Witam
Ostatnio jak jechałem do Łomży zaświecił mi się komunikat 'fuel inject system' , moc auta spadła chyba do 100KM zajechałem do mechanika, auto klekotało głośniej, podpięcie pod kompa wykazało czujnik ciśnienia przy pompie paliwa CR, Ok wymieniony czujnik błąd skasowany, auto rozgrzane, pierwsze 15km wszystko gra, zaczynam wyprzedzać 4 bieg przyciskam gaz a tu pyk, znowu 'fuel inject system' i 100KM zatrzymałem się i zgasiłem auto, po 1-2min odpalam, ruszam, idzie jak zawsze, ale przez kolejne 10km znowu przy wyprzedzaniu, czyli mocniejszym dodaniu gazu, wskakuje w tryb awaryjny. Do mechanika, błąd czujnika ale czujnik nowy i orginalny, mechanik mówi pompa, i dalej nie wiem co robić bo mechanik nie jest pewny. Co jeszcze polecacie sprawdzić? Wolał bym poznać opinie innego mechanika?, tylko kogoś kto się zna na BMW i na tych silnikach, bo wymienie pompe a okaże się, że to nie pompa, i pieniądze w błoto i to nie małe. Myśle o odstawieniu auta gdzieś do Warszawy kogo polecacie, i ogólnie co moge jeszcze sprawdzić
Pozdrawiam
_________________ Moja była e39 viewtopic.php?t=4023 strona 5 Obecna e60 viewtopic.php?f=6&t=112028
|