BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 22:04

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 437 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 22  Następna strona

co sÂądzisz o poprawce do ustawy ???
jestem za 61%  61%  [ 69 ]
jestem przeciwny 39%  39%  [ 44 ]
Liczba głosów : 113
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19 lutego 2007, 15:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
nie więcej niż 0,5 l/100km

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 19 lutego 2007, 15:07 
Rorafalki, miałem napisać to samo. 0.5l/100 km daje jakieś 20zł miesięcznie więcej.
Ile jest warte bite (powypadkowe) auto gdy niedzielny kierowca nas nie zauważy i wyjedzie pod zderzak..?
O ludzkim życiu i zdrowiu licytować nie ma nawet sensu...

Tytuł:
PostNapisane: 19 lutego 2007, 15:15 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
racja, ludzkie życie jest najcenniejsze i nie można tego przedkładać nad przepaloną żarówkę, minimalne zwiększone zurzycie paliwa itp.

P.S. Nie znoszę widoku jak po 1 marca jedzie jakiś palant w ciągu zachmurzonego dnia na wyłączonych światłach, wg niego skoro nie trzeba jeździć to nie jeździ (nie bierze pod uwagę tego, że jeśli widocznośc jest ograniczona nalezy jeździć na włączonych światłach, widocznie prawo jazdy robił za kiełbasę...)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19 lutego 2007, 15:34 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
yeahman napisał(a):
Moim zdaniem minimalna.

Ta różnica jest mniejsza niż różnica spowodowana tankowaniem na stacjach shell a na stacjach bp... gdzie i tu i tu jest niezłe paliwo.
Wystarczy że w ciągu miesiąca postoisz 10 minut w korku albo częściej trafisz na czerwone niż zwykle i spali ci więcej niż jakbyś cały rok jeźdizł na światłach a pół roku bez.
Wpływ włączonych świateł na spalanie jest taki jak fazy księżyca na żywotność chrabąszczy afrykańskich.

Tytuł:
PostNapisane: 19 lutego 2007, 19:08 
Częsty bywalec

Moje BMW: M450i
Kod silnika: M62B46+MOD
Jestem jak najbardziej za :) nareszcie będzie bezpieczniej :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 19 lutego 2007, 19:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
GARCIA RAMIREZ napisał(a):
Mam jeszcze 1078 pomysłów na zwiększenie bezpieczeństwa a najlepszym z nich wydaje sie być całkowity zakaz ruchu poj mechanicznych

Myślę że byście się dogadali:

Realista na BKP napisał(a):
Pomysł ze światłami w dzień jest dobry, ale mam wrażenie daleko nie wystarczający. Bezwzględnie należy pójść za ciosem. Na początek proponuję wprowadzić obowiązek jazdy na światłach awaryjnych zaręczam, że auto z włączonymi migaczami będzie nieporównanie bardziej widoczne. W miarę wzrostu powszechnego wśród klasy urzędniczej wzrostu zadowolenia po wydaniu jakże udanych dekretów proponuję nakazać instalację efektów dźwiękowo-świetlnych wspomagających sygnalizację stop i skrętu. Taką funkcję mogłyby z powodzeniem pełnić np. petardy. Sądzę też, że warto byłoby sięgnąć do doświadczeń naszych dziadów i babek i puścić przed autem kuriera z chorągwią i trąbką. Proponuję też stworzyć giełdę pomysłów w tym temacie "pro publiko bono" rzecz jasna. Na zakończenie proponuję wyposażyć z naszych podatków rzecz jasna każde odpowiedzialne za takie przepisy biurko w tym kraju w gustowny złocony młotek żeby jego użytkownik mógł się pary razy puknąć w czoło zanim jeszcze coś spieprzy

P.S.
KotSylwester napisał(a):
Ja bym za to podwyższył madat do 1000zł dla tych co jeżdżą na halogenach przy każdej okazji.

A ja z tego 1000zł podwyższyłbym na 2000zł i 5 letni zakaz zasiadania za kierownicą (nawet roweru)

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Tytuł:
PostNapisane: 19 lutego 2007, 20:00 
Zacna persona forum

Nooooooo,fakt, Realista dobrze prawi. A co do halogenowców-bajerantów to naturalnie się z wami zgadzam. Szczególnie lubie gości jeżdzących na postojowych ( bez mijania) ale na halogenach. Fajny bajer, zwłaszcza jak w postojóweczkach zasiadają kolorowe żaróweczki. To jest dobiero syf, pfu, styl !

Tytuł:
PostNapisane: 20 lutego 2007, 08:39 
Uzależniony od forum :)

GARCIA RAMIREZ,

Cytuj:
Nooooooo,fakt, Realista dobrze prawi. A co do halogenowców-bajerantów to naturalnie się z wami zgadzam. Szczególnie lubie gości jeżdzących na postojowych ( bez mijania) ale na halogenach. Fajny bajer, zwłaszcza jak w postojóweczkach zasiadają kolorowe żaróweczki. To jest dobiero syf, pfu, styl !

Dzisiaj takiego matoła przepraszam bajeranta widziałem w nowej C klasie.

Co do świateł to hella ma wprowadzić światła tylne z różnie świecącym STOP-em. inaczej ma się świecić przy hamowaniu lekkim inaczej przy ostrym.

Natomiast światała awawryjne już się świecą w wielu samochodach przy ostrym hamowaniu.

Przeciwnikom polecam parkować na poboczu w nocy bez świateł - przecież są odblaski no i każdy kto jedzie w nocy ma światła i zauważy auto...

Trochę z innej beczki:

Zawuwazyliście że na wsiach i w malych miasteczkach, ludzie chodzą na ciemno ubrani od stóp do głów, mają czarne rowery bez odlasków i jeżdżą ulicami przed świtem... Ostatnio takiego widziałem.. widoczny z kilometra..

Tytuł:
PostNapisane: 20 lutego 2007, 12:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e60 LCI
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112028
jestem za, dla mnie i tak sie nic nie zmieni bo śmigam cały rok na światłach, i nie jest mi szkoda żarników i akumulatora :rotfl: ;)

Tytuł:
PostNapisane: 20 lutego 2007, 12:48 
Zacna persona forum

Moje BMW: M5
Kod silnika: nie wiem nie znam si
a mi szkoda tego ze zapewne zaplace mandat 100 zl bo 200 metrow od domu w piekny bezchmurn dzien z idealna przejrzystoscia zlapie mnie policja bo nie zapalilem swiatel.Jezdze na swiatlach jak jade bmka w trasie bo jest czarna i moze byc momentami ciezko widoczna ale nie widze powodow zeby robic z tego przymus.Ciagle ktos pisze w temacie ze to takie bezpieczne itp itd ma to swoje racje -napewno... ale skoro uwazacie ze dzieki temu tyle osob mniej zginie to czemu wiekszosc z was nagminie lamie przepisy?
Jestem przeciwko tej ustawie bo zdaje sobie sprawe ze moze mnie ona kosztowac z 200 zl i 4 pkt a jezeli ktos pisze ze bedzie tak super bezpiecznie z tego powodu to moze niech przestanie zapisztalac predkosciami 180-200km\h i wiecej na Polskich drogach

Tytuł:
PostNapisane: 20 lutego 2007, 13:06 
Uzależniony od forum :)

tomasz86staszic, , specjalnie dla Ciebie:

automatyczny włącznik świateł za 24zł
http://www.allegro.pl/item168104759_aut ... kazja.html

Tytuł:
PostNapisane: 20 lutego 2007, 16:58 
wyłamie się i powiem ze jestem na NIE .

Dlaczego w niemczech gdzie niemcy słyną z akuratnosci niema tego przepisu nawet zimą ??

Sa dni kiedy to wskazane , ale kazdy kierowca powinien wiedziec kiedy zachodzi potrzeba.

I pewno wkurze kogos jak juz na innym forum zrobilem ale powiem ze szkoda mi xenonow.

spali sie jedna to jak wymienie na nową to ta nowa bedzie miala 100% sprawnosci a 2 bedzie zmeczona . nie beda swiecily tak samo a to mnie bedzie razilo.

pewno zaraz ktos powie ! ma fure za ponad poł bani a marudzi.

przykro mi

Tytuł:
PostNapisane: 20 lutego 2007, 17:27 
DAREX napisał(a):
Nie wiem czemu ale to zapalanie świateł w dzien kojarzy mi sie z zapalaniem światła w dzien w domu, zeby była lepsza widoczność abyś czasem nie potknął sie o próg :zakrecony:

A wogóle pewnie dlatego to wprowadzili bo czesi tak maja to czemu my mamy byc gorsi? głupota, kolejny powod do wlepiania mandatow :kwasny:
Mogli by sie wziąć za autostrady a nie za takie głupoty :znudzony:

dobre porownanie z tym swieceniem swiatla w dzien zeby sie o prog nie potknąc zeby sobie nogi nie zlamac.

Co za poroniony pomysł ale napewno przejdzie i nic nie zrobimy .

Tytuł:
PostNapisane: 20 lutego 2007, 17:31 
Bodzio ja Cie doskonale rozumiem i wiem że lampa + żarówka ksenon to jest "trochę" większy wydatek niż dla mnie np kupić komplet za 80 zł ale pomyśl też o dobrych strocnach. Ten przepis głównie jest dla Ciebie na plus. Koleś który jeżdzi jak za przeproszeniem debil, szpanujący 18 nastolatek tatusiowym lanosem przed jakaś laską jest zagrożeniem. A dzieki temu przepisowi bedziesz go mógł zauważyć bez większego wysiłku i nawet wtedy gdy się zapomnisz czy bedziesz np zmęczony. I takich wariatów drogowych jest więcej a ten przepis daje Ci to że muszą włanczać światła byś mogł ich bezproblemowo zauważyć :wink:
A tak na magrginesie to zastanawiam się właśnie czy i jeśli już to kiedy takie przepisy wprowadzą inne kraje takie jak niemcy.
W irlandii np podczas opadów deszczu nie ma obowiązku jazdy na światłach. ..tam zawsze pada :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 20 lutego 2007, 17:42 
Zacna persona forum

bodziotg77 napisał(a):

Dlaczego w niemczech gdzie niemcy słyną z akuratnosci niema tego przepisu nawet zimą ??

Sa dni kiedy to wskazane , ale kazdy kierowca powinien wiedziec kiedy zachodzi potrzeba.

I pewno wkurze kogos jak juz na innym forum zrobilem ale powiem ze szkoda mi xenonow.

spali sie jedna to jak wymienie na nową to ta nowa bedzie miala 100% sprawnosci a 2 bedzie zmeczona . nie beda swiecily tak samo a to mnie bedzie razilo.

pewno zaraz ktos powie ! ma fure za ponad poł bani a marudzi.

przykro mi

brak słów na perswazję :kwasny:

TYLNY NAPĘD JEST JAK SEX-POCO JEŹDZIĆ NA RĘCZNYM JAK MOŻNA DAĆ W P...e
http://mcg1ver.__prosze_uzyc_innego_hostingu_do_zdjec_/albumy/516168-123.html

Tytuł:
PostNapisane: 20 lutego 2007, 17:42 
Zacna persona forum

Moje BMW: M5
Kod silnika: nie wiem nie znam si
hehe ,Radek dzieki chyba bede musial zamontowac ale i tak mimo wszystko zgadzam sie z Bodziem

Tytuł:
PostNapisane: 20 lutego 2007, 17:44 
zobaczcie sobie link z 1 postu odnosnie swiecenia lamp przez caly rok na interii

Tam jest 40 % za a 60 % przeciw .

hmm u nas te proporcje są zupelnie inne. Ciekawe czemu ?

Tytuł:
PostNapisane: 20 lutego 2007, 17:46 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39
Kod silnika: m57
bodziotg77 napisał(a):

niemcy nawet w deszczu na autostradzie potrafia jezdzic bez swiatel.... :mur:
bodziotg77 napisał(a):
powiem ze szkoda mi xenonow

a ja Ci napisze tak jak ktos Ci juz tam napisal...smieszny jestes...... kupujesz auto za jakies 40-50tys a szkoda ci 200-300 na xenony :mur: sorki,ale to jest na maxa smieszne...

ja we wszystkich autach wymieniam zarowki po max 12miesiacach(nie zaleznie czy sie przepala czy nie - teraz ma Blue Vision)

pozdro

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 20 lutego 2007, 19:23 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 318d
bodziotg77 napisał(a):

w niemczech jest najwieksza liczba wypadków rocznie w całej europie

jak najbardziej za...

Tytuł:
PostNapisane: 20 lutego 2007, 19:47 
Zacna persona forum

bodziotg77 napisał(a):
zobaczcie sobie link z 1 postu odnosnie swiecenia lamp przez caly rok na interii

Tam jest 40 % za a 60 % przeciw .

hmm u nas te proporcje są zupelnie inne. Ciekawe czemu ?

no cóż widocznie na tym forum jest więcej życiowych realistów niż gdzie indziej :D
i mam nadzieję że twój post nie wpłynie tendencyjnie na innych userów

TYLNY NAPĘD JEST JAK SEX-POCO JEŹDZIĆ NA RĘCZNYM JAK MOŻNA DAĆ W P...e
http://mcg1ver.__prosze_uzyc_innego_hostingu_do_zdjec_/albumy/516168-123.html

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 437 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 22  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1