bimmerkuba11 napisał(a):
Ponadto x3 które kupiliśmy też jako nowe tyle że z usa miało 3.0i silnik i mówcie co chcecie. Ale wiem jak wygladać powinna skórzana tapicerka w BMW po 2 latach i wiem jak wygladała już od nowości a jaka jest obecna w naszym( a raczej mojego taty) teraźniejszym .
A ktora wersje tapicerki miales? Ta ze sztucznej skory?
bimmerkuba11 napisał(a):
No nie sądzę żeby przy zakupie nowego auta za dość dużą sumę pieniędzy gość w aso kłamał. Załaszcza że jak już mówiłem sami odczuliśmy różnicę w obu egzemplarzach. Poza tym wg Ciebie dlaczego BMW sprzedaje drożej na rynku rodzimym ( Niemcy) niż w usa? BMW nie ejst tu wyjatkiem. Dlaczego nawet biorac pod uwage lancery w europie mialy aktywne dyfry w usa dopiero 9 sie go doczekala. Dlaczego audi s4 z usa nie mialy recaro itd. Z kądś się biorą różnice w cenach!!
Wiesz duzo zalezy od specyfiki rynku, w EVO prostszy uklad przeniesienia napedu tez byl dostepny w Europie - tyle, ze w RS, zreszta jak sie pozniej okazalo brak aktywnego dyfra to byl plus dla tunerow...bo wytrzymywal wieksze moce, a aktywny sie sypal.
bimmerkuba11 napisał(a):
to że tam były różnice to wie każdy. Ale dlaczego w takim razie skoro w wielkoseryjnej produkcji opłaca się wg Ciebie ujednolicać konstrukcje to w E46 m3 wersji us byly niewentylowane tarcze a w wersji euro od poczatku byly nawiercane?
Temat jest o E92, w E36 bylo sporo roznic, w E46 mniej, w E92 nie ma ich praktycznie wogole. A nawiercane tarcze? Wiesz, ze maja wady...wiesz, ze maja tendencje do pekania? Podejrzewam, ze BMW balo sie halasu gdyby cos takiego zaczelo sie dziac...wiec poprostu z nich zrezygnowali, dopoki niedopracowali stopu, z ktorych produkowane byly tarcze. BMW popelnia bledy, chocby problem pomp paliwowych w 335i jest tego doskonalym przykladem/
bimmerkuba11 napisał(a):
Panowie przykro mi mam swoje zdanie. Wierzę też w to co mówią w ASO bo nie mam podstaw żeby im coś zarzucić. Zawsze wszystko z ich strony odbywało się z dużą rzetelnością świadczonych usług. Poza tym są niejako przedstawicielami marki więc zupełnie nie rozumiem z kąd bierze się ta ignorancja i niechęć do autoryzowanych stacji BMW?!
Widzisz w ASO pracuja ludzie, ktorym daleko do bycia entuzjasta, niekoniecznie sa zainteresowani tym co robia, niekoniecznie sa motywowani do rozwijania swojej wiedzy...na tym forum znalazlbys ludzi, ktorzy maja wiedze wykraczajaca poza wyobraznie ludzi z ASO.