BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 17:33

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E34] 525TDS- czy to normalne spalanie?
PostNapisane: 1 grudnia 2009, 20:12 
Forumowicz

Moje BMW: BMW e34 530
Kod silnika: M60
stopro. napisał(a):
Rafi V8, ale sprowadzane było osobiście i sprawdzone w Niemczech w serwisie BMW w tym mieście gdzie było serwisowane i rzeczywiście wszystko było ok. Wszystkie info w systemie w kompie tak jak w książce więc jest ok.

To już inna para kaloszy, skoro wpisy w książce zgadzają się z systemem serwisu to możesz być pewny autka.

Ps. Do kolegi "szosti": po co chcesz mi płacić zamów na allegro odpowiednią książkę swojego modelu, poszukaj w necie jakiś serwis BMW w Niemczech, spisz jego dane, teraz zamów na allegro pieczątkę z tym adresem (żaden sprzedawca Cię nie zapyta po co ci taka pieczątka), domów jeszcze kilka odcieni tuszu do pieczątki. Jak już wszystko będziesz miął w domku, to kup jeszcze cztero pak piwka, usiądź wygodnie i zacznij uzupełniać pamiętając jednocześnie o zmienianiu co jakiś czas tuszu w pieczątce i różnych długopisach, bo przecież książka ma być taka stara jak samochód. Gwarantuje ci, że nikt nie wtajemniczony sie nie pozna czy to prawdziwa czy podróbka no chyba, że będzie chciał sprawdzić autko w serwisie to wtedy już leżysz. Aha, pamiętaj o kilkukrotnym albo kilkusetnym przewertowaniu tej książki żeby wyglądała na zużytą :hurra:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 1 grudnia 2009, 20:35 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 330dTA
Kod silnika: M57
Rafi V8 napisał(a):
stopro. napisał(a):
Rafi V8, ale sprowadzane było osobiście i sprawdzone w Niemczech w serwisie BMW w tym mieście gdzie było serwisowane i rzeczywiście wszystko było ok. Wszystkie info w systemie w kompie tak jak w książce więc jest ok.

To już inna para kaloszy, skoro wpisy w książce zgadzają się z systemem serwisu to możesz być pewny autka.

Ps. Do kolegi "szosti": po co chcesz mi płacić zamów na allegro odpowiednią książkę swojego modelu, poszukaj w necie jakiś serwis BMW w Niemczech, spisz jego dane, teraz zamów na allegro pieczątkę z tym adresem (żaden sprzedawca Cię nie zapyta po co ci taka pieczątka), domów jeszcze kilka odcieni tuszu do pieczątki. Jak już wszystko będziesz miął w domku, to kup jeszcze cztero pak piwka, usiądź wygodnie i zacznij uzupełniać pamiętając jednocześnie o zmienianiu co jakiś czas tuszu w pieczątce i różnych długopisach, bo przecież książka ma być taka stara jak samochód. Gwarantuje ci, że nikt nie wtajemniczony sie nie pozna czy to prawdziwa czy podróbka no chyba, że będzie chciał sprawdzić autko w serwisie to wtedy już leżysz. Aha, pamiętaj o kilkukrotnym albo kilkusetnym przewertowaniu tej książki żeby wyglądała na zużytą :hurra:

:rotfl: zapytałem tak dla draki żeby zobaczyć jaki sposób zaoferujesz ;) ale w sumie dobra podpowiedz :razz: ale i tak się nie skuszę :-P

PostNapisane: 1 grudnia 2009, 20:50 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Rafi V8 - fajnie masz.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 1 grudnia 2009, 21:18 
Forumowicz

Moje BMW: E39
Kod silnika: m52tub28
Rafi V8, kombinator ;)
Jakby nie było wyszło 10.5 litra, a jadać w mieście a8 3.3 TDI 4x4 w mieście jadąc nie emerycko miałem 12, w zimie 13. Ale to 3.3 no i 4x4.
Wolę BMW ale nie za bardzo TDS ;P

PostNapisane: 1 grudnia 2009, 22:43 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
Tak, porownywalem do 1.9tdi. Wiem ze te silniki wiele dzieli ale oprocz kultury pracy to silnik VW jest na prawde dobra konstukcja. Co najwazniejsze jest oszczedny a jednak ludzie zwykle kupuja diesla z mysla o oszczednosci.

PostNapisane: 2 grudnia 2009, 10:24 
Specjalista

Moje BMW: E38 740 4,4 6Manual
Kod silnika: M62B44
co do słynnej oszczędności silników TDI z Grupy VW

Fabia II Kombi 1.4 TDI 3 cylindry 75 konny normalna jazda po Warszawie do 3000 obrotów 7,5 litra z klimą do 8,5 trasa do 120km/h 5,5 litra z wypędzaniami do 6,5

auto ma 14 miesięcy około 50 000km jest techniczne 100% sprawne , spalanie jak najbardziej w normie potwierdzone przez innych właścicieli takich fabi

uważam że to za dużo biorąc pod uwagę ten rechot pod maską i kulturę pracę tego wibratora

PostNapisane: 2 grudnia 2009, 10:42 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
No tak, ale niektórzy patrzą na zasadzie "cokolwiek, byle tylko chociaż pół litra mniej było". Fiat jest przykładem firmy, która od lat specjalizuje się w dogadzaniu takim klientom, chociaż czasem z mizernym skutkiem.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 2 grudnia 2009, 10:47 
Specjalista

Moje BMW: E38 740 4,4 6Manual
Kod silnika: M62B44
1.9 Tdi też nie pali tak mało jak ludzie piszą , chyba że jeżdżą poboczem (bo prawy pas za szybki) i do 1500 obrotów

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1