Kolego wiec tak komputer prosi Cie poprostu o ustawienie godziny i daty. Robi sie to nastepujaca. Gdy przekrecisz kluczy w pozycje 1 przyciskasz SET/RES nastepnie tymi czterema przyciskami 1000, 100, 10 ,1 ustawiasz godzine. Przyciskiem 1000 zmieniasz pierwsza cyfre godziny, przyciskiem 100 druga. Przyciskiem 10 pierwsza cyfre minut i przyciskiem 1 druga cyfre minut. Przyciskasz SET/RES i w analogiczny sposob ustawiasz date. Potem znow SET/RES i w identyczny sposob jak godzine i date ustawiasz rok i potwierdzasz SET/RES.
A co do przyciskow na komputerze pokladowym to tak.
Veber - srednie spalanie masz tam podane veber 1 i veber 2 ktore mozesz kasowac przyciskiem SET/RES
A - Temp - temperatura zewnetrzna
Geschw - wylecialo mi z glowy ;P
Distanz - ustawiasz dystans jaki masz do celu i informuje Cie to ile Ci jeszcze zostalo km
CHECK - funkcja ktora sprawdza poprawnosc dzialania podstawowych systemow samochodu i ewentualnie wyswietla bledy
REICHW - zasieg na aktualnym stanie paliwia
CODE - mozesz sobie ustawic kod bez wpisania ktorego nikt nie odpali auta
LIMIT - ustawiasz limit predkosci jezeli ja przekroczysz to uskluszysz gong
TIMER - w zaleznosci od wersji albo stoper albo funkcja przewietrzania. Ustawiasz godzine i o tej godz samochod bedzie wietrzony czyli wlaczy sie nadmuch nie mam pojecia po co to jest

km/mls - zmieniasz jednostki z km/h na mile/h
Jakbys czegos nie wiedzial to pytaj