BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 15:50

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Pomoc w doborze laptopa.
PostNapisane: 17 grudnia 2009, 11:02 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
Toshiba, Asus polecam gorąco.

Acera odradzam stanowczo.

Dell, HP, Compaq - eh.......i tak i nie. Tak z przewagą na nie.

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 17 grudnia 2009, 11:39 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
d0nTtOuChm3 napisał(a):
Toshiba, Asus polecam gorąco.

Acera odradzam stanowczo.

Dell, HP, Compaq - eh.......i tak i nie. Tak z przewagą na nie.

Bankowo Acer odpada. Jest to zlepek z wadliwych akcesoriów jakiejś firmy. Nie pamiętam której więc nie chcę wprowadzać w błąd ;)

PostNapisane: 17 grudnia 2009, 13:49 
Częsty bywalec

Moje BMW: e60 LCI
Kod silnika: M57D30O2
Garaż: Obecne e60 http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=147101
Byłe e46 http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=136636
Ja co do Toshiby słyszałem, że kupa plastiku?
ASUS są b.dobre to wiem.

Ale ACER`A dlaczego odradzacie? Wiele osób mi mówiło że nie są wcale takie złe i nie mają problemów z matrycami.

PostNapisane: 17 grudnia 2009, 14:02 
Częsty bywalec

Czyli z tych 2 żaden nie jest dobry? Bo jak dla mnie to ten ACER jest ok.
HP
Intel Pentium Dual Core T4300 2.1 GHz
4 GB pamięci
dysk twardy 320 GB.
Przekątna ekranu: 15.6
Karta graficzna nVidia GeForce G 103M
Złącza A/V Wyjście D-Sub, Wyjście HDMI, Wejście mikrofonowe, Wyjście słuchawkowe

ACER
Pentium Dual Core T...
4 GB pamięci
dysk twardy 500 GB
Karta graficzna GeForce g210
Przekątna ekranu: 17" (dokładnie nie wiem, ale troszkę chyba nawet ponad)

PostNapisane: 17 grudnia 2009, 14:22 
Przyjaciel forum

proSTo napisał(a):
Ja co do Toshiby słyszałem, że kupa plastiku?
ASUS są b.dobre to wiem.

Ale ACER`A dlaczego odradzacie? Wiele osób mi mówiło że nie są wcale takie złe i nie mają problemów z matrycami.

Kolego, tak jak wyżej w moim poście. Acery składane są z wadliwych podzespołów innej firmy / firm. Trafisz dobrze, będzie okey ale kto powiedział, że musisz dobrze trafić ?? :looka:

PostNapisane: 18 grudnia 2009, 09:25 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36 318i; e36 318tds
bemii napisał(a):

A co do zakupów na allegro to lepiej odpuśc sobie z kumpem w tym miejscu bo jak coś bedzie nie tak to będziesz miec problemy z serwisowanie i naprawą... z laptopami jest niestety tak że czasami trafiają sie wadliwe fabrycznie a w takich przypadkach lepiej miec na miejscu punkt serwisowy :) a nie wysyłac nie wiadomo gdzie i czekac w nieskonczonośc :)

Nie zgodzę się. Masz tzw gwarancję zewnętrzną. Potrzebujesz dokument zakupu +kartę gwarancyjną i nie ważne czy kupisz na allegro czy osobiście na drugim końcu kraju. Dzwonisz na serwis producenta i z nimi wszystko załatwiasz podczas jednej rozmowy. Wysyłają kuriera i odsyłają też kurierem na swój koszt (producenta).

PostNapisane: 18 grudnia 2009, 10:18 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
binta, a czemu zakładasz że trafi na złego notebooka ?? :niepewny:
Kilku znajomych ma notebooki różnych firm i powiem szczerze że Toschiba najszybciej się rozpada :rotfl: no ale to może akurat taki traf :P proSTo, bierz tego Acera... na 99% zaspokoi on wszystkie Twoje potrzeby :rotfl: :rotfl: :rotfl: :hyhy: :hyhy:
ja powiadam tak... jak komp nie padnie w przeciągu pierwszego roku... to będzie latał długo :hyhy: ale jak kto dba tak ma :P

Obrazek

PostNapisane: 18 grudnia 2009, 10:23 
Częsty bywalec

Moje BMW: E61 / F11
Kod silnika: M57D30 / N57D30
a ja toleruje tylko i wyłącznie DELL'e

rozejrzyj się za jakimś Vostro 1520.

Konfiguracja dowolna.
Byłem u nich w fabryce i widziałem kontrole jakości.
Z resztą oni mają najlepszą fabrykę notebooków na świecie.
Po zobaczeniu tego wszystkiego na własne oczy zrozumiałem co to jakość.
Sam mam dell'a (służbowego) i co on nie przeżył ... :P i dalej pracuje.
a serwis NBD - to już bez komentarza :)

Pozdrawiam,

Tomek

PostNapisane: 18 grudnia 2009, 10:42 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
Acer niestety ma też bardzo słaby punkt w postaci serwisu. Moim zdaniem nie mają prawidłowo wprowadzonych procedur i wszystko trwa i trwa...i trwa.
Patrząc z mojej perspektywy, pisałam już na forum o serwisie Kodaka. Człowiek zapoznaje się z procedurami dopiero wtedy jak do tego serwisu musi już oddać. A lepiej poznać opinie o danym produkcie i marce nie tylko pod względem technicznym ale i serwisowym.
Dlatego Acera odradzam stanowczo, bo podzespoły ładnie wyglądają na ofercie ale jak szlag trafi to...wtedy jazda bez trzymanki.

W pracy były Acery. Zawsze jakiś problem z nimi był.
Ja użytkowałam Dell'a. Ok, ale....lubi się to ustrojstwo przegrzewać Mimo tego, że czyściłam często w środku wiatraczek), i miałam nawet coolera dodatkowego pod podstawką. Do tego po dłuższym użytkowaniu ekran zamiast sztywno stać - zaczynał "latać" do tyłu.
Toshiba -chwalę też dlatego bo pracowałam w Techmexie który to dostarcza do dystrybutorów i wiem jakie są procedury. Sama Toshibę używam obecnie i nie wiem co mają znaczyć słowa "kupa plastiku" skoro każda obudowa w laptopach jest plastikowa........ :wstyd:
Toshiba nie wiesza się, nie przegrzewa, wszystkie wejścia nie zacinają się (np. wejście na słuchawki, a w Dell'u miałam to na porządku dziennym).

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

PostNapisane: 18 grudnia 2009, 12:10 
Przyjaciel forum

Morfii napisał(a):
binta, a czemu zakładasz że trafi na złego notebooka ?? :niepewny:
Kilku znajomych ma notebooki różnych firm i powiem szczerze że Toschiba najszybciej się rozpada :rotfl: no ale to może akurat taki traf :P proSTo, bierz tego Acera... na 99% zaspokoi on wszystkie Twoje potrzeby :rotfl: :rotfl: :rotfl: :hyhy: :hyhy:
ja powiadam tak... jak komp nie padnie w przeciągu pierwszego roku... to będzie latał długo :hyhy: ale jak kto dba tak ma :P

Dlatego, że kupując Acera ma największe prawdopodobieństwo by właśnie na takiego trafić :kwasny:

PostNapisane: 18 grudnia 2009, 12:59 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
binta, nie ma to jak mieć podejście do życia takie że kupuje się nową rzecz po to by ją reklamować :mur: :mur: to tak jak byście pisali że autko oddajecie do serwisu bo warsztaty są do dupy... :rotfl: :rotfl:
z takim podejściem nie miałbym nic... :spi: :spi: bo tego nie kupuj, tamto za drogie, to mia lipny serwis... itd...
Każda firma ma kilka modeli sprzętów i na 99% mają jakieś wady i zalety... jednym padnie to drugim tamto... nie ma zasady... tak jak jeden może jeździć oplem 20 lat a drugi BMW 10 lat bez usterek...
ja osobiście mam DELLa i poleca... plastiki trochę kiepskie ale działa chodzi... lata :P do tego 17" z rozdzielczością 1900x1600 i powiem szczerze że niektóre pecety nie mają takiej opcji :P
Dużo można pisać o tym tak jak o matrycach które produkuje kilka firm na świecie tylko że pod inną nazwą...
dla tego patrz na to jaka jest płyta gówna - na jakim chipsecie, jaki procek, ile ramu i karta grafiki... reszta to dodatki :P

Obrazek

PostNapisane: 18 grudnia 2009, 17:12 
Przyjaciel forum

Morfii napisał(a):
binta, nie ma to jak mieć podejście do życia takie że kupuje się nową rzecz po to by ją reklamować :mur: :mur: to tak jak byście pisali że autko oddajecie do serwisu bo warsztaty są do dupy... :rotfl: :rotfl:
z takim podejściem nie miałbym nic... :spi: :spi: bo tego nie kupuj, tamto za drogie, to mia lipny serwis... itd...
Każda firma ma kilka modeli sprzętów i na 99% mają jakieś wady i zalety... jednym padnie to drugim tamto... nie ma zasady... tak jak jeden może jeździć oplem 20 lat a drugi BMW 10 lat bez usterek...
ja osobiście mam DELLa i poleca... plastiki trochę kiepskie ale działa chodzi... lata :P do tego 17" z rozdzielczością 1900x1600 i powiem szczerze że niektóre pecety nie mają takiej opcji :P
Dużo można pisać o tym tak jak o matrycach które produkuje kilka firm na świecie tylko że pod inną nazwą...
dla tego patrz na to jaka jest płyta gówna - na jakim chipsecie, jaki procek, ile ramu i karta grafiki... reszta to dodatki :P

Doskonale Cię rozumiem. Kolega jednak pyta o poradę więc piszę o tym co wiem. Przyszły mąż mojej siostry jest elektronikiem informatykiem. Tworzy programy i je sprzedaje, w dużych ilościach. Pamiętaj jak przy zakupie mojego komputera (Fujitsu Siemens - chciałem kupić coś dobrego ale i w miarę dobrej cenie - tzw. wyśrodkowanie ;) ) powiedział mi żebym na Acery nawet nie patrzył. Zwróć uwagę na to, że najwięcej Acerów jest w supermarketach, a ceny ich są najniższe. Nikt Ci nie sprzeda czegoś porządnego za bezcen. Ja nie piszę i nie sugeruję, że kupi coś po to by reklamować. Przekazuje jednak wiedzę osoby zorientowanej, a mianowicie to, że Acery są przede wszystkim tworzone z wadliwych podzespołów lepszej marki. Nie śmiem twierdzić, że wszystkie są lipne bo tak nie jest ale ja osobiście nie chciałbym trafić na wadliwy model czego życzę tak samo osobie zainteresowanej dlatego by zminimalizować jego obawy, najnormalniej w świecie nie polecam Acera :) To co zrobi kolega to już tylko i wyłącznie jego decyzja. Powtarzam, prosi o poradę to się dziele tym co wiem

Powodzenia w zakupie :super:

PostNapisane: 18 grudnia 2009, 17:23 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 Coupe +Mustang
A moim zdaniem laptop z matrycą powyżej 15 cali i napakowany nowinkami, mocną grafą to pomyłka- lepiej kupić zwykłego peceta, który będzie po pierwsze tańszy, a po drugie można sobie wziąć monitor 22' lub 24' ...

Taki zbajerowany laptop, który na baterii wytrzymuje niewiele ponad 2h moim zdaniem jest bezużyteczny...

PostNapisane: 18 grudnia 2009, 18:00 
Przyjaciel forum

theDAMIstrzu napisał(a):
A moim zdaniem laptop z matrycą powyżej 15 cali i napakowany nowinkami, mocną grafą to pomyłka- lepiej kupić zwykłego peceta, który będzie po pierwsze tańszy, a po drugie można sobie wziąć monitor 22' lub 24' ...

Taki zbajerowany laptop, który na baterii wytrzymuje niewiele ponad 2h moim zdaniem jest bezużyteczny...

Co do baterii to racja. 2 godziny i padaka, a te z reklam, w których baterie trzymają niby 7 godzin to jeden wielki pic. 7 godzin ale chyba jak się go w ogóle nie użytkuje. Identyczna sprawa jak z telefonami. Fabrycznie podaje się trzymanie baterii w czasie czuwania, a więc procesie w którym można powiedzieć "nie dotyka się telefonu" w tym przypadku laptopa. Jak bateria trzyma 4 godziny to trzeba się cieszyć :ok:

PostNapisane: 18 grudnia 2009, 22:33 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 Coupe +Mustang
Dzisiaj oglądałem HPeka jakiegoś nowego. Matryca 13,3 cala na LEDach, procek chyba 1,2 lub 1,8 celeron, zintegrowana karta graficzna, brak napędu optycznego(można podłączyć przez usb). Bateria wytrzymuje podobno 6 godzin. I o dziwo kosztuje poniżej 3k zł. Jest mały i lekki, można go nosić w normalnym plecaku, ba nawet student przyzwyczajony do noszenia pustego plecaka nie be4dzie narzekał na dodatkowy balast.

W laptopie nie trzeba super sprzętu- a jeśli potrzeba to znaczy, że nie potrzebny jest laptop.. ;p- IMO oczywiście.

PostNapisane: 18 grudnia 2009, 22:40 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46
Kod silnika: M54B22
bierz asusa, wczoraj mi spadl i nic sie nie stalo :) takze test wytrzymalosciowy zdany :rotfl:

PostNapisane: 18 grudnia 2009, 23:06 
Częsty bywalec

Dzięki za wszystkie opinie.
Dorwałem laptopa Lenovo (IBM), okazało się że znajomy siedzie w tej firmie.

Jest to Limited Edition, obudowa wygląda jakby była pokryty skórą.
Matryca: 15,6" podświetlana LED
Procesor: Intel Core 2 Duo P7350 (2,0 GHz, 3 MB)
Pamięć RAM: 3 GB DDR3
Dysk: 320 GB
Karta graficzna: nVidia GeForce 9600M GS 1024MB
Napęd: DVD +/- R/RW
Karta dźwiękowa: Realtek High Definition Audio Codec
Komunikacja: Lan 10/100
Modem 55,6kbps
port podczerwieni IrDA
Bluetooth
WiFi 802.11a/g/n Intel® PRO/Wireless 5100 AGN
Wbudowana kamera 1.3mpix
Porty: IEEE 1394 FireWire
Gniazdo VGA
1x Express Card 34/54mm
USB 2.0 x3
HDMI

Dodatkowo posiada:
System rozpoznawania twarzy VeriFace
VeriFace™ umożliwia użytkownikom bezpieczny i efektowny sposób logowania się do komputera.Gwarantuje również, że system będzie niedostępny dla nieupoważnionych użytkowników.Nowa funkcja umożliwia właścicielowi pozostawienie 30-sekundowej wiadomości wideo dla kolejnego użytkownika

System dźwięku Dolby® 4.1 Home Theater™ , wbudowany Subwoofer

Co o nim sądzicie? Było warto?

PostNapisane: 18 grudnia 2009, 23:07 
Częsty bywalec

ja mysle ze warto :) mozna wiedziec za ile go wyrwales? :D porzadny laptop

PostNapisane: 18 grudnia 2009, 23:14 
Częsty bywalec

Laptop będzie u mnie jutro. a co do ceny to 2700 na dzień dzisiejszy. możne jeszcze coś z tego urwę po znajomości :P choć nie wiem czy coś się jeszcze da. :)

PostNapisane: 18 grudnia 2009, 23:15 
Częsty bywalec

proSTo napisał(a):
Laptop będzie u mnie jutro. a co do ceny to 2700 na dzień dzisiejszy. możne jeszcze coś z tego urwę po znajomości :P choć nie wiem czy coś się jeszcze da. :)

uzywka? :szok:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1