BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 15:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 157 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Angole na legalu?
PostNapisane: 2 grudnia 2009, 23:11 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Zaciekawiłeś mnie z tą Integrą, chociaż wiedziałem, że to lekkie, dopracowane i nieźle prowadzące się auto, ale zerknałem na czasy z Nordschleife:
Integra Type R: 8:43
M3 e36 3.2: 8:20
Tyle że integra to gokart, a M3 dryfuje w stronę GT raczej ;-)

One redline a day keeps a mechanic away.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 3 grudnia 2009, 00:55 
Przyjaciel forum

Na Nordschleife nie ma szans z M3 (zbyt dlugi tor, wiec roznica na prostych sie tylko poglebi), to zupelnie inne kategorie, dokladnie tak jak piszesz. Chodzi jednak o cos innego, o pisanie o ITR, ze to zlom gdy nie ma sie pojecia o tym, jak zabojcza potrafi byc ta Honda w odpowiednich rekach na torze i jaka torowa przeszlosc ma ten model.

PostNapisane: 3 grudnia 2009, 08:59 
Pierwsze kroki

Jigsaw wiem ze BMW jest najlepsze na swiecie,ale nie potrzebnie schodzimy z tematu bo nie o ITR-rze jest ten topic(teraz juz wiem kogo oczy bolaly od mojego avatara i zostal usuniety:))Nie chce porownywac Honda&Bmw bo sa od tego inne tematy.Mam nadzieje,ze w koncu UE dobierze sie do dupy Polskiemu rzadowi i zmienia prawo na plus na rejestr RHD oczywiscie z pewnymi ograniczeniami.Wiem,ze niektore osoby na tym forum nie widza swiata poza BMW,ja nie neguje tej marki bo sam chwilowo tym jezdze ale ludzie badzcie tolerancyjnie i przyj ;) mijcie czasem na klate ze jest wiele aut tanszych a szybszych od Bumiera.Pokoj Wam

PostNapisane: 3 grudnia 2009, 09:15 
Forumowicz

Moje BMW: e34 530i
Kod silnika: M60B30
Nie udało mi się przeczytać wszystkiego, ale z doświadczeń angielskich- auta z kierownicą po prawej rejestrują tam ludzie którzy często jeżdżą na kontynent i tu robią więcej kilometrów, rejestruje się takie auta służbowe, kampery, tiry, zwykłych osobówek, tzw dupowozów do dojeżdżania do pracy widziałem i znajomi widywali niewiele, raczej zarejestrowane w innych krajach- w tym w PL,

PostNapisane: 3 grudnia 2009, 09:25 
Pierwsze kroki

JSG owszem duzo ludzi uzywa takich aut do pracy.Mieszkalem w IRL i powiem Ci ze czesto widywalem ciezarowki z kiera LHD i nie mowie tu o ciezarowce 8t tylko o calym zestawie ciagnik z naczepa.A 40 tonowy kolos 3 razy dluzszy od zwyklego auta jest bezpieczny na drodze i to jeszczce w ruchu z kier po drugiej str?Zezwala sie na to,takze widocznie nie jest to smiertelnym zagrozeniem.Jakos inne kraje zezwalaja na rejestracje z kierownica po przeciwnej stronie i nie ma z tym problemu i nie slyszy sie o wypadkach z tego tytulu.Wiem,wiem odpowiedz bedzie "bo polacy sa glupi nie umieja jezdzic,ze ludzie zaczna ciagnac tanie auta,ze nie czytam gazet ang i dlatego nie wiem nic o niebezp z tym zwiazanym.

PostNapisane: 3 grudnia 2009, 10:23 
Naczelny bimbrovnik

tomik81 napisał(a):
Jakos inne kraje zezwalaja na rejestracje z kierownica po przeciwnej stronie i nie ma z tym problemu i nie slyszy sie o wypadkach z tego tytulu.

A ile takich aut widziałeś za granicą, na kontynencie? Bo ja praktycznie wcale... Mimo, że można. Ciekawe, dlaczego?
W Polsce dopuszczenie do ruchu aut z kierą po prawej pociągnęłoby za sobą p a t o l o g i ę, bo ludzie wręcz rzuciliby się na auta z kierą po prawej - wolą kupić większego, ale "wypasionego" anglika niż normalne, ale bardziej odpowiadające ich możliwościom auto.

PostNapisane: 3 grudnia 2009, 10:34 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
maaaad napisał(a):
wolą kupić większego, ale "wypasionego" anglika niż normalne, ale bardziej odpowiadające ich możliwościom auto

To jakiego angola byś sobie kupił?

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 3 grudnia 2009, 11:10 
Naczelny bimbrovnik

Żadnego :-D

Po namyśle - McLarena F1 :hihi:

Ostatnio edytowano 3 grudnia 2009, 14:01 przez maaaad, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 3 grudnia 2009, 12:31 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Vermilion napisał(a):
Przesadzasz, Integra to samochod duzo slabszy od M3, nie mniej jednak myslalem o pojedynku sredni kierowca w M3 i ktos duzo bardziej dostawiadczony w Integrze

No ale co to za porównanie ? Wiadomo że dobry kierowca da więcej niż extra konie patrz Sabine w Transicie kontra Clarkson w Jagu.

Vermilion napisał(a):
Chodzi jednak o cos innego, o pisanie o ITR, ze to zlom gdy nie ma sie pojecia o tym, jak zabojcza potrafi byc ta Honda w odpowiednich rekach na torze i jaka torowa przeszlosc ma ten model.

Jeden ze sprzedawców w Bawarii jeździ Integrą o czymś to świadczy :D

PostNapisane: 3 grudnia 2009, 13:59 
Przyjaciel forum

maaaad napisał(a):
W Polsce dopuszczenie do ruchu aut z kierą po prawej pociągnęłoby za sobą p a t o l o g i ę, bo ludzie wręcz rzuciliby się na auta z kierą po prawej - wolą kupić większego, ale "wypasionego" anglika niż normalne, ale bardziej odpowiadające ich możliwościom auto.

Tak, tu sie zgadzam.

Bobby_Valentino napisał(a):
Vermilion napisał(a):
Przesadzasz, Integra to samochod duzo slabszy od M3, nie mniej jednak myslalem o pojedynku sredni kierowca w M3 i ktos duzo bardziej dostawiadczony w Integrze

No ale co to za porównanie ? Wiadomo że dobry kierowca da więcej niż extra konie patrz Sabine w Transicie kontra Clarkson w Jagu.

Bobby chodzi mi tylko i wylacznie o pisanie glupot po to, zeby pisac ;) Nie przyszedl mi inny sposob na otwarcie oczu komus w prosty sposob...

PostNapisane: 3 grudnia 2009, 16:59 
Forumowicz

Moje BMW: była/szukam
Panowie będzie nakaz jazdy z pasażerem bo bez jego oczu to wiele sie nie najeździ angolem w ruchu prawostronnym hehe

PostNapisane: 3 grudnia 2009, 17:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
maaaad napisał(a):
tomik81 napisał(a):
Jakos inne kraje zezwalaja na rejestracje z kierownica po przeciwnej stronie i nie ma z tym problemu i nie slyszy sie o wypadkach z tego tytulu.

A ile takich aut widziałeś za granicą, na kontynencie? Bo ja praktycznie wcale... Mimo, że można. Ciekawe, dlaczego?

Dokładnie, niestety polscy kierowcy nadal cierpią na kompleks malucha i dokładnie tak by było.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 3 grudnia 2009, 19:23 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Widze sami wybrancy, zaden by angola nie kupil ale juz wszyscy inni to patologia :wstyd:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 3 grudnia 2009, 19:24 
Przyjaciel forum

Ciekawe masz metody wyciągania wniosków.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 3 grudnia 2009, 20:44 
Naczelny bimbrovnik

Ee tam, od razu wybrańcy - normalni i tyle :-D

PostNapisane: 4 grudnia 2009, 11:29 
Pierwsze kroki

maaaad ty masz jakies klopoty ze zrozumieniem postow?? :zakrecony:

maaaad napisał(a):
A ile takich aut widziałeś za granicą, na kontynencie?

tomik81 napisał(a):
Zdziwilbys sie ile aut jezszi w Niemczech zarejestrowanych w tym kraju z kiera RHD:Popatrz na autoscout24.com na skyline lub evo 5,6 i inne japonskie auta

maaaad napisał(a):

Dziwi Cie cos w tym bo mnie nie.Gdybys czytal powyzsze posty moze wtedy bys zrozumial co mialem na mysli piszac

tomik81 napisał(a):
Mam nadzieje,ze w koncu UE dobierze sie do dupy Polskiemu rzadowi i zmienia prawo na plus na rejestr RHD oczywiscie z pewnymi ograniczeniami

PostNapisane: 4 grudnia 2009, 12:28 
Naczelny bimbrovnik

A co Ty myślisz, że tylko Ty za granicę jeździsz? :-D
Jeździłem trochę po Europie i z wyjątkiem okazów naprawdę kolekcjonerskich (jakieś Austiny, stare Jagi) nie widziałem żadnego auta z kierą po prawej :oczami:
Co do Skyline i Evo z mobile.de - jak myślisz, ile do Polski zjedzie takich aut? Większość sprowadzonych samochodów to będą zwykłe VW, Renault, Fordy, Ople, Mercedesy, BMW, Audi, bo to będą auta popularne, a nie egzotyki dla pasjonatów, jak te, które wymieniłeś, i których utrzymanie jest po prostu drogie w porównaniu ze zwykłymi dupowozami.
tomik81 napisał(a):
Dziwi Cie cos w tym bo mnie nie.

Dziwi mnie to, że ludzie dla "wypasu" i "okazji" chcą narażać bezpieczeństwo. Żeby swoje - pal licho, ale innych...? Żeby jeszcze naprawdę auto było w PL towarem deficytowym, trudno dostępnym, to może jeszcze bym zrozumiał.

Co do ograniczeń - jak chciałbyś je skonstruować? Dopuścić auta, których nie ma w wersji z kierownicą po lewej? Średnio to widzę. Zaraz posypią się skargi na nierówne traktowanie itp.

Drogi mamy, jakie mamy, kierowców mamy, jakich mamy, a Ty jeszcze chcesz tu stado "angoli"?

PS. Z tego, co się orientuję, facet, który poleciał z płaczem do KE w sprawie rejestracji angoli chciał zarejestrować zwykłego Mercedesa, nie żadnego Skyline/Evo :oczami: Niech mnie ktoś poprawi w razie czego...

PostNapisane: 7 grudnia 2009, 16:00 
Pierwsze kroki

maaad ty masz naprawde problem ze zrozumieniem kazdego mojego napisanego zdania!!Wiesz bardzo fajny przyklad porownywanie Ciebie ktory byl kiedys gdzies i cos widzial przejazdem przez Berlin na wycieczce.Mieszkalem 3 lata w Irlandii pol roku w UK i od jakiegos czasu mieszkam w Niemczech,takze nie mow mi ze takich aut sie nie widuje!!.Nie wywyzszam sie tym,ze bylem tu i tam,ale prosze Cie jezeli jestes zaslepiony tylko BMW to nie zobaczysz innych aut.W powyzszym moim poscie napisalem "z ograniczeniami"tzn:Zezwolenie wedlug mnie powinny dostawac auta tylko te,ktore nigdy nie wystepowaly z kierownica LHD ponizej wymienilem Ci kilka samochodow ktore ty nazwales"towarem deficytowym,trudno dost w PL" :super: Nie jestem poslem i to nie ja bede uchwalal ustawe dla aut RHD.Druga rzecz,tak owszem Skyline,Nissan Sunny GTi'R toyota Glanza, Honda Accord Euro R,Integra type R 01-06r,Toyota Cheaser itp to sa auta ktore bez problemow mozna dostac w PL :rotfl: .Czy ty naprawde nie widzisz swiata poza BMW?Wejdz na inne fora pierwsze z brzegu http://www.streetracing.pl i popatrz ilu ludzi pyta o auta egzotyczne co do importu,przepisow panujacych u nas w kraju jest ich naprawde bardzo duzo,bo ludza sie nadzieja ze prawo sie w koncu zmieni.Ps a o rownym traktowaniu w kraju Polskim to nawet nie wspominaj:)Pozdrawiam:)

PostNapisane: 7 grudnia 2009, 18:34 
Przyjaciel forum

No dobrze, być może mało by było aut RHD w Polsce jakby zrobić takie wyjątki, ale jednak byłyby to te, które najwięcej wyprzedzają na trasie i raczej nie chciałbym aby mnie narażano na niebezpieczeństwo. Szybkich aut LHD jest multum.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 7 grudnia 2009, 20:11 
Naczelny bimbrovnik

tomik81 napisał(a):
maaad ty masz naprawde problem ze zrozumieniem kazdego mojego napisanego zdania!

Kolego, problem tkwi w Twojej osobie, bo nigdzie nie pisałem, że widzę tylko i jedynie BMW :cool: Uwierz mi, znam potencjał aut japońskich, niektóre to świetne konstrukcje (pogrubienie specjalnie dla Ciebie, jakbyś nie dowidział).
Co do moich wycieczek po Europie - nie wypowiadaj się w ten sposób, bo nic o mnie nie wiesz i takim bełkotaniem forum zaśmiecasz, ok? :-) Podobnie do mojego e30, którego na oczy nie widziałeś, tak jak i stanu mojego konta, bo to mi przypomina teksty pryszczatego gówniarza z gimnazjum.
tomik81 napisał(a):
Wejdz na inne fora pierwsze z brzegu http://www.streetracing.pl i popatrz ilu ludzi pyta o auta egzotyczne co do importu,przepisow panujacych u nas w kraju jest ich naprawde bardzo duzo,bo ludza sie nadzieja ze prawo sie w koncu zmieni.

Człowieku, pytać a kupić to dwie różne sprawy ](*,) Oceniasz popyt w PL na auta z kierownicą po prawej stronie na podstawie ilości postów na jakimś forum? No nieźle :hah: . Ja sobie mogę codziennie pytać o kupno Lamborghini Gallardo :hihi: Część tych osób, gdy pomyśli o ewentualnym serwisie auta nieserwisowalnego prawie w Polsce, auta, do którego części trzeba będzie sprowadzać z Japonii, ew. z UK i czekać na nie tygodniami/miesiącami, po prostu zmięknie :-)
EOT z mojej strony, bo poziom Twoich "argumentów" (wycieczki po Berlinie, rdzewiejące e30) to dno + metr mułu, światowcu 8)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 157 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1