BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 17:55

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e36] koszt czesci do bmw 316-318
PostNapisane: 13 lutego 2007, 19:39 
witam!

chce kupic bmw 316 lub 318 rok od 92-96,
interesuje mnie ile kosztuja czesci do tych modeli.Mam teraz seata toledo 2.0 16v rok 95 i nie chce sie wkopac w cos czego nie dam rady oplacic.

napiszcie jakie sa ceny najczesciej wymininych rzeczy.

dzieki

Ostatnio edytowano 14 lutego 2007, 00:16 przez ADI_O, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 13 lutego 2007, 20:33 
Częsty bywalec

ceny czesci porownywalne z czesciami do innych marek.
Jezeli trafisz na zadbane autko to nie bedzie problemu z utrzymaniem.
Jezeli juz chcesz 1.6 to szukaj z silnikiem M43. Byly montowane od polowy 93 roku.
O ceny czesci mozesz popytac Stonsa1

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 13 lutego 2007, 23:10 
Przejrzyj sobie ten temat, a wiele się wyjaśni: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=1979&start=0

Ceny części są takie same jak do innych marek samochodów. Istnieje tylko mit, że BMW się psuje i są drogie części.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lutego 2007, 10:42 
Pierwsze kroki

Witam!
Niedawno kupiłem BMW e36 1.6 1991r. Praktycznie jest w idealnym stanie,ale wiadomo jak na ten rocznik zawsze cos tam "poleci". Za tulejke wachacza tylnego zaplaciłem 40 zł,przejechałem niecałe 100km i wymieniłem na taką za 100zł bo tamta nie zdała egzaminu...
Mówi sie że jak masz Bmw to bedziesz miał wydatek...Gó...no prawda... (mówie to oczywiscie do wszystkich zazdrośników którzy kulają się czym innym :] .
Dla mnie bmw było nieosiągalne ze względu na koszta zakupu,czesci to mały pikuś...Przesiadłem sie z japończyka do tej (jak dla mnie limuzyny) i po prostu płyne po ulicach...hehe. Bardziej koleś martw sie o Benzynke :D Bo Bunia lubi zjeść

Pozdrowionka!!

Tytuł:
PostNapisane: 14 lutego 2007, 12:37 
Forumowicz

witam .mam e 36 m40 1.8 91 rocznik za walek rozrządu FEBI zapłaciłem 300zł łacznik stabilizatora 30 zł amorki 270 ALKO przód 120 tył kager pasek rozrzadu okolo 80 zł filtr oleju okolo 15 zł przewody wysokiego nap okolo 350 zł komplet , kopułka zależnie od firmy od 100 pare do 200 pare zł. rezystor dmuchawy bo ostatni pytałem 170 zł. według mnie ceny normalne a jeszcze jedno łożysko na koło tylne PONAD 80zł 4MAX, CHOC TROSZKE DROŻSZE OD INNYCH ALE TO JEST bmw :super: :super: :super: BMW :super:

Tytuł:
PostNapisane: 14 lutego 2007, 16:44 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 325Ci bez dach
Kod silnika: M54B25
Tak jak ktos napisal wczesniej kupuj z silnikem na lancuszku, wiele rzeczy Ci opadnie...nie trzeba wymieniac paska, walka, dzwigienek i innych rzeczy, ktore niestety lubily sie psuc w M40...co do cen to wiadomo, sa czesci drozsze i tansze...wszystko zalezy jakie Ty preferujesz, czy podrobki czy pozadne... :]

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1