BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 09:37

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2924 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 147  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [Exx] Ile Wam Pali ?
PostNapisane: 23 grudnia 2009, 10:25 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
szosti napisał(a):
Przemoo18 napisał(a):
romanw napisał(a):
1 trasa moja e36 m52b20 lpg 97km wyszlo okolo 9.5l lpg az oniemialem z wrazenia ...

Na trasie to normalny wynik .

Nie wiem czy normalny bo mi w trasie z rozgrzanym silnikiem znacznie mniej spali :suchy:
chyba, że ta trasa jest dość dynamiczna :oczami:

Jak na II generację (o ile się nie mylę taką właśnie ma kolega) to dobry wynik. Mi na sekwencji w E46, 318i na trasie pali 8,5L

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 23 grudnia 2009, 14:14 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 330dTA
Kod silnika: M57
binta napisał(a):
Jak na II generację (o ile się nie mylę taką właśnie ma kolega) to dobry wynik. Mi na sekwencji w E46, 318i na trasie pali 8,5L

Ale to przy dynamicznej jeździe? Czy takiej bez zbędnych przyśpieszeń i raczej spokojnie :)

PostNapisane: 23 grudnia 2009, 14:23 
Przyjaciel forum

szosti napisał(a):
binta napisał(a):

Ale to przy dynamicznej jeździe? Czy takiej bez zbędnych przyśpieszeń i raczej spokojnie :)

Bez zbędnych przyśpieszeń i raczej spokojnie :ok: 80% / 20% - dynamiczniej ;)

PostNapisane: 23 grudnia 2009, 16:48 
Forumowicz

Na trasie to normalny wynik .[/quote]
Nie wiem czy normalny bo mi w trasie z rozgrzanym silnikiem znacznie mniej spali :suchy:
chyba, że ta trasa jest dość dynamiczna :oczami:[/quote]

Jak na II generację (o ile się nie mylę taką właśnie ma kolega) to dobry wynik. Mi na sekwencji w E46, 318i na trasie pali 8,5L[/quote]
nie wiem dokladnie jaka to instalacja ale nie sekwencja sprzedawca mowil ze to 3 gen ale na zdrowy rozum jak nie sekwencja to musi byc druga jedna rzecz mnie zastanawia ze nie ma srubki od regulacji na wezu co jest norma w tego typu instalacji

PostNapisane: 23 grudnia 2009, 16:51 
Przyjaciel forum

romanw napisał(a):
Na trasie to normalny wynik .

chyba, że ta trasa jest dość dynamiczna :oczami:[/quote]

Jak na II generację (o ile się nie mylę taką właśnie ma kolega) to dobry wynik. Mi na sekwencji w E46, 318i na trasie pali 8,5L[/quote]
nie wiem dokladnie jaka to instalacja ale nie sekwencja sprzedawca mowil ze to 3 gen ale na zdrowy rozum jak nie sekwencja to musi byc druga jedna rzecz mnie zastanawia ze nie ma srubki od regulacji na wezu co jest norma w tego typu instalacji[/quote]

Jak nie jest to sekwencja to zapewne II generacja. Masz wyżej, na samej górze temat "wszystko na temat gazu". Tam możesz sobie poczytać więcej ;)

PostNapisane: 23 grudnia 2009, 16:58 
Forumowicz

dla mnie najwazniejsze ze nie ma problemow z tym lpg nawet roznicy w mocy nie czuc pb/lpg

PostNapisane: 23 grudnia 2009, 18:06 
Przyjaciel forum

romanw napisał(a):
dla mnie najwazniejsze ze nie ma problemow z tym lpg nawet roznicy w mocy nie czuc pb/lpg

Oczywiście, to jest najważniejsze. Podsunąłem Ci tylko propozycję w razie jakbyś chciał poczytać coś więcej nt. tego co masz :)

PostNapisane: 28 grudnia 2009, 20:10 
witam wszystkich na forum jestem nowy na forum potrzebuje waszej rady mam e34 520 z lpg co moze byc nie tak ze na 100km auto bierze mi 20l gazu ? posiadam ja dopiero tydzien i chce to zrobic ale nie chce trafic na naciagacza który powie ze poł instalacji było do wymiany i koszta sa jakie sa a wczesniej miałem 525 i paliła 17 benzyny wiec na pewno jest cos nie tak

PostNapisane: 28 grudnia 2009, 21:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Obstawiam ciężką nogę, skoro poprzednia też Ci tak dużo paliła. Gazu zawsze spali więcej niż PB, a skoro 2.0 Pali tyle co 2.5 albo i mniej nawet to odpowiedź wydaje się oczywista - nieekonomiczna jazda. No chyba, że masz farta i obie BMW miały podobną niesprawność.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 28 grudnia 2009, 21:55 
Przyjaciel forum

jiGsaw napisał(a):
Obstawiam ciężką nogę, skoro poprzednia też Ci tak dużo paliła. Gazu zawsze spali więcej niż PB, a skoro 2.0 Pali tyle co 2.5 albo i mniej nawet to odpowiedź wydaje się oczywista - nieekonomiczna jazda. No chyba, że masz farta i obie BMW miały podobną niesprawność.

Pomyliłeś się chyba kolego :) Teraz ma 2.0, a wcześniej miał 2,5. Bo z tego co napisałeś wnioskuję, że zrozumiałeś, iż było na odwrót ;) Nie mniej jednak 20L gazu w 2.0 silniku, nawet E34 czyli cięższym i nie najmłodszym samochodzie to mało nie jest

PostNapisane: 28 grudnia 2009, 22:18 
Forumowicz

Moje BMW: E39
Kod silnika: m52tub28
jiGsaw, 2.5 w e34 nie jest silnikiem oszczędnym raczej...

PostNapisane: 29 grudnia 2009, 12:21 
Przyjaciel forum

Jak na swoje parametry spalanie nie jest wielkie. Wiem, że to nie jest oszczędna jednostka, bo z definicji nią być nie może, ale weź mi wytłumacz o co Tobie chodzi? Pali mu dużo, podejrzewam ciężką nogę, bo poprzednia też mu dużo brała i tyle. W czym problem?

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 29 grudnia 2009, 13:21 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 525 24V e34
Kod silnika: M50
Jak jezdzi po miescie to chyba normalka jak na Pb pali pewnie 14-15(tak jest u mnie) to ile chcecie zeby tego gazu palil 10..? 2.0 pali prawie tyle co 2.5 bo auto troche wazy a po miescie to takie szarpanie caly czas.Ja nie widze tu zlych obiawow.Moze hamowanie biegami troche pomoze ale wydaje mi sie ze 18-19 to chyba nie jest jakos strasznie duzo(moze kwestia jescze regulacji,bedzie mniej pali ale mnial miejsza moc)
Obrazek

PostNapisane: 29 grudnia 2009, 13:44 
Forumowicz

jiGsaw, pisał, że w 2.5 było ok 17l więc jak na ten motor to jest norma w tym aucie i nie pisz, że to dużo ;/

PostNapisane: 29 grudnia 2009, 15:11 
Przyjaciel forum

stopro. napisał(a):
jiGsaw, pisał, że w 2.5 było ok 17l więc jak na ten motor to jest norma w tym aucie i nie pisz, że to dużo ;/

Mi się wydaje, że można by było zejść sporo poniżej tych 20 litrów LPG. Zależy tylko czy spalanie podane przez Ciebie jest spalaniem w trasie, mieście (bo chyba nie podałeś tego) i jak ciężką masz nogę. Napisz kolego precyzyjniej, a podam Ci moje zdanie nt. temat ;)

PostNapisane: 29 grudnia 2009, 15:37 
Forumowicz

Mój znajomy ma małej mieścinie ma 15gazu w 520i 24V e34 sedan. Dodam, że nie jest to sekwencja. Auto ma przeleciane ok 250tys, ostatnie 3 lata stało pod płotem ;/
W większym mieście było 16-17. Trasa ok 11-12...
Więc jedank 20 to dużo.
Hmm a co do 2.5 to 17 to dobry normalny wynik a nie jak ktoś stwierdził "dużo"
pzdr

PostNapisane: 30 grudnia 2009, 01:09 
Forumowicz

witam dzis 2 czesc testu spalania mojej e36 320 95 rok m52 lpg zrobilem 232 km po miescie jednak stania w korkach bylo malo gdyz jezdzilem glownie w nocy po okolo 15km ale byly tez odcinki po 1km do zbiornika weszlo 31.5lpg czyli kolo 14l na 100 malo powietrza bylo w kolach wiec moze bedzie lepiej ;>

PostNapisane: 30 grudnia 2009, 02:07 
Przyjaciel forum

stopro. napisał(a):

To jest norma przy ostrym butowaniu, zobacz sobie w dane katalogowe. 2.5 w E34 pali mniej jak 2.0. Aczkolwiek można przybliżyć i powiedzieć, że palą tak samo.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 30 grudnia 2009, 19:03 
Przyjaciel forum

romanw napisał(a):
witam dzis 2 czesc testu spalania mojej e36 320 95 rok m52 lpg zrobilem 232 km po miescie jednak stania w korkach bylo malo gdyz jezdzilem glownie w nocy po okolo 15km ale byly tez odcinki po 1km do zbiornika weszlo 31.5lpg czyli kolo 14l na 100 malo powietrza bylo w kolach wiec moze bedzie lepiej ;>

To gratulacje dla Ciebie jak jeździłeś z małą ilością powietrza w oponach i wiedziałeś o tym. Większe spalanie i szybsze starcie się opon

PostNapisane: 30 grudnia 2009, 19:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e46 323 coupe
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... &start=300
Kumplowi zdrowa 520 e34 po Katowicach pali max 13 litrow przy normalnej jezdzie. Nioe butuja ale nie jezdzi jak emeryt wiec nie piszcze cie sie nie da :D

viewtopic.php?f=6&t=68497&start=300

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2924 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 147  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1