hey

dzięki za odpowiedzi. Za instalację zapłaciłem 2200 zł. Silnik to 1.8 benzyna 115 KM, 2002rok.
Jeśli chodzi o automatyczne przełączanie to gaz włącza sie powyżej 30 stopni. Jak narazie to zrobiłem 130 km i bez zarzutów
Co do silnika, ja mam też 1.8, sedan, 118 koni, 98 rok. Odnośnie przełanczania na gaz, miałem tak samo i na początku było dobrze ale jak przyszły zimniejsze dni, a w szczególności noce to wcześniejszy proces (opisany wcześniej i wyżej w poprzednim wpisie) odbywał się za szybko, co się wiąże z tym, że muszę przełączyć ponownie na benzynę, zrobić jeszcze kilka km. aż temperatura podskoczy prawie do optymalnej i dopiero wcisnąć przycisk "gaz"
Zobaczymy jak ze spalaniem
Spalanie - ja jeżdzę bez wariacji i ekonomicznie. Wychodzi mi: trasa - 8,5L, miasto - 11,5L. Najlepsza średnia 9,6L. Aha, NIGDY NIE LEJ GAZU NA ZWYKŁYCH ZAJAZDACH !!! Gaz jest tam przeważnie kilka groszy tańszy ale zrobisz na nim dużo mniej km. i bardzo zle on wpływa na instalację. Proponuję lać w pierwszej kolejności na Bliskiej, a pózniej Lukoil
Jeszcze takie pytanie:
a mianowicie- mam oczywiście wskaźnik zużycia paliwa, na benzynie mi pokazuje zużycie jakie mam i na gazie jak jade to też mi pokazuje... hmm, moim zdaniem gdy jade na gazie to pokazuje mi ile zużyje benzyny a nie gazu...
Jeśli jedziesz na gazie nie może Ci schodzić benzyny z baku. Nie masz żadnego wskaznika, który Ci pokazuje zużycie gazu ? Musisz mieć. Opis mi go. Jeśli ucieka Ci benzyna to może po prostu nie zrozumiałeś jak gazownik Ci tłumaczył funkcjonowanie przełączników i myślisz, że jedziesz na gazie, a to jest benzyna
aha- zbiornik w koło w moim aucie odpada bo się nie mieści... A chcieli mi właśnie dać w koło

Dlaczego odpada ? Butlę z tego piszesz nie masz duża więc ?? Aha, nie dziw się jak Ci wejdzie do butli 41L (taką chyba pisałeś, że masz z tego co się orientuję) ok. 35L. Tak po prostu musi być. Zawsze do zbiornika powinno wchodzić 10% mniej niż wynosi jego pojemność