BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 18:11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 157 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 10:32 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
spider napisał(a):
qqiz widze,ze podwazasz doslownie kazda wypowiedz w tym temacie,ja chetnie poznam wtoj punkt widzenia w sprawie rej.anglikow w pl.

Ależ proszę, wyraziłem go już kilkanaście postów wyżej, pisząc:

qqiz napisał(a):
Czy sam jestem za legalizacją rejestracji angoli?

Jestem przeciw! Przeciw zakazowi ich rejestracji w Polsce :D
To kolejne ograniczenie.
Jak ktoś chce latać angolem to niech lata, męczy się tym i ponosi pełną odpowiedzialność za ewentualne spowodowane przez siebie szkody:)

Sprawa tyczy się rzeczy fundamentalnych, tylko musicie to dostrzec.
Nie przekonujcie mnie, że jest masa debili na drogach, bo ich spotykam i widzę.
Nie przekonujcie, że będą mogli debile jeździć angolami, bo też jest to oczywiste.

Zauważcie jednak, że kwestia dotyczy tak ważnej sprawy jak wolność.
I zgadzam się z Wami, że Wasza wolność nie pozwala nikomu wyskakiwać Wam na czołówkę. To proste i oczywiste. Za to Wasza wolność nie sięga tak daleko by komukolwiek jazdy angolem zabraniać. Tam jest obszar jego wolności i basta!
Socjaliści!

Obrona własnej wolności nie może polegać na tak daleko idącym zniewalaniu innych:/
Zacznijcie od zdefiniowania wolności, a potem zastanówcie się, czy takie podejście do niej, jakie reprezentujecie będzie Wam pasowało, kiedy ktoś będzie chciał nałożyć ograniczenia na Was.

Bobby_Valentino napisał(a):
qqiz napisał(a):
Świat nie jest idealny, ale to nie oznacza, że aby przybliżać go do ideału należy stosować bzdurne i nic nie wnoszące zakazy.

Dokładnie. Zalegalizujmy broń dla każdego i grzybki halucynki w każdym kiosku a do tego żadnych ograniczeń wiekowych ! Pełna swoboda obywatelska ! Ludzie w Polsce są na tyle świadomi że to się wcale nie skończy tak jak np. w USA gdzie mamy najwięcej morderstw na świecie :) Niee to my Polacy ! Najmądrzejszy a zarazem najbardziej ucieśniony naród na świecie :)

Dyskusji na temat legalizacji broni czy używek może nie zaczynajmy już w tym temacie. Myślę, że moją opinię na ten temat łatwo wywnioskujesz z wcześniejszych postów :)

Ale zanim powołasz się na jakąś statystykę, to sprawdź. Nie wiem na jakich danych się oparłeś, ale ja znalazłem takie na temat liczby morderstw:
W usa 0.042802 per 1,000 people
W Polsce 0.0562789 per 1,000 people
USA na 24. miejscu w świecie, Polska na 20.
Źródło: http://www.nationmaster.com/graph/cri_m ... per-capita

qqiz napisał(a):
Takowy zakaz nic nie zmieni, a może komuś jedynie życie utrudnić, no i co najważniejsze ogranicza przecież i tak skromną wolność obywatela.

Życie utrudnić ? Jak ? No chyba może leworęcznym bo by im się łatwiej biegi zmieniało.

Każdy zakaz ze swej natury utrudnia, zwłaszcza tak pozbawiony logiki jak ów będący przedmiotem dyskusji. Nie chce mi się powtarzać argumentów, padły już wcześniej

qqiz napisał(a):
Pytałem przecie jaka jest różnica czym będzie jechał debil powodujący czyjąś śmierć.

A powiedz mi czy widzisz różnicę w tym że samochodem jedzie debil ale ma dobrą widoczność i ta sama sytuacja tylko zawiązujesz u oczy. Rozumiem że według twojego toku rozumowania zagrożenia w ogóle nie wzrasta, niema różnicy :)

Debil jest debilem i absurdem byłoby stopniowanie zagrożenia stwarzanego przez bezmózgich. To że wyposażysz debila w bezpieczniejsze auto, nie znaczy iż zmaleje zagrożenie jakie on powoduje.

TomekB napisał(a):
Zupełnie nie wiem skąd te przekonanie że nagle połowa aut na ulicach to będą "angole" i że nagle na ulicach zapanuje większy burdel niż jest teraz?

No właśnie skąd ? Znowu to samo... Polacy to przecież odpowiedzialny naród i nigdy głupot na drodze nie robi ! Słyszał ktoś chociażby o pladze tanich zenonów na Polskich drogach które oślepiają kierowców w nocy ? W życiu ! Jesteśmy na to zbyt odpowiedzialni.

To przekonanie bierze się z socjalistycznego punktu widzenia, wedle którego ludzie nie mają własnych rozumów, są półdebilami, których należy chronić przed nimi samymi.
Jedynie wielce oświecona władza w sejmie i urzędach wie co dobre a co złe!
A wolność?
To przeżytek zastąpiony zasiłkami dla bezrobotnych, państwową służbą zdrowia, igrzyskami i obowiązkowymi ubezpieczeniami, także emerytalnymi :znudzony:

Ostatnio edytowano 19 października 2009, 11:08 przez qqiz, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 10:36 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
No działaj wreszcie!

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 11:11 

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
TomekB napisał(a):
Tak samo się stało jak ułatwiono sprowadzanie 10-letniego niemieckiego złomu z zachodu :wstyd:
Same klepane czterośladowe przystanki na ulicach, beemki czy inne folzwageny z rozwalonym zawieszeniem, sztukowanymi hamulcami, dachami z gipsu, bez katalizatorów i bez jakichkolwiek norm spalin. Poprostu naszą piękną krainę nowoczesnej i bezpiecznej motoryzacji zalał złom!

Szczerze to wolałbym 20 letniego golfa 2 z niemczech , niż 10 letniego polskiego poloneza... :hyhy:
Wiec nie wiem do czego dożysz z tymi porównaniami... Skoro dla ciebie 10 letnie sprowadzane auto to złom to czemu posiadasz takie auta jak e30 oraz e36 (przecież to są auta powyzej 10 lat) według ciebie złomy i szroty... :zakrecony:

qqiz, rozpisujesz jakieś długie baśnie... zamiast pisać konkrety... :P jak sie to czyta to nie wiadomo o co tak naprawdę tobie chodzi :kwasny:

Moja e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93561

Moja 19letnia e36 (niestety aktualnie już była)
viewtopic.php?f=6&t=104802&p=1262357#p1262357

Ostatnio edytowano 19 października 2009, 11:14 przez COUPE, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 11:13 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Nie będę powoływał na jakieś internetowe statystyki z internetowych stron. Polecam obejrzeć "Zabawy z bronią".

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 11:20 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
COUPE napisał(a):
Szczerze to wolałbym 20 letniego golfa 2 z niemczech , niż 10 letniego polskiego poloneza... :hyhy:

Czyli wolisz STARY ZŁOM z zachodu! Popatrz na ulice ile tego gówna jeździ! Strach wyjechać gdziekolwiek! Trzeba przywrócić poprzednie przepisy, zakazać, albo dowalić mega opłaty!

Nie chcę mi się dalej nad tym rozwodzić i dyskutować bo to już wkracza w OT. Poza tym jak ktoś jest tak błyskotliwy i spostrzegawczy to sorry, ale szkoda prądu :wstyd:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 11:33 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Ja liczę na to że do tego nie dojdzie.

Posiadanie kierownicy ze strony lewej wybacza błędy, posiadanie z prawej, na logikę nie.

A znaczenie jest takie, że idiota ktory leci na łeb na szyję, mając kierownicę z lewej strony będzie miał szansę użyć instynktu samozachowawczego i się schować, bo zwyczajnie organizm sam się obroni widząc pędzące nań auto i nie wyprzedzi.
Przed wsadzeniem ręki w gówno też jest mechanizm obronny, który rękę odruchowo cofa, nie ważne czy jest się idiotą czy nie.
Podobnie jest tu, oczy widzą, mózg bezwiednie reaguje i spora szansa że debilek nie wyprzedzi.

W aucie z kierownicą z prawej strony, będzie czego oczy nie widza tego sercu nie żal, "skoro nie widać nic, to znaczy że nic nie jedzie" :/

Ostatnio edytowano 19 października 2009, 11:34 przez Kyokushin, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 11:34 
Zacna persona forum

Nie będę powoływał na jakieś internetowe statystyki z internetowych stron. Polecam obejrzeć "Zabawy z bronią".

Jasne, najlepiej rzucić pseudo dokumentalnym filmem propagandzisty Moore'a i powołać się na swoje mylne mniemanie, że najwięcej morderstw to w USA, bo to przecież zły kraj jest :rotfl:

Zresztą zdanie na temat angoli wyraziłem i luzz:)
Jak ktoś zamiast wolności woli wolność w ujęciu Marksa, to mogę jedynie ubolewać :(

A jak już mamy sobie coś polecać, to radzę poczytać Kanta, Locke'a, Smitha, Milla, czy nawet Proudhona lub całkiem współczesnego Nocka.
Może pomoże ;)

pozdrawiam :)

Ostatnio edytowano 19 października 2009, 11:42 przez qqiz, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 11:38 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Cytuj:
...u Marska ...

Kanta, Locke'a, Smitha, Milla, czy nawet Proudhona ...Nocka.
Może pomoże ;)

Co ty nas tu ziomalami straszysz.

A znasz "łysego", "blizne", "kose" i "wariata" ? :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 11:49 

TomekB napisał(a):
Czyli wolisz STARY ZŁOM z zachodu! Popatrz na ulice ile tego gówna jeździ! Strach wyjechać gdziekolwiek! Trzeba przywrócić poprzednie przepisy, zakazać, albo dowalić mega opłaty!
Nie chcę mi się dalej nad tym rozwodzić i dyskutować bo to już wkracza w OT. Poza tym jak ktoś jest tak błyskotliwy i spostrzegawczy to sorry, ale szkoda prądu :wstyd:

Jak na razie jeżdżę autem z 92 roku, jego stan techniczny znam już na przelot... Jak na swoje lata które już za sobą ma, to jest wiele młodszych aut na polskich ulicach kture w porównaniu do mojego nie dorównują stanem technicznym do mojego, jeżeli chodzi o blacharkę oraz mechanikę :]

To czy jeździ sie starym autem, czy tez nowym, nie ma większego znaczenia w ruchu... Wszystko zależy od kierowcy w jaki sposób eksploatuje auto, oraz sie zachowuje na ulicy... Wypadki same z siebie sie nie biorą, a jak sie biorą to z głupoty, szpanu, alkoholu, lub po prostu braku doświadczenia zachowania sie za kierownica... ;)

Jesteś za niesprowadzaniem aut za granicy, a popierasz rejestracje anglików:
TomekB napisał(a):
Ja jak najbardziej pozwoliłbym* na rejestrację anglików (kilku idiotów z wioski sobie kupi bo taniej ale ile się oni najeżdżą jak na paliwo już nie starczy?), ba, już pisałem że zniósłbym większość "badań" technicznych i namaszczenie mistrzów kierownicy zwane "prawem" jazdy.
Zupełnie nie wiem skąd te przekonanie że nagle połowa aut na ulicach to będą "angole" i że nagle na ulicach zapanuje większy burdel niż jest teraz?
?

To na pewno nie będzie dobre rozwiązanie... ;)

Moja e39

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 12:01 
Administrator

Ogólnie rozważanie nad istotą tego problemu i jego ewentualnych skutków przypomina mi ten skecz:

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/AQN8ryxZA7A&hl=pl&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/AQN8ryxZA7A&hl=pl&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 12:06 
Zacna persona forum

Kyokushin napisał(a):
A znasz "łysego", "blizne", "kose" i "wariata" ? :rotfl: :rotfl:

Ziomków nie znam, ale skecz doskonale :rotfl:

COUPE dajesz popis chłopie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 13:39 

qqiz napisał(a):
COUPE dajesz popis chłopie ;)

POPIS???

Zerknij na to: ;)

qqiz napisał(a):
spider napisał(a):
qqiz widze,ze podwazasz doslownie kazda wypowiedz w tym temacie,ja chetnie poznam wtoj punkt widzenia w sprawie rej.anglikow w pl.

Ależ proszę, wyraziłem go już kilkanaście postów wyżej, pisząc:

qqiz napisał(a):

Jestem przeciw! Przeciw zakazowi ich rejestracji w Polsce :D
To kolejne ograniczenie.
Jak ktoś chce latać angolem to niech lata, męczy się tym i ponosi pełną odpowiedzialność za ewentualne spowodowane przez siebie szkody:)

Sprawa tyczy się rzeczy fundamentalnych, tylko musicie to dostrzec.
Nie przekonujcie mnie, że jest masa debili na drogach, bo ich spotykam i widzę.
Nie przekonujcie, że będą mogli debile jeździć angolami, bo też jest to oczywiste.

Zauważcie jednak, że kwestia dotyczy tak ważnej sprawy jak wolność.
I zgadzam się z Wami, że Wasza wolność nie pozwala nikomu wyskakiwać Wam na czołówkę. To proste i oczywiste. Za to Wasza wolność nie sięga tak daleko by komukolwiek jazdy angolem zabraniać. Tam jest obszar jego wolności i basta!
Socjaliści!

Obrona własnej wolności nie może polegać na tak daleko idącym zniewalaniu innych:/
Zacznijcie od zdefiniowania wolności, a potem zastanówcie się, czy takie podejście do niej, jakie reprezentujecie będzie Wam pasowało, kiedy ktoś będzie chciał nałożyć ograniczenia na Was.

qqiz napisał(a):
Świat nie jest idealny, ale to nie oznacza, że aby przybliżać go do ideału należy stosować bzdurne i nic nie wnoszące zakazy.

Dokładnie. Zalegalizujmy broń dla każdego i grzybki halucynki w każdym kiosku a do tego żadnych ograniczeń wiekowych ! Pełna swoboda obywatelska ! Ludzie w Polsce są na tyle świadomi że to się wcale nie skończy tak jak np. w USA gdzie mamy najwięcej morderstw na świecie :) Niee to my Polacy ! Najmądrzejszy a zarazem najbardziej ucieśniony naród na świecie :)

Dyskusji na temat legalizacji broni czy używek może nie zaczynajmy już w tym temacie. Myślę, że moją opinię na ten temat łatwo wywnioskujesz z wcześniejszych postów :)

Ale zanim powołasz się na jakąś statystykę, to sprawdź. Nie wiem na jakich danych się oparłeś, ale ja znalazłem takie na temat liczby morderstw:
W usa 0.042802 per 1,000 people
W Polsce 0.0562789 per 1,000 people
USA na 24. miejscu w świecie, Polska na 20.
Źródło: http://www.nationmaster.com/graph/cri_m ... per-capita

qqiz napisał(a):
Takowy zakaz nic nie zmieni, a może komuś jedynie życie utrudnić, no i co najważniejsze ogranicza przecież i tak skromną wolność obywatela.

Życie utrudnić ? Jak ? No chyba może leworęcznym bo by im się łatwiej biegi zmieniało.

Każdy zakaz ze swej natury utrudnia, zwłaszcza tak pozbawiony logiki jak ów będący przedmiotem dyskusji. Nie chce mi się powtarzać argumentów, padły już wcześniej

qqiz napisał(a):
Pytałem przecie jaka jest różnica czym będzie jechał debil powodujący czyjąś śmierć.

A powiedz mi czy widzisz różnicę w tym że samochodem jedzie debil ale ma dobrą widoczność i ta sama sytuacja tylko zawiązujesz u oczy. Rozumiem że według twojego toku rozumowania zagrożenia w ogóle nie wzrasta, niema różnicy :)

Debil jest debilem i absurdem byłoby stopniowanie zagrożenia stwarzanego przez bezmózgich. To że wyposażysz debila w bezpieczniejsze auto, nie znaczy iż zmaleje zagrożenie jakie on powoduje.

TomekB napisał(a):

No właśnie skąd ? Znowu to samo... Polacy to przecież odpowiedzialny naród i nigdy głupot na drodze nie robi ! Słyszał ktoś chociażby o pladze tanich zenonów na Polskich drogach które oślepiają kierowców w nocy ? W życiu ! Jesteśmy na to zbyt odpowiedzialni.

To przekonanie bierze się z socjalistycznego punktu widzenia, wedle którego ludzie nie mają własnych rozumów, są półdebilami, których należy chronić przed nimi samymi.
Jedynie wielce oświecona władza w sejmie i urzędach wie co dobre a co złe!
A wolność?
To przeżytek zastąpiony zasiłkami dla bezrobotnych, państwową służbą zdrowia, igrzyskami i obowiązkowymi ubezpieczeniami, także emerytalnymi :znudzony:

to jest popis... :]

Moja e39

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 14:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Coupe - http://www.pown.it/3209?r=928887

qqiz - Tak zgadzam się z Tobą! Najlepiej wprowadźmy zakup broni palnej, narkotyków dla każdego w sklepie z zabawkami, kioskach ruchu, wycofajmy wszelkie normy inżynierskie dotyczące budowy urządzeń, budynków, infrastruktury, niech każdy robi co mu się podoba i jak mu się podoba. Zamknijmy apteki, szpitale, kancelarie prawnicze, odtąd każdy może świadczyć wszelkie usługi i nie potrzebuje uprawnień do tego, więc może być głupi i zabijać ludzi, ale dzięki temu będzie wolnym człowiekiem. Zrezygnujmy z obowiązkowego szkolnictwa, przecież to jest wbrew wolności. Przepisu ruchu drogowego? Skandal! Dlaczego mam stać na czerwonym świetle? Toż to wbrew moje wolności, jakie mandaty? :przestraszony: Przecież płacę za paliwo to będę jechał ile mi się podoba i jak mi się podoba. Nie mogę słuchać głośno muzyki od 22 - 6? Dlaczego nie? Przecież ktoś swoją wolnością do snu nie może mi ograniczać wolnego odsłuchu utworów, to jest jakaś paranoja. Zakaz wstępu na teren parku narodowego, nie mogę rozpalać ognisk w lesie? Dlaczego? Przecież chcę sobie upiec kiełbaski, nikt mi nie będzie zabraniał! To jest wolność!

To jest chore. Widzę, że wciąć część osób nie jest w stanie pojąć prostoty faktu, że coś albo jest technicznie przystosowane do eksploatacji w danych warunkach albo nie jest. qqiz chciałbyś sobie pewnie kupić takiego taniego anglosasa?

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 14:55 
Administrator

jiGsaw napisał(a):

Jigsaw.
Normalnie jesteś mistrzem uniwersum. Parsknęłem śmiechem na sali pełnej ludzi :D :D :D

Skrajną odmianą indywidualizmu jest anarchia.

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 15:51 

jiGsaw napisał(a):

Czy ja coś zrobiłem nie tak :D

Moja e39

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 16:05 
Zacna persona forum

Kyokushin napisał(a):
jiGsaw napisał(a):

Jigsaw.
Normalnie jesteś mistrzem uniwersum. Parsknęłem śmiechem na sali pełnej ludzi :D :D :D

Skrajną odmianą indywidualizmu jest anarchia.

No powiedzmy. Wśród ziomali wymieniłem m.in. Proudhona jako przedstawiciela właśnie anarchizmu, ale nie po to aby do takiej skrajności kogokolwiek przekonywać, ale aby dać ogląd na różne ujęcia wolności i jej ograniczeń.

jiGsaw napisał(a):
qqiz - Tak zgadzam się z Tobą! Najlepiej wprowadźmy zakup broni palnej, narkotyków dla każdego w sklepie z zabawkami, kioskach ruchu, wycofajmy wszelkie normy inżynierskie dotyczące budowy urządzeń, budynków, infrastruktury, niech każdy robi co mu się podoba i jak mu się podoba. Zamknijmy apteki, szpitale, kancelarie prawnicze, odtąd każdy może świadczyć wszelkie usługi i nie potrzebuje uprawnień do tego, więc może być głupi i zabijać ludzi, ale dzięki temu będzie wolnym człowiekiem. Zrezygnujmy z obowiązkowego szkolnictwa, przecież to jest wbrew wolności. Przepisu ruchu drogowego? Skandal! Dlaczego mam stać na czerwonym świetle? Toż to wbrew moje wolności, jakie mandaty? :przestraszony: Przecież płacę za paliwo to będę jechał ile mi się podoba i jak mi się podoba. Nie mogę słuchać głośno muzyki od 22 - 6? Dlaczego nie? Przecież ktoś swoją wolnością do snu nie może mi ograniczać wolnego odsłuchu utworów, to jest jakaś paranoja. Zakaz wstępu na teren parku narodowego, nie mogę rozpalać ognisk w lesie? Dlaczego? Przecież chcę sobie upiec kiełbaski, nikt mi nie będzie zabraniał! To jest wolność!

Hmmm, naprawdę nie wiem jak skomentować twój post :niepewny:

Może gdyby zatrzymać się na myśli Hobbes'a i atomistycznym ujmowaniu społeczeństwa miałbyś nieco racji w swej prowokującej wypowiedzi.
Świat nie zatrzymał się jednak na Hoobes'ie i pojęcie wolności jest zanalizowane dość dalece.
Zacznij od Locke'a i jego teorii umowy społecznej, a to wystarczy abyś pojął, iż napisałeś pare bzdur.

Zresztą, nie będę podejmować prób wyjaśniania takich kwestii jak wolność, bo przecież nie mam tytułu doktora, więc zero efektu ;)

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 16:19 
Forumowicz

Moje BMW: E34
Kod silnika: M30B35
Co do 10letniego SzROTU! to po pierwsze
1) WIEK SAMOCHODU NIE GRA ROLI moze miec i 30 lat a być w świetnej kondycji (ekspolatacja nowe czesci itp)
2) Sam masz E36 (rzekomo)
3) Nie wiesz co to zamiłowanie do danego modelu, i nazywajac szrotem np. e32 750 w bardzo dobrym stanie zadbane obrazasz własiociela
4) Wole jezdzic 20 letnią e34 niz nową panda albo aveo
Mam nadzieje ze wiele osób sie pod tym pod tym podpisze

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 16:38 
Forumowy terrorysta

COUPE napisał(a):
qqiz, rozpisujesz jakieś długie baśnie... zamiast pisać konkrety...

qqiz napisał(a):
qqiz napisał/a:
Jestem przeciw! Przeciw zakazowi ich rejestracji w Polsce
To kolejne ograniczenie.

Masz nawet problem z odpowiedzią na zadane przez siebie pytanie. Przeciw legalizacji rejestracji angoli, przeciw ich rejestracji w Polsce, a wszystkiemu jest winny socjalizm :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 17:07 
piterptf napisał(a):
4) Wole jezdzic 20 letnią e34 niz nową panda albo aveo

he, ja bym wolał jednak nową pandę, niż samochód, który w zasadzie powinien skończyć swoją eksploatację :)

co do angoli... widzę, że jakakolwiek próba argumentowania mojej woli odnośnie ich skończy się długą rozprawką, więc ograniczę się do tego, że rejestrowanie angoli w stanie surowym, tak jak przyjeżdżają z UK- to po prostu poroniony pomysł.

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 17:37 

Fryderyk napisał(a):
ja bym wolał jednak nową pandę,

Polecam przejechać sie tym autem :dobani: często bylem zmuszony korzystać z owego auta, to jest tragedia, to auto nie potrafi sie zachować na drodze, a co najgorsze miałem, do czynienia z wersja bez wspomagania... tragedia, kierownica pracuje gorzej niż w 126p...
Jaki kolwiek łuk na drodze, sprzyja doznanie niezłej adrenaliny w trakcie jego pokonywania, poprostu to auto chce sie samo wyrywać z pasa ruchu...

Jedynym plusem takiego auto, to tylko jego młodość ;)
Komfort jazdy identyczny jak w fiacie UNO, taka prawda... :]

Moja e39

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 157 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1