BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 10:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 20:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 530d
Kod silnika: M57D30
Garaż: www.tinyurl.com/podol-e39
darcyn napisał(a):
pamiętacie akcje chyba rok temu gdy kropnęli motocykliste który myślał że blokada jest na niego bo hulał bez prawka a faktycznie blokada była na złodzieji którzy okradli hurtownie.
ale w tym przypadku uciekający motocyklista uciekając sam sprowokował sytuacje w której został uznany za podjerzanego/winnego i nie zatrzymywał się na znaki policji, a dziadek na pasach był osobą postronną i niewinną, więc troszkę zły przykład moim zdaniem

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 20:19 
darcyn napisał(a):
ooo ciekawa dyskusja. jaaasne, policjant który goni przestępce drogowego musi sie zatrzymać i przepuścić pieszego i w ogóle...
chyba jesteście mało wtajemniczeni.

jak inżynier popełnia błąd, most się zawala, giną niewinni ludzie.

jak policjant zabija niewinnego człowieka podczas pościgu, to też jest błąd.

darcyn napisał(a):
pamiętacie akcje chyba rok temu gdy kropnęli motocykliste który myślał że blokada jest na niego bo hulał bez prawka a faktycznie blokada była na złodzieji którzy okradli hurtownie.
własnie na goraco uniewinnili policje. i mieli racje

ciekaw jednak mimo wszystko jestem w jaki sposób byś skomentował tą sytuację, gdyby to była wyjątkowo bliska Tobie osoba :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 20:27 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e91
tak jak w książce piszą. pełen wachlarz uczuć - od strachu lęku gniewu do ulgi czyli usprawiedliwienia a w tym i tamtym przypadku to że to własnie jego wina że wlazł pod auto, że uciekał na tym motorze przed policjantami i po co on jechał na tym motorze bez prawa jazdy.

Moja była gruba 330cd
Moja była niebylejaka 530d

Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 20:34 
Przyjaciel forum

darcyn napisał(a):
a w tym i tamtym przypadku to że to własnie jego wina że wlazł pod auto, że uciekał na tym motorze przed policjantami
śmierć podczas ucieczki przed policja a śmierć na pasach podczas pościgu to chyba jednak różnica

Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 20:46 

Moje BMW: e91
kolega sierż sztab SRD jechał na motorze do wezwania i wyjechała mu babula autem. do tej pory sciska piłeczke bo ma łape niewpełniwładną a ktoś potrzebował jego pomocy.
nie wiadomo kogo gonili, może to był gwałciciel który zgwałcił ci żone/sasiadke/przyjaciółke. wczuj sie w policjanta. on uważał na tych pasach ale to pieszy nie uważał. jezdzisz autem to wiesz jak to z pieszymi i nie staniesz w miejscu. chyba mało kto wie jaka adrenalina jest podczas poscigu. no i też po to są "koguty" zeby uważać na to auto

Moja była gruba 330cd
Moja była niebylejaka 530d

Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 20:52 
Przyjaciel forum

darcyn napisał(a):
wczuj sie w policjanta. on uważał na tych pasach ale to pieszy nie uważał
dokładnie, dlatego wcześniej pisałem, że wina policjanta jest owszem ale są okoliczności łagodzące, pośrednio winny jest pieszy który nie widział/słyszał/zignorował policji (może był głuchy/niewidomy?) jak również uciekający który nie zatrzymał się do kontroli.

Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 21:15 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Policji to w pełni nie tłumaczy, ale wciąż nie rozumiem jak można wejść na pasy jak jedzie pojazd uprzywilejowany na sygnale. Tego po prostu się nie da przeoczyć :!: Chyba, że ślepy i głuchy, do tego pijany.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 21:25 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
jiGsaw napisał(a):
Chyba, że ślepy i głuchy, do tego pijany.

jeszcze jedna sprawa: pieszy nawet wchodząc na "pasy" na "zielonym" musi upewnić się, że może wejść na przejście. Nie patrzył w prawo, lewo i prawo??? Jego żadne zasady nie obowiązują??? Żadne przepisy???

Tytuł:
PostNapisane: 5 listopada 2009, 11:07 

hubi e46coupe napisał(a):
jiGsaw napisał/a:
Chyba, że ślepy i głuchy, do tego pijany.

jeszcze jedna sprawa: pieszy nawet wchodząc na "pasy" na "zielonym" musi upewnić się, że może wejść na przejście. Nie patrzył w prawo, lewo i prawo??? Jego żadne zasady nie obowiązują??? Żadne przepisy???

Zgadzam się z hubi-m.

Co do strzelania do uciekającego.. Zastrzelą 5 uciekinierów to się opanują.

Ostatnio edytowano 5 listopada 2009, 13:16 przez KotSylwester, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 5 listopada 2009, 12:49 
Forumowicz

Moje BMW: E61
Kod silnika: M57N
...ja to widzę tak: będzie sprawa, będzie sąd, będzie (moim zdaniem niestety) wyrok w zawieszeniu, policaje zostaną w służbie, bo to przestępstwo nieumyślne...a moim zdaniem powinno być umorzenie na etapie proroka...zresztą rozważania nasze są czysto akademickie, nie mamy wszystkich informacji: może nieszczęśnik wbiegł, może był na haju, może ktoś go wepchnął...stała się tragedia to każdy z nas przyzna, ale co do winy zostaniemy przy swoim jak widzę... :|

Tytuł:
PostNapisane: 5 listopada 2009, 15:18 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 Coupe +Mustang
misiek666 napisał(a):
..zresztą rozważania nasze są czysto akademickie, nie mamy wszystkich informacji: może nieszczęśnik wbiegł, może był na haju, może ktoś go wepchnął...stała się tragedia to każdy z nas przyzna, ale co do winy zostaniemy przy swoim jak widzę... :|

W pełni się zgadzam.

"Dyskusja wygląda jak rozmowa pani jadźki z panią krysią o polityce- obie myślą, że wiedzą wszystko, ba znają rozwiązanie każdej sytuacji i zawsze potrafią wszystko z miejsca zaszufladkować.... "

Tak napisałem wczoraj, ale niestety jedyną odpowiedzią na mój post było "Twój Post napisany przez Ciebie na: "BMW Sport", został usunięty przez Administratora lub Moderatora."

Pozrawiam

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1