BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 23:59

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 612 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 31  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Dywagacje na temat zakupu BMW za kwote 30-35tys PLN
PostNapisane: 25 grudnia 2009, 20:54 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e46 323 coupe
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... &start=300
Tragedia na tym PL rynku jesli chodzi o coupe E46 323/328........

Przegladam allegro od dluzszego czasu i moze 1-2 auta na ktore warto zwrocic uwage i wogole wykonac telefon z pytaniami o szczegoly.....

Same kible i ulepy oraz komisowskie "full wypasy" Moze cos po nowym roku sie ruszy......

DObrze ze mi sie nie spieszy ....... ale myslalem ze o wiele latwiej bedzie kupic auto za te pieniadze he.....

Caly czas mnie korci pojechac do De ale jestem strasznym laikiem i nie wiem jak sie to wszystko odbywa . Oplaty, akcyzy itp......

Chyba bede sie musial tym zainteresowac bo na polskim rynku nic nie widze.....

:( :( :( :( :(

viewtopic.php?f=6&t=68497&start=300

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 25 grudnia 2009, 21:47 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Przemoo18 napisał(a):
Caly czas mnie korci pojechac do De ale jestem strasznym laikiem i nie wiem jak sie to wszystko odbywa . Oplaty, akcyzy itp......

Chyba bede sie musial tym zainteresowac bo na polskim rynku nic nie widze.....

:( :( :( :( :(

Kolego, masz racje, zainteresuj się tym. Przy samochodzie sprowadzonym jedno będziesz miał na samym początku praktycznie pewne. Nie będzie on wytrzaskany tak jak może być Bunia jeżdząca po Polskich drogach. Co do papierów, opłat itd. To nie jest jakaś tam wielka sprawa. Często jest też tak, że osoba z która się jedzie (organizator) załatwia wszystkie papiery przy okazji załatwiania swoich. Na pewno warto, większy wybór itd. , a jak sam piszesz, w Polsce ciężko znaleźć coś konkretnego

PostNapisane: 26 grudnia 2009, 01:18 
Przemoo18 napisał(a):

:zdziwko:

tragedia to jest z e90

PostNapisane: 26 grudnia 2009, 09:03 
Przyjaciel forum

Fryderyk napisał(a):
Przemoo18 napisał(a):

tragedia to jest z e90

Wierze ci ale z E46 latwo w coupe nie ma ........

E36 duzo latwiej kupic w dobrym stanie

Obrazek

PostNapisane: 26 grudnia 2009, 11:25 
Przyjaciel forum

Przemoo18 napisał(a):
Fryderyk napisał(a):
Przemoo18 napisał(a):

tragedia to jest z e90

Wierze ci ale z E46 latwo w coupe nie ma ........

E36 duzo latwiej kupic w dobrym stanie

Silnika 2.8i i do tego w qp łatwo znaleźć nie jest, mogę potwierdzić. Kolega jak szukał to pamiętam, że na samym allegro ich garstka była. Pamiętam jak wtedy ludzie mówili, "jak ktoś ma ładną 328i to szybko się znajduje na nią chętny w najbliższych okolicach. Nie ma się co dziwić, komfort i dynamika piękna przy czym spalanie miłe. Poszukasz, a znajdziesz na pewno. Nie poddawaj się ;)

PostNapisane: 26 grudnia 2009, 15:56 
Przyjaciel forum

No tak wszystko jest dokladnie tak jak mowisz. Raz zauwazylem dobra sztuke na allegro. No to mowie zadzwonie zapytam. PO 2 dniach sie auto sprzedalo ;0 i juz nie aktualne.

Najgorsze to ze nie tylko 328 ciezko znalesc ale z 323 jest podobnie;) WOle 328 ale 323 tez jest zacnym silnikiem.

W Pl dominuja Diesle no i R4. :)

Jak mialem R4 to wszyscy mowili ze to nie BMW.

Teraz jak chce kupic mocne R6 to tez jest problem;) bo malo tego ale sie nie zalamuje . Caly czas zerkam ;)

Obrazek

PostNapisane: 26 grudnia 2009, 16:56 
Przyjaciel forum

Przemoo18 napisał(a):
No tak wszystko jest dokladnie tak jak mowisz. Raz zauwazylem dobra sztuke na allegro. No to mowie zadzwonie zapytam. PO 2 dniach sie auto sprzedalo ;0 i juz nie aktualne.

Najgorsze to ze nie tylko 328 ciezko znalesc ale z 323 jest podobnie;) WOle 328 ale 323 tez jest zacnym silnikiem.

W Pl dominuja Diesle no i R4. :)

Jak mialem R4 to wszyscy mowili ze to nie BMW.

Teraz jak chce kupic mocne R6 to tez jest problem;) bo malo tego ale sie nie zalamuje . Caly czas zerkam ;)

Sam mam R4 i powiem Ci, że jestem zadowolony. Nie mniej jednak następnym moim samochodem (myślę, że nie wcześniej niż za 2 lata na pewno) będzie właśnie 323i albo 328i. Osobiście myślę, że ten pierwszy model. Szukasz tylko na allegro ?? Jeśli tak to może warto przejrzeć też inne portale, prasę, komisy. Być może akurat się coś trafi :ok:

PostNapisane: 26 grudnia 2009, 17:07 
Przyjaciel forum

no akurat najintensywniej szukam na alegro i otomoto. W komisach same Audi TDI :)

gdzie warto jescze sie zainteresowac tzn jakie portale ?

Obrazek

PostNapisane: 26 grudnia 2009, 18:04 
Zacna persona forum

Moje BMW: czasem e61 ;)
Kod silnika: n52b30
http://www.gratka.pl
http://www.autotrader.pl
http://auto.ebay.pl/
http://www.pl.mobile.eu/strona-glowna/index.html?lang=de
http://www.autoscout24.pl/
http://www.autogielda.pl/
Niektóre stronki są zagraniczne, ale myśle, że jak sie znajdzie fajne auto to warto po nie pojechać :ok:

PostNapisane: 26 grudnia 2009, 20:04 
Przyjaciel forum

Też tak myślę ale moim zdaniem jak już jechać za granicę to trzeba mieć upatrzony nie jeden model żeby w razie muki nie jechać na darmo :)

PostNapisane: 26 grudnia 2009, 20:10 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
Też tak myślę ale moim zdaniem jak już jechać za granicę to trzeba mieć upatrzony nie jeden model żeby w razie muki nie jechać na darmo :)

No wlasnie a sam bym sie raczej nie wybral bo mam znikome pojecie jak sie to odbywa wszystko.

Z tego co wiem to sa ludzie z ktorymi sie ugadujesz i robia wyjazd do De po auto z toba i zalatwiaja wszystko no ale ciekawe ile to kosztuje.

Licze ze po nowym roku cos sie ruszy w PL i bedzie z czego wybierac

Obrazek

PostNapisane: 26 grudnia 2009, 20:59 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
Przemoo18, dlaczego uważasz że utrzymanie E39 będzie droższe niż E46?
Teraz akcyza naliczana od wartości rynkowej ograniczyła atrakcyjność sprowadzania aut z zachodu z silnikiem powyżej 2 litrów ale uważam że opłaca się dopłacić trochę i ściągnąć coś z Niemiec, bo dużo szybciej znajdziesz coś ciekawego w Niemczech niż u Nas. Nie mówię że w Polsce nic się ciekawego nie może trafić owszem ale ciężko coś trafić, a jak się pojawi to cena też nie jest niska i znika szybko.

PostNapisane: 26 grudnia 2009, 21:06 
Przyjaciel forum

no tak zgadzam sie z TOba. Tylko tak jak pisalem mam 33000 gdzies i raczej nie mam juz z czego dolozyc tych 2-3 tys. Mysle ze za te pieniadze ktore mam juz cos powinienem kupic. Tylko mnie nie doluj ze to za malo.......

Tez bym wolal z Niemiec ale trzeba kogos miec kto ogrania wszystkie te sprawy tam i mi to pozalatwia. Przegladalem mobile De i naprawde kilka aut jest zacnych za okolo 7000 euro z oplatami wyszlo by jakies 33-34k ale wiesz jak to jest. Wezmiesz dupe zapakujesz do DE i okaze sie ze szrot .....

Mysle ze jescze do lutego bede szukal w PL. Jesli bede zdesperowany to jakos pewnie wykombinuje wyjazd do Niemiec.

CO do E39 napewno jest drozsze bo to juz auto klasy wyzszej. Lubie E39 ale tak jak pisalem nie potzrebuje takiego duzego auta poza tym wybor padl na coupe i tego nic nie zmieni raczej . No chyba ze bede przycisniety do muru i bede potzrebowal szybko auto ale raczej nie ;0

Obrazek

PostNapisane: 26 grudnia 2009, 21:26 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kupując auto za 7tyś euro nie zmieścisz się w podanym budżecie.
Przy dzisiejszym kursie jest to ponad 29tyś zł.
Koszt wyjazdu i przywiezienia auta to około 2000zł.
Akcyza przy życzliwym rzeczoznawcy wyjdzie 3000zł reszta opłat z OC jakieś 1500zł.
Ogólnie doliczaj sobie mniej więcej 4-5tyś na opłaty i około 2000zł koszt przywiezienia auta.(700zł paliwo dla auta którym pojedziesz w tę i z powrotem 400zł dla auta które kupisz około 400zł ubezpieczenie i tablice zjazdowe a reszta to koszty noclegu i wyżywienia dla dwóch osób)
Często ludzie widząc ceny aut w DE pukają się w głowę ile to sprowadzający chcą zarobić ale nikt nie patrzy na wysokość opłat i koszty przywozu auta oraz poświęcony na to czas. A jak coś się w DE wydarzy jakiś mandat usterka auta to dopiero są koszty.

PostNapisane: 26 grudnia 2009, 21:31 
Przyjaciel forum

Przemoo18 napisał(a):
binta napisał(a):

No wlasnie a sam bym sie raczej nie wybral bo mam znikome pojecie jak sie to odbywa wszystko.

Z tego co wiem to sa ludzie z ktorymi sie ugadujesz i robia wyjazd do De po auto z toba i zalatwiaja wszystko no ale ciekawe ile to kosztuje.

Licze ze po nowym roku cos sie ruszy w PL i bedzie z czego wybierac

Tak, są ludzie, którzy organizują wyjazdy i później też ewentualnie załatwiają papiery. Problem jednak jest w tym, że jak nie znasz dobrze tej osoby to na pewno Cie orżnie i to nie na małą kwotę. Przykład, stoi samochód, podoba Ci się i jesteś zdecydowany, cena dajmy na to 6500E. Polak (organizator) idzie gadać z Turasem. Umawia kwotę, dajmy na to targuje się do 5800E, wraca i mówi, "Turas nieugięty, mówi, że dobry samochód i może spuścić max 200E, dodając, że jak nie chcesz to nie bierz" (tak przekazuje organizator). Ty podjarany samochodem, na dodatek tym, że Turek taki pewny auta skoro praktycznie nic nie chce spuścić i nie zależy mu tak bardzo na sprzedaży (przecież jak jest padaka to za wszelką cenę by sprzedał) i dobijasz targu. Mało tego, organizator mówi, idź, zapłać i weź wszystkie papiery. Dajesz Turasowi 6300E, organizator później do niego przychodzi i odbiera swoją dolę. Ty niby zadowolony ale jak się później okazuje samochód nie taka igła jak miała być (Turas przecież spuścił 700E, a nie 200E) , dokładasz do niego bo kilka rzeczy tego wymaga. Taka rzeczywistość. Wiadomo, dołożyć praktycznie przy każdy zakupie coś trzeba, bo tu coś do wymiany i tam coś do wymiany ale dołożyć, a DOŁOŻYĆ to też dwa inne znaczenia

Wiesz, nie zniechęcam Cię tylko przedstawiam taki przykład. Wszędzie trzeba uważać, nie ufać na słowo i tyle. W Polsce na pewno będzie Ci ciężej kupić ale szukaj intensywnie. Może coś wpadnie ;)

PostNapisane: 26 grudnia 2009, 21:38 
Przyjaciel forum

--==Mały==-- napisał(a):
Często ludzie widząc ceny aut w DE pukają się w głowę ile to sprowadzający chcą zarobić ale nikt nie patrzy na wysokość opłat i koszty przywozu auta oraz poświęcony na to czas. A jak coś się w DE wydarzy jakiś mandat usterka auta to dopiero są koszty.

Cała prawda. Z tym, że 7000E Ci w tym momencie nie starczy by się "zamknąć" w 33 tyś. tak samo

PostNapisane: 26 grudnia 2009, 21:55 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
--==Mały==-- napisał(a):

Cała prawda. Z tym, że 7000E Ci w tym momencie nie starczy by się "zamknąć" w 33 tyś. tak samo

Z tym 7000 euro to tak palnolem na szybko bo i za mniej tam cos dobrego idzie dostac. W pl za 30-38 to juz idzie mysle kupic naprawde super egzemplarz ale z dostepnoscia jest trudno. Popytam jescze kumpla ktory jezdzi po auta jak sie sprawa ma .

Binta jasne ze ppoczekam jescze. Caly czas obserwuje portale w PL. Jak sie cos trafi to odrazu bede dzwonil/jechal. Zauwazylem ze 323 jest sporo tanszym autem tzn to 3-4 k mniej.
Licze jescze ze jak rok przeszkoczy to auta tez potanieja a gotowka raczej mi nie wyparuje....

Na to bylem napalony http://moto.allegro.pl/item818660738_bm ... _nowa.html

tzn chcalem jechac ogladac ale chyba sie sprzedalo.

CEna byla 27400 do oplat to tak prawie bym sie wyrobil...

Stala tez fajna 323 w mpaku z ksiazkowa historia ale stala 2 dni a jescze kasy nie mialem.

Takze co jakis czas cos sie trafia wiec czekam cierpliwie..

Dzieki chlopaki za rady. Nie ma juz opcji pomogl ale jak wkoncu cos kupie to napewno bedzie okazja napic sie dobrej wodki na jakims zlocie :]

Obrazek

PostNapisane: 26 grudnia 2009, 22:04 
Przyjaciel forum

Przemoo18 napisał(a):
binta napisał(a):
--==Mały==-- napisał(a):
Binta jasne ze ppoczekam jescze. Caly czas obserwuje portale w PL. Jak sie cos trafi to odrazu bede dzwonil/jechal. Zauwazylem ze 323 jest sporo tanszym autem tzn to 3-4 k mniej.
Licze jescze ze jak rok przeszkoczy to auta tez potanieja a gotowka raczej mi nie wyparuje....

Dzieki chlopaki za rady. Nie ma juz opcji pomogl ale jak wkoncu cos kupie to napewno bedzie okazja napic sie dobrej wodki na jakims zlocie :]

Być może tak właśnie będzie bo za kilka dni w sumie tak jak piszesz samochód będzie teoretycznie starszy o... rok. Co do zlotu i propozycji, pewnie coś się wymodzi :ok:

PostNapisane: 27 grudnia 2009, 10:07 
Przyjaciel forum

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10590676

co sadzicie tak na 1 rzut oka ;)

Obrazek

PostNapisane: 27 grudnia 2009, 10:37 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Spoko, ale ciut drogo jak za wersje USA.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 612 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 31  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1