BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 maja 2025, 12:10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e46] Akumulator E46
PostNapisane: 22 grudnia 2009, 14:48 
Pierwsze kroki

Witam wszystkich czy może mi ktoś napisać czy mogę odpiac akumulator w BMW e46 coupe 323i rocznik 2001, żeby go naladowac bo dziś rano po mrozach autko niechcialo odpalic, boje się odpiac akumulator bez wiedzy czy nic się nie pokasuje, czy jest to bezpieczne dla elektroniki. Wiem ze w passatach nie powinno się wyciągać aku wiec jak jest w BMW. Pozdrawiam i życzę wesołych świat oraz szczęśliwego nowego roku

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Akumulator E46
PostNapisane: 22 grudnia 2009, 14:49 
Zacna persona forum

Mozesz smialo wyciagac, nic sie nie stanie. Tylko ostroznie! Nie zrob zadnego zwarcia.

PostNapisane: 22 grudnia 2009, 20:28 
Forumowicz

Moje BMW: E90 2007r
Kod silnika: 320D 163PS
akumulator możesz spokojnie wyjąć, jedyne konsekwencje to utracenie danych o średnim spalaniu, średniej predkości, ustawienie zegarka

chyba że masz dokładany jakiś alarm wtedy to już zalezy jak ktoś go podłaczył i co to jest za alarm, bo czasem takie dokładane alarmy lubia się zemścić

PostNapisane: 22 grudnia 2009, 22:06 
Częsty bywalec

Moje BMW: [e46] 320d
Kod silnika: m47
Ja dzis w swoim e46 tez wyjelem aku z tym ze wpiolem w obwód inny aku zeby podtrzymac prad w aucie bo nigdy nie wiadomo co moze sie stac.Wpiołem go kablami rozruchowymi od strony maski.jak ja otworzysz to masz czerwona osłone z znakiem + otwierasz(okolice podszybia lewa strona stojac czolem do silnika) i tam dajesz plusa z aku a minusa do nadwozia czyli np do odizolowanej sruby na kielichu amortyzatora :)

Tytuł: Re: [e46] Akumulator E46
PostNapisane: 23 grudnia 2009, 12:11 
Forumowicz

Moje BMW: BMW e34 530
Kod silnika: M60
Wyjąc aku można bez żadnych konsekwencji, nic się nie stanie. Jedyne co to po ponownym podłączeniu i odpaleniu silnik może trochę kuleć na obrotach, ale po przejechaniu krótkiego odcinka wszystko wróci do normy. Ps. Pamiętaj tylko o tym żeby nie zostawić kluczyka w stacyjce bo wtedy możesz sobie narobić dużych problemów, tzn. może wkraść się błąd do komputera i będzie trzeba ponownie wgrywać całe oprogramowanie silnika, a taka zabawa w serwisie kosztuje od 1000 zł w górę, wszystko zależy od modelu beemki.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1