BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 22:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 437 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Następna strona

co sÂądzisz o poprawce do ustawy ???
jestem za 61%  61%  [ 69 ]
jestem przeciwny 39%  39%  [ 44 ]
Liczba głosów : 113
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16 lutego 2007, 20:45 
Zacna persona forum

Darex nie masz jeszcze prawka a juz piszesz ze to bezsensu.... :mur:
ile razy sie spotyka debili ktorzy podczas malej mgielki czy tez wieczorem kiedy sie juz pomalu sciemnia nie zapalaja swiatel?? no bo przeciez on widzi to po co ma zapalac?? takich idiotow jest pelno i powonno sie ich tepic a mandat 100zl to jest kpina powinen byc wyzszy choc w sumie u nas mandat konczy sie na 50zl w kieszeni policjanta choc tu nie powiem lepiej dac mu 50zl niz 500zl zlodziejom....
a w miescie?? jestem ciekaw czy 80 letnia babcia zobaczy szybciej auto z zapalonymi swiatlami czy ze zgaszonymi?? Jezdzenie na swiatlach caly rok jest dobrym pomyslem i moim zdaniem powinno byc tak przynajmniej w calej uni ;)
ps. rower jadacy ulicy to tez uczestnik ruchu wiec kupujcie dynama :hyhy:

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991
http://www.e12e28.pl

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 16 lutego 2007, 21:04 
Dixi napisał(a):
Darex nie masz jeszcze prawka a juz piszesz ze to bezsensu....
ile razy sie spotyka debili ktorzy podczas malej mgielki czy tez wieczorem kiedy sie juz pomalu sciemnia nie zapalaja swiatel?? no bo przeciez on widzi to po co ma zapalac?? takich idiotow jest pelno i powonno sie ich tepic a mandat 100zl to jest kpina powinen byc wyzszy choc w sumie u nas mandat konczy sie na 50zl w kieszeni policjanta choc tu nie powiem lepiej dac mu 50zl niz 500zl zlodziejom....
a w miescie?? jestem ciekaw czy 80 letnia babcia zobaczy szybciej auto z zapalonymi swiatlami czy ze zgaszonymi?? Jezdzenie na swiatlach caly rok jest dobrym pomyslem i moim zdaniem powinno byc tak przynajmniej w calej uni
ps. rower jadacy ulicy to tez uczestnik ruchu wiec kupujcie dynama

No to jak ktos niewidzi to po cholere wsiada za kółko??
Z tym jak jest wieczór to sie zgadzam, jak jest mgła to równiez(zawsze dobra okazja aby włączyc halogeny ;) ) Ale po co w jasny piękny słoneczny dzionek jeździć z włączonymi światłami, moze nie mam prawka ale to nie znaczy ze nie jeżdze samochodem, ja tam wszytsko zawsze dobrze widze i nie mam zadnych problemów!
80 letnie babcia to niech chodzi na pasach na drodze to nic jej nie bedzie, a tak czy siak w miescie masz ograniczenie 50km/h to po cholere te światła w słoneczny dzien :/

Tytuł:
PostNapisane: 16 lutego 2007, 21:15 
Zacna persona forum

DAREX napisał(a):
Z tym jak jest wieczór to sie zgadzam, jak jest mgła to równiez(zawsze dobra okazja aby włączyc halogeny ) Ale po co w jasny piękny słoneczny dzionek jeździć z włączonymi światłami, moze nie mam prawka ale to nie znaczy ze nie jeżdze samochodem, ja tam wszytsko zawsze dobrze widze i nie mam zadnych problemów!
80 letnie babcia to niech chodzi na pasach na drodze to nic jej nie bedzie, a tak czy siak w miescie masz ograniczenie 50km/h to po cholere te światła w słoneczny dzien

Chłopczyku dzieci i ryby i tak nie mają głosu więc niewysilaj się :kwasny:
80 letnia babcia choćby chodziła tylko po pasach, to itak jej nic nie uchroni jeśli ci wlezie pod koła, bo cię nie zauważy , z powodu tego, że się jej zlejesz z otoczeniem . Ze światłami napewno cię zauważy.
22 LAT TEMU TAK ZGINOŁ MÓJ DZIADEK , ITO WŁAŚNIE NA PASACH , W BIAŁY DZIEŃ I NAPEWNO BYŁ TRZEŻWY.
WIĘC PROSZĘ CIĘ DZIECKO NIE CHRZAŃ. :cisza:

TYLNY NAPĘD JEST JAK SEX-POCO JEŹDZIĆ NA RĘCZNYM JAK MOŻNA DAĆ W P...e
http://mcg1ver.__prosze_uzyc_innego_hostingu_do_zdjec_/albumy/516168-123.html

Ostatnio edytowano 16 lutego 2007, 22:26 przez mcgiver, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 16 lutego 2007, 21:15 
Zacna persona forum

Cytuj:
Z tym jak jest wieczór to sie zgadzam, jak jest mgła to równiez(zawsze dobra okazja aby włączyc halogeny ;) ) Ale po co w jasny piękny słoneczny dzionek jeździć z włączonymi światłami, moze nie mam prawka ale to nie znaczy ze nie jeżdze samochodem, ja tam wszytsko zawsze dobrze widze i nie mam zadnych problemów!
80 letnie babcia to niech chodzi na pasach na drodze to nic jej nie bedzie, a tak czy siak w miescie masz ograniczenie 50km/h to po cholere te światła w słoneczny dzien

i tu pokazujesz swoja "gupote" mowisz z tym jak jest wieczor czy jak jest "lekka" mgla zapalic?? ale jak wiesz nie kazdy zapala w odpowiednim momencie a raczej sugeruje sie tym co "on" widzi a nie czy "go" widza a dzieki temu przepisowi te idioci beda mieli zapalone swiatla co prawda nie dlatego ze wiedza ze to zwieksza ich widocznosc a dlatego ze musza...
mowisz niech idzie przez pasy ta 80 letnia babcia?? ale skoro nie ma swiatel na przejsciu a ma juz otepiony wzrok bedzie jej ciezko dostezec auto choc auto z zapalonymi swiatlami napewno szybciej zauwazy.
mowisz ze jak ktos nie widze to po co siada za kolko?? jest pelno starszych panow w okularach o sporej grubosci ktorzy juz nie widza tak dobrze wiec im to tez ulatwi, tylko nie mow ze niech im sie zabierze prawo jazdy bo ty tez kiedys bedziesz mial swoj wiek i wtedy pogadamy....
a co do 50km/h po miescie to gdyby kazdy sie stosowal do tego napewno bylyby inne stastystyki.
nie mozemy wiecznie zwalac na zle drogi, drogi sa jakie sa wiec trzeba po nic poruszac sie z glowa ;) Dzis sam jechalem sobie 2 pasmowa morska zajadac Mc donalda z predkoscia 40km/h-50 km/h odziwo trajtek siedzil mi na dupie i kazdy mnie wyprzedzala przeciez ograniczenie jest do 50 km/h ?? jest pelno przejsc dla pieszych itd itp...

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991

Tytuł:
PostNapisane: 16 lutego 2007, 22:17 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
przede wszystkim jeżdże od dawna na światłach non stop, ale niestety trafiają się "inni" jeżdżący bez świateł i na trasie mamy część takich, część takich i czasami naprawdę nie widać tych bez świateł, więc teraz po kolei wszyscy bedą widoczni

Darex, co Ty wiesz o jeździe samohodem, w Colinie 2005 możesz jeździć nawet na halogenach non stop :D a na prawdziwej drodze (tylko skąd Ty masz to wiedzieć) to na halogenach przeciwmgielnych mozna jeździć w ściśle określonych warunkach

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 16 lutego 2007, 22:20 
Częsty bywalec

Moje BMW: e28
Kod silnika: M30B28
DAREX jak się kiedyś natniesz (czytaj kolizja drogowa) na auto bez zapalonych świateł to zmienisz zdanie.

Tytuł:
PostNapisane: 16 lutego 2007, 22:25 
Uzależniony od forum :)

Na swiatlach 24h co za glupi pomysl, i to tlumaczenie ze dla bezpieczenstwa,niech lepiej drogi zrobia to bedzie bezpiecznie.Rozumie jak jest zla pogoda ale nie latem jak jest 38 w cieniu.I skoro tylu kierowcow jest za to jakos niewielu widac na drogach zwlaszcza latem.Bo w Polsce to trzeba komus cos kazac zeby zrobil bo dobrowolnie to malo kto robi.Mam nadzieje ze to nigdy nie przejdzie.A kto chce to niech sobie jezdzi na swiatlach caly rok skoro bezpiecznie i juz

Tytuł:
PostNapisane: 16 lutego 2007, 22:35 
Zacna persona forum

spider, hmm w takim razie latem o ktorej godzinie zapalasz swiatla? jadac droga ktora pzecina las zapalasz swiatla?? zapalajac swiatla ulatwiasz komus zycie to takie trudne zeby sie przystosowac?? to wejdzie w zycie i mam nadzieje ze ten obowiazek bedzie w wiekszej ilosci krajow... stan naszych drog jest kiepski ale to nie jest powod wiekszosci wypadko wiec prosze nie mowcie ze wszystko to wina drog...

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991

Tytuł:
PostNapisane: 16 lutego 2007, 22:36 
Zacna persona forum

spider napisał(a):
Na swiatlach 24h co za glupi pomysl,

Ty wogule jeżdzisz samochodem, czy tylko na niego patrzysz z okna mieszkania?? :rotfl:
Możesz sobie mieć swoje zdanie ,ale napewno pomysł nie jest głupi, wręcz przeciwnie jest bardzo życiowy i właśnie poprawiający bezpieczeństwo na drogach.
W tym temacie już napisano dość dużo argumentów przemawiających ZA ,ale widocznie nie przeczytałeś wszystkiego bo pewnie masz to gdzieś. :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 16 lutego 2007, 22:36 
Przyjaciel forum

Moje BMW: BMW E46
Kod silnika: M47N
i bardzo dobrze.
zreszta ja i tak cały rok jeżdżę na światłach.

Tytuł:
PostNapisane: 16 lutego 2007, 22:42 
Zacna persona forum

Dla tych ktorzy nie moga pojac tego (nie bede wnikal dlaczego) wyjasnie w inny sposob :)
mianowicie slynny "zaklad Pascala", ktory nam mowi, ze lepiej wierzyc w Boga bo jesli on istnieje zyskamy wiecznosc natomiast jesli on nie istnieje nic nie stracimy ;)
Wnioskujac zapalajmy swiatla, nawet jesli nie poprawiaja bezpieczenstwa (choc ja uwazam ze tak) nic nie stracimy zapalajac te swiatla ;)

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991

Tytuł:
PostNapisane: 16 lutego 2007, 22:57 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 Coupe
Kod silnika: M54b25
Ale się się zrobiła ostra dyskusja :hyhy: A mi szkoda żaróweczek od podświetlenia deski rozdzilczej itp :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 16 lutego 2007, 23:00 
Uzależniony od forum :)

mcgiver napisał(a):
spider napisał(a):
Na swiatlach 24h co za glupi pomysl,

Ty wogule jeżdzisz samochodem, czy tylko na niego patrzysz z okna mieszkania?? :rotfl:
Możesz sobie mieć swoje zdanie ,ale napewno pomysł nie jest głupi, wręcz przeciwnie jest bardzo życiowy i właśnie poprawiający bezpieczeństwo na drogach.
W tym temacie już napisano dość dużo argumentów przemawiających ZA ,ale widocznie nie przeczytałeś wszystkiego bo pewnie masz to gdzieś. :kwasny:

Stoi sobie przed domkiem i sobie na niego patrze-dokladnie tak(litosci).To jeszcze raz pyt.Skoro to takie wspaniale i bezpieczne to czemu tak malo ludzi jezdzi na swiatlach 24h skoro kazdy jest za.Ilu jest takich co mowi-tak to bezpieczne -a jezdza bez swiatel. Bo robic cos dobrowolnie a pod przymusem to chyba roznica.Ale polacy to juz taki narod

Tytuł:
PostNapisane: 16 lutego 2007, 23:08 
Zacna persona forum

spider napisał(a):
To jeszcze raz pyt.Skoro to takie wspaniale i bezpieczne to czemu tak malo ludzi jezdzi na swiatlach 24h skoro kazdy jest za

ze sknerstwa nie jeżdżą na światłach , bo się im wydaje że żarówki trzeba często zmieniać i pewnie spali ze 2litry paliwa na setkę więcej :kwasny: . Znam takich co żeby zaoszczędzić to jadąc z górki wyłączają silnik :rotfl: żałosne
Drugim powodem jest brak wyobrażni . :dobani:

Tytuł:
PostNapisane: 16 lutego 2007, 23:12 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Światła sąpotrzebne. Poruszający się punkt o większej jasności niż tło jest poprostu lepiej odbierany przez oczy.

Pochmurny dzień - auto bez świateł zlewa się z szarością, asfaltem.
Słoneczny dzień - Auta chowają się w cieniu bądź w asfalcie.
Darex - jakbyś jechał choć raz pod słońce byś wiedział że przede wszystkim w słoneczne dni powinno się włączać ćwiatła.

Poza tym, tak jak piszą. Światła pomagają ocenić odległość, prędkość bo lepiej wyłaniamy z tła inny objekt. To że Wy widzicie nie oznacza że ktoś Was widzi.
To że wy widzicie, równie dobrze można by w nocy bez świateł jeździć bo przecież latarnie są... a jak nie ma to księżyć wystarczy, a jak księżyca nie ma to wystarczy sie przyzwyczaić i też widać.... więc poco w ogóle są światła.
A malkontenci którym 'skoczy spalanie' niech się przesiądą do Tico - więcej zaoszczędzą. Bo mi to ryba czy czy auto mi spali 2-3 litry w te czy w tamte. Spalanie jest dla mnie odnośnikiem sprawności silnika i innych podzespołów a nie kwetsią zaoszczędzenia paru groszy na własnej ... głupocie. To samo żarówki - mam centralnie gdzieś że się przepali. Przepali się to kupię nową i założę.

Ostatnio edytowano 16 lutego 2007, 23:16 przez Kyokushin, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 16 lutego 2007, 23:14 
Zacna persona forum

dobra mysle ze temat wyczerpany "idioci" beda musieli zapalac swiatla i tyle, mam nadzieje ze kiedys to zrozumieja ;)

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991

Tytuł:
PostNapisane: 16 lutego 2007, 23:50 
mcgiver napisał(a):
DAREX napisał(a):
Z tym jak jest wieczór to sie zgadzam, jak jest mgła to równiez(zawsze dobra okazja aby włączyc halogeny ) Ale po co w jasny piękny słoneczny dzionek jeździć z włączonymi światłami, moze nie mam prawka ale to nie znaczy ze nie jeżdze samochodem, ja tam wszytsko zawsze dobrze widze i nie mam zadnych problemów!

Chłopczyku dzieci i ryby i tak nie mają głosu więc niewysilaj się :kwasny:
80 letnia babcia choćby chodziła tylko po pasach, to itak jej nic nie uchroni jeśli ci wlezie pod koła, bo cię nie zauważy , z powodu tego, że się jej zlejesz z otoczeniem . Ze światłami napewno cię zauważy.
22 LAT TEMU TAK ZGINOŁ MÓJ DZIADEK , ITO WŁAŚNIE NA PASACH , W BIAŁY DZIEŃ I NAPEWNO BYŁ TRZEŻWY.
WIĘC PROSZĘ CIĘ DZIECKO NIE CHRZAŃ. :cisza:

Akurat Ciebie sie nie bede pytał czy moge sie odezwać czy nie, a [CENZURA] Cie obchodzi ile mam lat!

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2007, 00:06 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M43B16
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=53724
Panowie miało być kto za , kto przeciw i dlaczego a nie temat umoralniania i kłótni . Proszę o spokój a ewentualne wyjaśnienia załatwiać na PW.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2007, 00:16 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E36 323ti Compact
Kod silnika: M52B25
ja jeżdze na światłach cały rok odkąd mam czarną beemke ,poprostu ciemny samochód jest o wiele mniej widoczny na drodze a zapalone swiatła powodują ze zostane zauważony z wiekszej odległosci :]

moje CB -- > President Harry II ASC + Sirio ML-145

Mój mały czarny diabełek BMW 323Ti Compact

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2007, 00:30 
Forumowicz

Dobrze wiem jak auto w słoneczny dzień potrafi być niewidoczne zwłaszcza na drodze miedzy lasem, jak ginie wtedy w cieniu drzew. Dlatego twierdzenie że głupotą jest ten przepis, to jest dopiero wielka głupota! W końcu dla tych baranów na drodze którzy nie zapalali świateł jest jakiś przymus......

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 437 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1