BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 16:45

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21 października 2009, 19:59 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
No dobrze, moja prababcia też nie umarła na raka płuc, choć paliła 70 lat jak smok. Reeper - z tą zimą to chyba argument na siłe trochę, jak nie chcesz BMW to napisz wprost i tyle.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 21 października 2009, 20:02 
Zacna persona forum

Moje BMW: W poszukiwaniu :]
Jak nie chce opla ani bmw to niech połączy 2 napędy i kupi audi a6 c4 2.5tdi (r5 nie mylić z v6) 140 pony kuca napęd 4x4 i buja się w zimę :P

Tytuł:
PostNapisane: 21 października 2009, 20:02 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 Coupe +Mustang
Jeśli chodzi o wykończenie to wiadomo w vectrze jest gorzej, ale to nie jest jakaś tragedia, szczególnie porównując z e36.

Korozja to jest pewien problem, ale e36 też są w dużej części już zgnite(przesadzony zwrot zarówno odnośnie vectry jak i e36). Poza tym większość e36 jest w agonalnym stanie, albo same "bezwypadkowe".

Korozja przewodów hamulcowych to usterka większości aut w tym wieku, zresztą błaha w usunięciu

jiGsaw napisał(a):
inne elementy gniją

Czyli jakie?

Tytuł:
PostNapisane: 21 października 2009, 20:04 
Przyjaciel forum

No błaha, zwłaszcza jak puści gdy jedziesz z górki.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł: Re: Zmiana Auta
PostNapisane: 21 października 2009, 20:10 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Reeper napisał(a):
Witam. W piatek sprzedaje swoje pierwsze BMW i przyznam sie , ze to auto dawalo mi sporo radosci z jazdy ale nieststy jestem zmuszony je sprzedac z przyczyn technicznych zreszta z wielkim zalem. Otoz zastanawiam sie nad kupnem Opla Vectry B 1,8 16V lub 2,0 16V , zabardzo nie wiem czy w ogole warto pchac sie w Opla bo z tego co wiem maja one beznadziejna blacharke. Bede wdzieczny za szybkie rady , opinie itp bo potrzebuje szybko zakupic nowe auto.

Pozdro !!!

Vectra to bardzo fajny dupowóz i jeżeli ma być gaz to lepiej 2.0 bo 1.6 i 1.8 mają te same skrzynie biegów tzn jak mnie pamięć nie myli 2800 obrotów na piątce przy 100km/h przez co będzie dużo palić. Jeżeli trafisz zadbaną sztukę to nie będziesz robił praktycznie nic bo te samochody się nie psują :) Korozja ? jeżeli zabezpieczysz newralgiczne dla Opla strefy przed zimą tj. tylne nadkola i podłogę baranem to nic się nie będzie działo. Zawieszenie jest komfortowe i moim zdaniem na podobnym poziomie co w E36. Ogólnie polecam bo jeżeli np. trafisz sztukę od pierwszego właściciela z nie dużym przelotem w granicach 120-150tyś to nic w zawieszeniu nawet nie będzie musiał dotykać przez jakieś 50tyś.

Wersje poliftowe mają lepiej wykończone wnętrza.

Tytuł:
PostNapisane: 21 października 2009, 20:26 

Moje BMW: e91
jak można chwalić takiego łupa jak vb i to przed liftem? diesel w oplu? 2,2d jest fajny? to chyba nie wiecieże pompa wtryskowa w tym nie jest naprawialna i kosztuje 5 000.
pracuje już prawie 4 lata w aso opla na częsciach. nie kupie opla - nawet insigni bo już widze jak wjezdzaja na gwarancje z takimi problemami o których nawet nie śniłoby mi sie w moim kochanym bmw
audi a3 za 12?? chyba komuś allegro wyprało mózg. do takiej a3 powinni dawać lawete w komplecie.

za 12 000 to kup ładnego golfa 3, passata b4, toledo 1 z ostatniego rocznika itp

Moja była gruba 330cd
Moja była niebylejaka 530d

Tytuł:
PostNapisane: 21 października 2009, 20:31 
Forumowicz

Moje BMW: E46 323i
Kod silnika: M52TUB25
jiGsaw nie mowie , ze chce i nie mowie , ze nie chce. E36 to wciaz bardzo fajny wózek z ponad czasowa linia nadwozia (moim zdaniem) i do tego bardzo wygodny. Piszac , ze boje sie zimy mam na mysli uciekanie tylu bo moja obecna mi driftuje np przy mokrym asfalcie lub rozgrzanym asfalcie w lecie a co dopiero zima z 150-cio konnym silnikem pod maska , wyzej zreszta pytam sie czy kontrola trakcji pomoze mi nad opanowaniem auta. Vectra tez mi sie podoba i mysle , ze jednak jest autem lepiej chodliwym chociaz napewno nie tak komfortowym jak BMW. Po prostu chce tak zainwestowac pieniadze aby jak najmniej stracic i mozliwie jak najmniej wydac na ewentualne naprawy.

Tytuł:
PostNapisane: 21 października 2009, 20:32 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 Coupe +Mustang
jiGsaw napisał(a):
No błaha, zwłaszcza jak puści gdy jedziesz z górki.

Błaha w usunięciu, czytaj uważnie ;)

Jeśli chodzi Ci o głównie o oszczędność to skoda octavia będzie dobrą i tanią lokatą kapitału. Chociaż smętna i bez wyrazu ;p

Ostatnio edytowano 21 października 2009, 20:38 przez theDAMIstrzu, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 21 października 2009, 20:37 

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
DaVeRc napisał(a):
Jak nie chce opla ani bmw to niech połączy 2 napędy i kupi audi a6 c4 2.5tdi (r5 nie mylić z v6) 140 pony kuca napęd 4x4 i buja się w zimę :P

Ja sie zastanawialem nad takim autem ale ceny zaczynaja sie od 15 tys a zadbane z quattro to pewnie ok 20tys. Moj mechanik twierdzil ze to jedno z trwalszych aut, swietny silnik ale quattro moze byc kosztowne w naprawach.

Tytuł:
PostNapisane: 21 października 2009, 20:43 
Przyjaciel forum

Reeper to nie wiem jak Ty jeździsz skoro 318i Ci driftuje "sama" na mokrym asfalcie albo suchym, ale gorącym. :niepewny:

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

Tytuł:
PostNapisane: 21 października 2009, 20:45 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Reeper, jak Ci 318i łatwo driftuje to masz rozpieprzony zawieszenie albo śmietniki opony albo zupełnie nie umiesz jeździć. W starym 320i nie miałem nigdy żadnego problemu zimą, w wersji z ASC tym bardziej nie będziesz miał (pod warunkiem normalnych opon i reszty oczywiście) - ja na 323i nie narzekam a to już 170km, w 328i zimą na letnich też źle nie było ;)

A6 C4 w sumie może fajną opcją być jak dorwiesz S6 4.2 V8 z 6-biegowym manualem. Ostatnio była taka ładna i poszła za 8500zł chyba, więc w 12000zł by się zmieściła ze zrobieniem ale odpuściliśmy temat bo to jednak tylko Audi ;)

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 21 października 2009, 20:59 

Nie każdemu pasuje tylny napęd . Mając nawet te 115 koni na tylnej ośce dajemy gaz na mokrym i stoimy bokiem... Dajemy w palnik w przednim napędzie - koła zamielą i tyle.

Tytuł:
PostNapisane: 21 października 2009, 21:01 
Forumowicz

Moje BMW: E46 Touring
Ojciec ma Vectre kombi z 97' roku 1,6 benzyna + GPL i tyle co ten samochod z nim przezyl ile wycierpial, ile ton przewiozl na dachu i w bagazniku i ile kilometrow zrobil to niejedno auto by sie rozkraczylo a poczciwa vectra trzyma sie dalej i jako tako dalej wyglada i nie trzeszcza w niej zadne plastiki. Ja szczerze mowiac jakbym nie kupil BMW kupil bym wlasnia taka vectre.

Tytuł:
PostNapisane: 21 października 2009, 21:01 
Forumowicz

Z tym driftowaniem to powiem tak , ze mam troche ciezka noge i zdaza mi sie zwlaszcza jak wracam zmeczony z pracy za duzo gazu mu dac no i juz tylem ciagnie ale to mozna wszystko dopracowac na suchoi lub mokro :] Co do opon to powiem , ze bieznik jeszcze maja no ale bliski konca :hyhy: Zawieche mam bez zazutow i do tego nowe amorki co sprawia , ze auto niesamowicie trzyma sie drogi i daje komfortowe prowadzenieauta nawet przy duzych predkosciach.

Tytuł:
PostNapisane: 21 października 2009, 21:18 
Forumowicz

Bobby_Valentino, nie chodzi o to czy komus pasuje czy nie bo jestem dosyc mlodym kierowca bo jezdze BMW dopiero 7 miesiecy, wiec wydaje mi sie , ze jak nie sprawdze jak to sie jezdzi zima (pierwszy raz) na tylnym napedzie to sie nigdy nie dwoiemy jak to tak naprawde jest.

Tytuł:
PostNapisane: 21 października 2009, 21:23 

Reeper napisał(a):
Bobby_Valentino, nie chodzi o to czy komus pasuje czy nie bo jestem dosyc mlodym kierowca bo jezdze BMW dopiero 7 miesiecy, wiec wydaje mi sie , ze jak nie sprawdze jak to sie jezdzi zima (pierwszy raz) na tylnym napedzie to sie nigdy nie dwoiemy jak to tak naprawde jest.

To ty się może najpierw zdecyduj czego ty w ogóle chcesz.

Tytuł:
PostNapisane: 21 października 2009, 21:24 
Zacna persona forum

Moje BMW: W poszukiwaniu :]
darcyn napisał(a):
jak można chwalić takiego łupa jak vb i to przed liftem? diesel w oplu? 2,2d jest fajny? to chyba nie wiecieże pompa wtryskowa w tym nie jest naprawialna i kosztuje 5 000.

To ty chyba mówisz o ASO:)
Z tego co mi wiadomo to padają nastawniki:)Powiedzcie mi w jakim dieslu to nie pada?Jak ktoś leje gówno-rope to pewnie że się psuje.Ja leje na Orlenie i sie kula.
0 st. C pale jak benzynowego bo świece łapią dopiero od -3 st. C i tak jak przekręce kluczyk zapala od razu.Zero problemów.
Co do audi A6 bez quattro też ładnie sie tym jeżdzi,co prawda sporo przejeździłem wersją 115 konną,i skrzynią 5 biegową,to dosyć zwinne auto,spalanie 6,5litra.Duzy moment,nie problem żeby jechać i przyśpieszyć z 60km/h do 100,a jak się jechało na 2 biegu i 2tysiące obrotów i potem but to nawet trakcje zgubil:)

Tytuł:
PostNapisane: 21 października 2009, 21:34 
Forumowicz

Bobby_Valentino, w tym temacie nie piszemy ani o tobie ani o mnie a o Opu Vectrze B czy w ogoel warto ale co niektorzy potrafia tylko pisac jaka to marka BMW jest super i w ogole naj a nie o to mi chodzi , szukam konkretnych opini o tym aucie. Co do BMW to mam pewne zstrzezenie bo np po 3 lub 4 latach raczej bedzie mi je ciezko sprzedac ale chyba tego nie przeczytales .

Tytuł:
PostNapisane: 21 października 2009, 21:38 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Reeper napisał(a):
szukam konkretnych opini o tym aucie. Co do BMW to mam pewne zstrzezenie bo np po 3 lub 4 latach raczej bedzie mi je ciezko sprzedac ale chyba tego nie przeczytales .

Opinii o oplu to szukaj na forum opla.
A sprzedawanie? Szybciej BMW sprzedasz niż opla. I na wartości mniej straci.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 21 października 2009, 21:39 
Forumowicz

TomekB, i wlasnie na taka odpowiedz czekalem .

Dzieki !

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1