ok, bardzo dziekuje za informacje, juz wszystko rozumiem. Powiem szczerze ze chcialem xenony choc nic o nich nie wiedzialem, jednak troszke posiedzialem na necie i juz wiem mniej wiecej z czym to sie je.
Doczytalem ze to nie jest takie proste, potrzebne sa spryskiwacze reflektorów oraz autopoziomowanie, do tego moga byc problemy z legalizacja, czy tez przegladem -dlatego chyba podziekuje za takie modyfikacje

szkoda ze w oryginale nie ma zamontowanych xenonow w mojej bercie

Dziekuje bardzo za pomoc....
Zrozumialem tez dlaczego dostalem te zarowki

ala xenony

moge je sobie wlozyc tylko musze sie dowiedziec czy czasem w ten sposob nie zlamie przepisow w EU, bo niechcialbym problemow z tym zwiazanych. Z tego co znalazlem to te 100W nie sa legalne, max jakie moge wlozyc to 55W (a mam 2 komplety 100W i 55W), ale nie wiem czy moga byc takie niebieskawe, bo jak swieca na niebiesto to raczej watpie, chyba ze tylko maja taka delikatna poświate niebieskawą - musze to sprawdzic.
PS. juz chyba ostatnie pytanie... Czy moge te 100W zarowki wlozyc i uzywac jako dlugich swiatel??? czy instalacja/kable czy coś wytrzyma??? czy takie zarowki sa za mocne??? maja za duzy pobor pradu???