BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 16:52

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 157 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 18:02 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
renoraines napisał(a):
COUPE napisał(a):
qqiz, rozpisujesz jakieś długie baśnie... zamiast pisać konkrety...

qqiz napisał(a):
qqiz napisał/a:
Czy sam jestem za legalizacją rejestracji angoli?
Jestem przeciw! Przeciw zakazowi ich rejestracji w Polsce
To kolejne ograniczenie.
Jak ktoś chce latać angolem to niech lata, męczy się tym i ponosi pełną odpowiedzialność za ewentualne spowodowane przez siebie szkody:)

Masz nawet problem z odpowiedzią na zadane przez siebie pytanie. Przeciw legalizacji rejestracji angoli, przeciw ich rejestracji w Polsce, a wszystkiemu jest winny socjalizm :rotfl:

Wiedziałem, że się udzielisz w końcu ;)

Zbudowałem wypowiedź bałamutnie i przewrotnie, aby użyć tak kochanego słowa "przeciw" i pokazać, iż moja zgoda na angole, to nie tyle jakieś nowe przyzwolenie, ale w istocie sprzeciw wobec nowego zakazu :)

Może jednak rzeczywiście inne niż literalne i wprost zawieranie myśli, nie przynosi tu dobrego efektu :kwasny: co widać na kilku przykładach wyżej.
Jeśli Ci pomoże, to powtórzę: jestem przeciw zakazowi rejestracji angoli w Polsce.
Tak, oznacza to, że popieram ich "legalizację".

Swoje tu już chyba powiedziałem ;)
Dziękuję :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 18:04 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
qqiz napisał(a):
Może gdyby zatrzymać się na myśli Hobbes'a i atomistycznym ujmowaniu społeczeństwa miałbyś nieco racji w swej prowokującej wypowiedzi.

Bellum omnium contra omnes ;) Jednak Hobbes wniosek miał zdaje się poprawny, oddanie części wolności w imię ocalenia reszty (a raczej w imię przeżycia). W stanie natury za te hałasowanie po 22 mógłbym zabić, a nawet z pewnością bym to zrobił wg. teorii stanu natury :) Ale ponieważ nie chcę jednocześnie aby i mnie ten los mógł spotkać to zawieram z innymi umowę, rezygnując z mojej wolności do hałasowania po 22.

Odnieść tego do rejestracji angoli niestety nie potrafię, do aż tak zakręconych absurdów wnioskowania mój umysł nie jest przyzwyczajony :) Choć może to być analogicznie z 10-letnimi beemkami? Z racji tego że są starymi rupieciami, nieprzystosowanymi do poruszania się po drogach z uwagi na stan techniczny, stwarzają zagrożenie zderzenia czołowego podczas wyprzedzania?

piterptf napisał(a):
Co do 10letniego SzROTU!

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

renoraines napisał(a):
Masz nawet problem z odpowiedzią na zadane przez siebie pytanie. Przeciw legalizacji rejestracji angoli, przeciw ich rejestracji w Polsce, a wszystkiemu jest winny socjalizm :rotfl:

:spi: Przekaż proszę swojemu prezesowi sugestię, żeby na spotkaniach waszej partyjnej bojówki wprowadził teżÂ lekcje czytania i rozumowania.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 18:40 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
qqiz napisał(a):
Kyokushin napisał(a):
jiGsaw napisał(a):

Jigsaw.
Normalnie jesteś mistrzem uniwersum. Parsknęłem śmiechem na sali pełnej ludzi :D :D :D

Skrajną odmianą indywidualizmu jest anarchia.

No powiedzmy. Wśród ziomali wymieniłem m.in. Proudhona jako przedstawiciela właśnie anarchizmu, ale nie po to aby do takiej skrajności kogokolwiek przekonywać, ale aby dać ogląd na różne ujęcia wolności i jej ograniczeń.

jiGsaw napisał(a):
qqiz - Tak zgadzam się z Tobą! Najlepiej wprowadźmy zakup broni palnej, narkotyków dla każdego w sklepie z zabawkami, kioskach ruchu, wycofajmy wszelkie normy inżynierskie dotyczące budowy urządzeń, budynków, infrastruktury, niech każdy robi co mu się podoba i jak mu się podoba. Zamknijmy apteki, szpitale, kancelarie prawnicze, odtąd każdy może świadczyć wszelkie usługi i nie potrzebuje uprawnień do tego, więc może być głupi i zabijać ludzi, ale dzięki temu będzie wolnym człowiekiem. Zrezygnujmy z obowiązkowego szkolnictwa, przecież to jest wbrew wolności. Przepisu ruchu drogowego? Skandal! Dlaczego mam stać na czerwonym świetle? Toż to wbrew moje wolności, jakie mandaty? :przestraszony: Przecież płacę za paliwo to będę jechał ile mi się podoba i jak mi się podoba. Nie mogę słuchać głośno muzyki od 22 - 6? Dlaczego nie? Przecież ktoś swoją wolnością do snu nie może mi ograniczać wolnego odsłuchu utworów, to jest jakaś paranoja. Zakaz wstępu na teren parku narodowego, nie mogę rozpalać ognisk w lesie? Dlaczego? Przecież chcę sobie upiec kiełbaski, nikt mi nie będzie zabraniał! To jest wolność!

Hmmm, naprawdę nie wiem jak skomentować twój post :niepewny:

Może gdyby zatrzymać się na myśli Hobbes'a i atomistycznym ujmowaniu społeczeństwa miałbyś nieco racji w swej prowokującej wypowiedzi.
Świat nie zatrzymał się jednak na Hoobes'ie i pojęcie wolności jest zanalizowane dość dalece.
Zacznij od Locke'a i jego teorii umowy społecznej, a to wystarczy abyś pojął, iż napisałeś pare bzdur.

Zresztą, nie będę podejmować prób wyjaśniania takich kwestii jak wolność, bo przecież nie mam tytułu doktora, więc zero efektu ;)

Nie muszę niczego czytać aby wiedzieć i pojmować, że nie napisałem tam paru bzdur, tylko, świadomie, same bzdury, w jakim celu - chyba wiadomo.

piterptf napisał(a):
Co do 10letniego SzROTU! to po pierwsze
1) WIEK SAMOCHODU NIE GRA ROLI moze miec i 30 lat a być w świetnej kondycji (ekspolatacja nowe czesci itp)
2) Sam masz E36 (rzekomo)
3) Nie wiesz co to zamiłowanie do danego modelu, i nazywajac szrotem np. e32 750 w bardzo dobrym stanie zadbane obrazasz własiociela
4) Wole jezdzic 20 letnią e34 niz nową panda albo aveo
Mam nadzieje ze wiele osób sie pod tym pod tym podpisze

Tak, ja się pod tym podpiszę. Obrazek

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 18:52 

jiGsaw napisał(a):
Tak, ja się pod tym podpiszę.

:rotfl: :ok:

Ja tym czasem opuszczam wątek i idę ćwiczyć cofanie po łuku.
Przyda się w McDrive, jak w końcu kupię tego angola :D

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 19:01 
Forumowicz

Moje BMW: E36 320i
Kod silnika: M52B20
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t ... 2#p1596372
Z onetu :

http://moto.onet.pl/1580746,1,kierownic ... tml?node=2

Obrazek

Całe życie Piast Gliwice !!!
Pozdrawiam - Marcin

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 19:53 
Zacna persona forum

Moje BMW: e34, e39
Kod silnika: m50b25, m51b25
Garaż: e34 m50b25
e39 m51b25
i bardzo dobrze!! :ok:
jednak lampy by mozna bylo przerobic, dla bezpieczenstwa i wlasnej wygody:
oswietlanie pobocza chyba nie bedzie kozystne.

dyskusja za daleko weszla na swere komenterzy popszednich wypowiedzi, problemem byla dyskusja na temat mozliwosci rejestracji angoli w Polsce.... :zdegustowany:

Just to stay alive...

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 19:57 
Forumowy terrorysta

TomekB napisał(a):
renoraines napisał/a:
Masz nawet problem z odpowiedzią na zadane przez siebie pytanie. Przeciw legalizacji rejestracji angoli, przeciw ich rejestracji w Polsce, a wszystkiemu jest winny socjalizm

Przekaż proszę swojemu prezesowi sugestię, żeby na spotkaniach waszej partyjnej bojówki wprowadził też lekcje czytania i rozumowania.

nastepny,ktory uwaza, ze za wszystko winni sa poprzednicy :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 20:10 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
jiGsaw napisał(a):
Coupe - http://www.pown.it/3209?r=928887

qqiz - Tak zgadzam się z Tobą! Najlepiej wprowadźmy zakup broni palnej, narkotyków dla każdego w sklepie z zabawkami, kioskach ruchu, wycofajmy wszelkie normy inżynierskie dotyczące budowy urządzeń, budynków, infrastruktury, niech każdy robi co mu się podoba i jak mu się podoba. Zamknijmy apteki, szpitale, kancelarie prawnicze, odtąd każdy może świadczyć wszelkie usługi i nie potrzebuje uprawnień do tego, więc może być głupi i zabijać ludzi, ale dzięki temu będzie wolnym człowiekiem. Zrezygnujmy z obowiązkowego szkolnictwa, przecież to jest wbrew wolności. Przepisu ruchu drogowego? Skandal! Dlaczego mam stać na czerwonym świetle? Toż to wbrew moje wolności, jakie mandaty? :przestraszony: Przecież płacę za paliwo to będę jechał ile mi się podoba i jak mi się podoba. Nie mogę słuchać głośno muzyki od 22 - 6? Dlaczego nie? Przecież ktoś swoją wolnością do snu nie może mi ograniczać wolnego odsłuchu utworów, to jest jakaś paranoja. Zakaz wstępu na teren parku narodowego, nie mogę rozpalać ognisk w lesie? Dlaczego? Przecież chcę sobie upiec kiełbaski, nikt mi nie będzie zabraniał! To jest wolność!

To jest chore. Widzę, że wciąć część osób nie jest w stanie pojąć prostoty faktu, że coś albo jest technicznie przystosowane do eksploatacji w danych warunkach albo nie jest. qqiz chciałbyś sobie pewnie kupić takiego taniego anglosasa?

hehehheh Pięknie to podsumowałeś Jig :) Ale oczywiście Qqiz i temu zaprzeczy ! Bzdury stary piszesz :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 20:11 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Bobby_Valentino napisał(a):
Pięknie to podsumowałeś Jig

To to nic, jak Jig dał tego linka: http://www.pown.it/3209?r=928887 to ja jeszcze mam ze śmiechu czkawke :D

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2009, 00:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: VW
Kod silnika: tsi
Cytuj:

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

tylko czekałem,kiedy w końcu w tym temacie cos takiego nastapi :rotfl: :rotfl:
piękne podsumowanie :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2009, 09:21 
Pierwsze kroki

Zezwolenie na rejestracje w PL powinny otrzymywac tylko i wylacznie auta,ktore nigdy nie byly wypuszczane z kierownica po lewej stronie,typu Skyliny,Silvia,Japonska Integra itp itd!!!Ubezpieczenie ok niech bedzie 100% drozsze nie mam nic przeciwko,ale kategoryczna zakaz sprowadzania aut dostepnych w PL!!.W kazdym kraju mozna rejestrowac auta RHD Rosja,Niemcy itp,tylko nie w PL!!To sa chore przepisy wstapilismy do Unii a jeb... PL rzad wprowadza tu jakas samowolke.Co do Skylina mozna zrobic bez problemow przekladke,nie kazdy skylina ma Turbo,zreszta mozna zajrzec na forum www.streetracing.pl i tam jest kilka Skyjow z LHD jeden 900konny z okolic wawy zarejestr w PL.Pisal wczesniej ktos o wypadkach w Rosji spowodowanych nadmiernym sciaganiem aut z Japonii.Masz jakis artykul na to czy po prostu"ktos,cos,gdzies powiedzial"?Plusem aut z japonii jest ich idealny stan tech.10-cio letnie samochody b czesto maja po 70-80tys przelotu a pod maska i w srodku wygladaja jak prosto z fabryki!!To nie jest zadna pucerka na sprzedaz tylko tak jest w rzeczywistosci.Jak najbardziej na Tak za rejestrowanie RHD w PL!!!

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2009, 14:06 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
A ja chcę móc legalnie jeździć na slickach! Obiecuję, że zachowam ostrożność na mokrym! :hihi:

tomik81 napisał(a):
W kazdym kraju mozna rejestrowac auta RHD Rosja,Niemcy itp,tylko nie w PL!

A ile aut z kierą po prawej widziałeś w Niemczech, Francji itp, itd (chodzi o auta zarejestrowane w tych krajach)? Bo ja żadnego :hihi:

tomik81 napisał(a):
Ubezpieczenie ok niech bedzie 100% drozsze nie mam nic przeciwko

A co mi po tym, że ktoś płaci 100% więcej ubezpieczenia, jak go zobaczę naprzeciwko siebie, na moim pasie przy 110 km/h, bo sierota nie zauważyła, że jadę i się za wyprzedzanie wzięła?

Nie oszukujmy się, 99% osób opowiadających się za rejestracją aut z kierą po prawej ma albo liczy że będzie mieć jakiegoś fajnego angola do sprowadzenia za małą kasę ;]
Skyline itp. wynalazki, którymi tak się fascynuje pokolenie NFS, to MARGINES.

One redline a day keeps a mechanic away.

Tytuł: Re: Angole na legalu?
PostNapisane: 2 grudnia 2009, 17:25 
Pierwsze kroki

Odswieze kotleta.Zdziwilbys sie ile aut jezszi w Niemczech zarejestrowanych w tym kraju z kiera RHD:Popatrz na autoscout24.com na skyline lub evo 5,6 i inne japonskie auta.Co do pokolenia NFS to masz chyba jakies kompleksy ze jedynie stac Cie na rdzewiejace e30 ;) Pasja niektorych ludzi sa auta japonskie,ktore niestety nie byly nigdy dost w PL zreszta co ja Ci bede mowil...Btw wiesz mieszkam tu kilka miechow dopiero a na wieczornym crusingu w Monachium widzialem juz kilka aut.Zreszta co to ma do rzeczy ile ich jezdzi??Temat jest o rejestracji ja bede zawsze za.Pozdrawiam.

PostNapisane: 2 grudnia 2009, 18:25 
Przyjaciel forum

Lepsze rdzewiejące e30 niż to co masz w avatarze, o nierdzewiejącym nie wspominając. Co do tematu - po prostu kwestie bezpieczeństwa są najważniejsze i tyle. Od tego są przekładki aby każdy, kto chce mieć w PL auto dostępne jedynie w wersji RHD mógł je sobie sprowadzić i przerobić.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 2 grudnia 2009, 18:43 
Przyjaciel forum

jiGsaw napisał(a):
Lepsze rdzewiejące e30 niż to co masz w avatarze, o nierdzewiejącym nie wspominając.

Chyba nie wiesz o czym mowisz... E30 lepsze od Integry Type-R? Nie jestem fanem Hondy, ale fakty sa takie, ze Integra spokojnie dotrzyma kroku na kretym torze E36 M3 (a z naprawde dobrym kierowca wklepie M3 az milo), to jeden z najlepiej prowadzacych sie samochodow FWD w historii motoryzacji, kropka (i widac to po cenach uzywanych ITR)

jiGsaw napisał(a):
Od tego są przekładki aby każdy, kto chce mieć w PL auto dostępne jedynie w wersji RHD mógł je sobie sprowadzić i przerobić.

Nie, samochodu dostepne tylko i wylacznie jako RHD nie powinno sie przekladac...wiesz dlaczego? Bo wiaze sie to z mniejsza lub wieksza rzezba, skad zamierzasz wziasc czesci do przekladki, skoro brakuje odpowiednika LHD?

Samochody typu R32, R33, R34 czy inne modele o wartosci kolekcjonerskiej powinny miec otwarta furtke do rejestracji, ale na specjalnych zasadach, uniemozliwijajacych zarejestrowanie kazdego grata...bo jest tani i RHD, tak jak dzieje sie to w Rosji.

PostNapisane: 2 grudnia 2009, 19:05 
Przyjaciel forum

Chciałbym to zobaczyć, w sensie integra vs m3. A z E30 to wolałbym 320IS od takiej integry i tyle, jak już porównywać to przynajmniej odpowiednie wersje. Co do tematu to po części masz rację.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 2 grudnia 2009, 19:29 

Vermilion napisał(a):
Nie jestem fanem Hondy, ale fakty sa takie, ze Integra spokojnie dotrzyma kroku na kretym torze E36 M3 (a z naprawde dobrym kierowca wklepie M3 az milo)

Możesz się podeprzeć faktami? Nie żebym wątpił bo akurat ITR chciałem od zawsze i rok temu nawet oglądałem ogłoszenia ale się nic nie trafiło, może kiedyś. Ale z tego co widzę to M3 zawsze z przodu z tym że i tory niespecjalnie kartingowe:

http://www.fastestlaps.com/car45cef20ccccde.html
http://www.fastestlaps.com/car_Honda_In ... _late.html
http://www.fastestlaps.com/car45a14adc629d1.html

PostNapisane: 2 grudnia 2009, 21:04 
Przyjaciel forum

Przesadzasz, Integra to samochod duzo slabszy od M3, nie mniej jednak myslalem o pojedynku sredni kierowca w M3 i ktos duzo bardziej dostawiadczony w Integrze

Spojrz tutaj

Integra Tsukuba 1:09.16
E36 M3 Tsukuba 1:08.46

roznica jest naprawde marginalna (innych torow nawet nie rozwazam, bo tam nie ma szans na godna walke), M3 odjedzie na Tsukubie tylko na tych prostych, a na naprawde kretym torze, bez prostych Integra nie schodzilaby z ogona BMW.

PostNapisane: 2 grudnia 2009, 21:20 
Przyjaciel forum

No wątpię, FWD musiałby mocno odpuszczać na zakręcie aby go nie wywaliło, RWD jednak można coś wywalczyć lekko boczkiem. :cwaniak:

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 2 grudnia 2009, 21:34 
Przyjaciel forum

jiGsaw napisał(a):
No wątpię, FWD musiałby mocno odpuszczać na zakręcie aby go nie wywaliło, RWD jednak można coś wywalczyć lekko boczkiem. :cwaniak:

I tu Cie zaskocze, bo ITR mial fabrycznie szpere i bardzo dopracowane zawieszenie, stad tak dobre czasy :looka: Warto wiecej cos wiecej na temat samochodu zanim sie go skrytykuje.

Przejedz sie, zmienisz zdanie...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 157 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1