Razem z autem dostałem takie oto 3 dzyndzle. Działa to tak, że w aucie miga dioda, przykładamy dzyndzla, zaczyna palić się dioda na dzyndzlu i gaśnie dioda w aucie. Wtedy dopiero można odpalić auto. Problem polega na tym, że z 3 dzyndzli tylko jeden działa...troche boję się że przy zagubieniu bądz awarii działającego powstanie mały problem
W Auto Fusie (ASO Warszawa) stwierdzili, że to nie jest oryginalna część BMW i nie są w stanie nic powiedzieć. Dzięki uprzejmości użytkownika BRAWET udało mi się dotrzeć do katalogu oryginalnych pilotów, alarmów itd BMW i "dzyndzel" oczywiście tam jest. Z rozkodowanego VIN'u wyszło, że jako do wersji INDYWIDUAL, klient zażyczył sobie "dodatkowego zabezpieczenia zapłonu"
Czy ktoś posiada/posiadał takiego dzyndzla? Czy może udzielić jakichkolwiek informacji na temat tego ustrojstwa??
Pilot zdaje się być nierozbieralny, stąd wykluczam możliwość wymiany baterii ( z powodu jej braku w środku? ), ale czy wtedy mogłaby się świecić dioda na pilocie ??
Drugą moją hipoteza jest to, że piloty po prostu się rozkodowały, zdaję sobie sprawę, że możliwości ponownego zakodowania najprawdopodobniej nie ma. Tak więc czy jakiś elektryk może wywalić to gó**o z auta??
Może jakieś inne propozycje poradzenia sobie z tym zabezpieczeniem?
Zdjęcie dzyndzla z katalogu BMW :

Jeżeli ktoś zna język włoski i mógłby mi przetłumaczyć co jest napisane w katalogu pod dzyndzlem, to też byłbym bardzo wdzięczny, tutaj zdjęcie w lepszej, czytelnej rozdzielczości:
http://img694.imageshack.us/img694/8797/img2380h.jpg