Akurat tak się składa że Układy Wtyskowe CR dobrze znam (Politechnika Radomska Się Kłania)
po 1 regeneracja wtryskiwacza Piezoelektrycznego jest nie możliwa
są warsztaty które oferuja czyszczenie i nadają nowy kod i to uważaja regeneracje
niestety ta metoda to tak naprawde założenie klapek na oczy i udawanie że świata się nie widzi
wtryskiwacze CR się zużywają (powstaje luz) , upala się końcówka wtryskiwacza (nie wymienna) i rozpylenie nie jest takie same jak nowe
spalanie i osiagi auta oraz ekologia (spalanie , zadymienie) nigdy nie będzie takie samo jak nowym wtryskiwaczu

Co to jest kod Wtryskiwacza , Na kodzie wtryskiwacza jest napisana wydajność czyli po porstu tak naprawdę "regeneracja" to po porstu oszukane samego siebie po porstu nowy kod mówi że wtryskiwacz leje i zostaje mu zmniejszona dawkę
Co Do Spotu w Urusie u Jarka (przypominam że Ursus jest dzielnica Warszawy) u tak zwanej Klinice 7er
Spalanie jak pisałem , napisałem realne spalanie , nie to pokazuje OBC , jak wtryskiwacze leją to przeważnie OBC pokazuje mniej niż jest naprawdę
ja majać 4,4 v8 spalam 19 litrów gazu przy naprawdę ostrej jeździe jak nie wierzycie zapytajcie np. Lesia , Spalanie 728 napisałem maxymalne , a Diesla tak naprawdę Minmalne
Co do 740d , 420 000 to co to za przebieg ? mój ma 565 000km i jeździ oleju nie bierze buta ma i jest suchy , na forum są osoby co mogą to jak najbardziej potwierdzić , ale są tacy co wierzą w jakieś przebiegi po 180~220 000km , jeśli ma tylko tyle co mówisz to już jeździ na 2 komplecie wtrysków . co do uszkodzonych wtrysków dla laika ciezko to zdiagnzować , auto jeździ przeważnie poprawnie , pali minimalnie więcej i troche bardziej dymi
Co Do Diesla z CR polecam Auto z DE tam stac na wymiane wtrysków a nas nie , tam przeglądu nie złątwisz tak prosto jak u nas a u nich poziom zadymienia sprawdzisz
Co do Padania Wtrysów CR w 99% przypadkach nie jest to wina paliwa tylko kilku wad konstrukcyjnych układu CR , a przecież najłatwiej zwalić wine na paliwo
Wtryski padaja praktycznie wszystkie na raz , jeśli padl ci 1 to za chwilę będa 2 następne a potem pozostałe . to tak jak z Palnikami w Xenonach
Naprawdę 730d to fajne auto ale niestety rosądek mówi że 728 z LPG jest tańszy pod każdym względem