BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 12:56

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2009, 17:49 
Uzależniony od forum :)

duchu0, ja mam ten bajer :)

zrobiłem go w jakieś pół godzinki :) potrzebne są Ci jakieś oprawki na żarówki 5w5, ja użyłem z e36. Wiercisz dziurkę przy miejscu na żarówkę ok kierunkowskazu, dopasowujesz, uszczelniasz silikonem, instalację podciągasz z lampy z postojówki i masz :)

szarpnąłem się też i podciągnąłem kabel do schowka włącznik i mogę je sobie wyłączać kiedy chcę :hyhy:

był gdzieś podobny temat, tam był opisany ori sposób na US kierunki. Dostepne są w ASO oprawki na żarówkę kierunków dwużyłową, jak wychodziły e36 w amerykańskich wersjach

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2009, 19:38 
Forumowicz

Moje BMW: e39/e36
Kod silnika: M62B44/M42B18
Sylwek_ch napisał(a):
duchu0, ja mam ten bajer :)

zrobiłem go w jakieś pół godzinki :) potrzebne są Ci jakieś oprawki na żarówki 5w5, ja użyłem z e36. Wiercisz dziurkę przy miejscu na żarówkę ok kierunkowskazu, dopasowujesz, uszczelniasz silikonem, instalację podciągasz z lampy z postojówki i masz :)

szarpnąłem się też i podciągnąłem kabel do schowka włącznik i mogę je sobie wyłączać kiedy chcę :hyhy:

był gdzieś podobny temat, tam był opisany ori sposób na US kierunki. Dostepne są w ASO oprawki na żarówkę kierunków dwużyłową, jak wychodziły e36 w amerykańskich wersjach

No powiem Ci ze jest to sposob ;D Tylko nie kumam jednego, jakie oprawki ;D Jakos zobrazowac mi to mozesz ?
A powiedz mi jeszcze jedno, jak juz je zamontauje to bedzie swiecic jak postojowka czyli nie za bardzo mocnym swiatlem, wiec ma to jakis efekt w dzien ?

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2009, 21:00 
Uzależniony od forum :)

duchu0 napisał(a):
No powiem Ci ze jest to sposob ;D Tylko nie kumam jednego, jakie oprawki ;D Jakos zobrazowac mi to mozesz ?
A powiedz mi jeszcze jedno, jak juz je zamontauje to bedzie swiecic jak postojowka czyli nie za bardzo mocnym swiatlem, wiec ma to jakis efekt w dzien ?

wyciągnij sobie postojówkę, to będziesz wiedział :) to takie plastikowe białe podłużne coś gdzie z jednej strony jest żarówka, a z drugiej 2 kabelki :D to jest "oprawka", pod to się wierci dziurke w kierunkowskazie od tyłu

w dzień to jest słabo zauważalne, ale widać różnicę, wieczorkiem jest już ładnie :)

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2009, 22:10 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E32 750iL
Kod silnika: M70B50
Chłopaki, mozna prosciej, a mianowicie potrzebujemy oprawke na zarówke 2 włóknowa pomaranczowa. np z Saaba albo KIA lub od swiatła stop z Golfa albo innego i lutownice. Lutujemy 3 kable. 1 do masy, + od postoju do włókna 5W a ten od kierunku do włókna 21W. I mamy jak orygniał. Check Control nie bedzie wyswietlał komunikatów bo mamy te same waty, i nie ma opcji ze wypadnie oprawka od postoju albo migacz bedzie parował. A pomaranczowe zarówki 2 włóknowe to kosz ok 18 zł sztuka. :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 23 października 2009, 09:25 
Forumowicz

Moje BMW: e39/e36
Kod silnika: M62B44/M42B18
Sylwek_ch napisał(a):
duchu0 napisał(a):

wyciągnij sobie postojówkę, to będziesz wiedział :) to takie plastikowe białe podłużne coś gdzie z jednej strony jest żarówka, a z drugiej 2 kabelki :D to jest "oprawka", pod to się wierci dziurke w kierunkowskazie od tyłu

w dzień to jest słabo zauważalne, ale widać różnicę, wieczorkiem jest już ładnie :)

Dobra bedziem probowac ;D Zobaczymy co z tego wyjdzie hehehe

Tytuł: Re: [Exx] Postoje w kierunkach ??
PostNapisane: 28 lutego 2010, 12:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: F82/F31/F20
Kod silnika: S55/N57Z/B47
Garaż: F31 335xd + F20 118d LCI + F82 M4
A ktos wie jak to jest zrobione org. w autach z USA ?

bo z tego co kiedys slyszalem tam idzie po prostu 6V czy cos takiego na zarowke od kierunkowskazu ciagle jak sa wlaczone swiatla , a jak kierunek to po prostu miga na 12V. Kto wie jak to wykonac zeby to dzialalo w ten sposob w aucie euro ? ale moge sie mylic co do tych 6V ...

Czy tak jak kolega pisal powyzej ze jest 2wloknowa zarowka z wloknem 5W od postojow i 21W od kierunkow ? jesli tak to gdzie kupic taka pomaranczowa/chromowana zarowke ?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1