 
Zacna persona forum

Moje BMW: e32
Kod silnika: m60b40
pisze wyraznie mozliwośc rejestraci ale najpierw trzeba przełożyć kierownice inaczej niedostaniesz przeglądu

Bo najważniejsza jest Pasja

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2009, 18:27 
Forumowicz

Moje BMW: E36 320i
Kod silnika: M52B20
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t ... 2#p1596372
Chyba nie jest to najlepszy pomysł, sam mam vana, ktorym wróciłem z zielonej wyspy i wiem co to znaczy tu jezdzic. Ile razy musze sie naskakac na fotel pasażera żeby zobaczyć czy można wyjechac :rotfl:

Pozatym jak to zalegalizuja to zjada nie tylko osobówki ale i większe. Dla mnie bedzie to hardkor na drodze :)

Obrazek

Całe życie Piast Gliwice !!!
Pozdrawiam - Marcin

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2009, 19:09 
Uzależniony od forum :)

Ja jestem kategorycznie na nie! A wiecie dlaczego,bo jestesmy za glupi i takie zezwolenie w naszym kraju bedzie mialo fatalne skutki.Nagminnie lamiemy przepisy drogowe,jezdzimy brawurowo,nieodpowiedzialnie i stanowczo za szybko.Wyobrazcie sobie sytuacje gdzie jakis baran leci jak szalony angolem i zabiera sie za wyprzedzanie np. tira,a wy jedziecie sobie normalnie z przeciwka.To moze byc ostatnia podroz w waszym zyciu.Wiec legalizacja angoli tak,ale w normalnym kraju.Legalizacja angoli w Polsce stanowczo NIE!

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2009, 19:37 
Zacna persona forum

Moje BMW: e34, e39
Kod silnika: m50b25, m51b25
Garaż: e34 m50b25
e39 m51b25
wypowadacie sie wszyscy negatywnie w tej sprawie, a czy kto kolwiek z was jezdzil autem z kierownica po prawej?! :cisza:
moj ojciec ma takie auto od ponad roku, nigdy nie mial problemu z wyprzedzaniem, czy normalnym poruszaniem sie na drodze.

wystarcz by takiego auta nie mial jakis idiota tylko osoba z wyobrznia.

WYSTARSZY ODROBINA ZDROWEGO ROZSADKU i nie ma problemu

PS. marzy mi sie skyline i nie wydze innego wyjscia niz zachowanie go w oryginale.

Just to stay alive...

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2009, 19:55 
Forumowicz

Moje BMW: E34
Kod silnika: M30B35
Własnie Skyline by był wkoncu spotykany na drogach :)

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2009, 20:00 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
spider napisał(a):
Ja jestem kategorycznie na nie! A wiecie dlaczego,bo jestesmy za glupi

Mnie zawsze zastanawia takie podejście. Najlepiej niech państwo zadba, zabroni i zakaże to będzie od razu bezpieczniej i problem zniknie :rotfl:

Sam piszesz:

spider napisał(a):
Nagminnie lamiemy przepisy drogowe,jezdzimy brawurowo,nieodpowiedzialnie i stanowczo za szybko.

Z czego można łatwo wywnioskować, że zakaz szybkiej jazdy, czy innych niebezpiecznych zachowań nie rozwiązuje problemu braku odpowiedzialności.
Ba, interwencja państwa w coraz to większej liczbie kwestii w celu "zabezpieczenia obywateli przed nimi samymi" wręcz ten problem pogłębia!

Ludzie stają się coraz mniej odpowiedzialni, gdyż przyzwyczaja się ich do tego, że jakiś "odgórny" rozsądek czuwa:/
No ale to oczywiście szerszy problem, absolutnie nie sprowadzający się do kwestii rejestracji anglików :zly:

sparco1020 napisał(a):

I pewnie nikt rozsądny na co dzień angolem nie zechciałby przemierzać polskich dróg.

Czy sam jestem za legalizacją rejestracji angoli?

Jestem przeciw! Przeciw zakazowi ich rejestracji w Polsce :D
To kolejne ograniczenie.
Jak ktoś chce latać angolem to niech lata, męczy się tym i ponosi pełną odpowiedzialność za ewentualne spowodowane przez siebie szkody:)

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2009, 20:08 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Jak ktoś w angolu zabije Ci rodzinę podczas durnego wyprzedzania to też poniesie adekwatną dla Ciebie odpowiedzialność?

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2009, 20:09 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47
sparco1020 napisał(a):

spójrzmy na ten temat w ten sposób. Wszyscy kiedyś mieliśmy 18 lat (stara dupa ze mnie,23l :hyhy: ) i wiemy jak zachowuje się kierowca w tym wieku. Pisk opon spod świateł nawet Maluchem jak się jedzie z kolegami,lekceważące podejście do praw fizyki. Teraz mamy dziewczyny,żony,dzieci,plany na przyszłość i trochę kilometrów za sobą więc czasami zdejmujemy nogę z gazu. Nie stać nas na E39,kupujemy E30,uczymy się pokory. A gdy wejdą przepisy pozwalające rejestrować auta z Anglii (RHD) to będzie wyglądało tak: małolat odbiera prawko,nie ma dużych finansów na normalny samochód,przytarga Opla z Anglii,koledzy na pokład, 95 oktanów do zbiornika i kopyto,wychyli się przy wyprzedzaniu i...koniec przygód z motoryzacją :zalamany: . Po drugie u nas nie ma DRÓG do jazdy tymi autami. Autostrady? Lepsze są drogi na osiedlach. Natomiast Anglicy mają bardzo dobre drogi i mogą jeździć czym się da. Po trzecie nasz rząd na pewno coś wymyśli: możesz zarejestrować Angola,ale podatki,akcyza,itp sprawią że będzie to nieopłacalne.

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2009, 20:14 
Zacna persona forum

Moje BMW: e34, e39
Kod silnika: m50b25, m51b25
Garaż: e34 m50b25
e39 m51b25
jiGsaw napisał(a):
Jak ktoś w angolu zabije Ci rodzinę podczas durnego wyprzedzania to też poniesie adekwatną dla Ciebie odpowiedzialność?

tak samo moze zabic Ci rodzine ktos z "latajacej calybrze" czy innym lanosie,a auta nie maja nic do tego, wazne kto nimi kieruje

a to ze problem lezy w mentalnosci polakow to sie zgodze, ale coz, zyjemy w takim a nie innym kraju... poza egzaminem na prawo jazdy powinny byc testy psychologiczne,wiadomo ze nie kazdy sie nadaje, ale to to temat na inna dyskusje.

Just to stay alive...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 157 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1