BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 12:55

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Jaki Bank Wybraliście?
mBank 37%  37%  [ 21 ]
Inteligo 11%  11%  [ 6 ]
Bank BPH 2%  2%  [ 1 ]
ING Bank Śląski 14%  14%  [ 8 ]
PKO Bank Polski 18%  18%  [ 10 ]
Bank Millennium 5%  5%  [ 3 ]
MultiBank 5%  5%  [ 3 ]
Lukas Bank 2%  2%  [ 1 ]
Bank Zachodni WBK 7%  7%  [ 4 ]
Citi Handlowy 0%  0%  [ 0 ]
Volkswagen Bank 0%  0%  [ 0 ]
Liczba głosów : 57
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Konto w Banku... Jakie wybrać?
PostNapisane: 2 stycznia 2010, 20:20 
Forumowicz

Moje BMW: e46 320d
Kod silnika: M47
ja mam w ing i nie narzekam... konto student czy jakoś tak

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 2 stycznia 2010, 20:54 
Zacna persona forum

Moje BMW: e32
Kod silnika: m60b40
ja mam w ing konto deirect i niema żadnego problrmu przelewy za darmo i prowadzenie też

Bo najważniejsza jest Pasja

PostNapisane: 2 stycznia 2010, 21:15 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 328i
Kod silnika: M52
Mbank - Stanowczo nie, z darmowych kont polecam Multibank, BZ WBK, ew ING z płatnych PKO BP z uwagi iż dają tanie i szybkie kredyty jeżeli ktoś potrzebuje a jeżeli jesteś stałym klientem to bez zbędnych zaświadczeń. Jak ktoś będzie miał pytania o kredyt czy konto bankowe chętnie pomoge.

PostNapisane: 2 stycznia 2010, 21:54 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
marcin1341 napisał(a):
Mbank - Stanowczo nie

A można zapytać dlaczego ?? Moja siostra jest kierowniczką działu w MBANKU, sam mam tam konto i nie mam na co narzekać. Posiadam także PKO student. Także żadnych problemów

PostNapisane: 2 stycznia 2010, 22:03 
Zacna persona forum

Ja w swojej ofercie też posiadam Mbank, głownym minusem mbanku jest to, że nieposiada placówek tylko "kioski" niemożna bezpośrednio wpłacić pięniędzy tylko przez wpłatomaty, które często mają awarię lub są przepełnione. Kredyty są drogie i ciężko dostępne, ponieważ mbank wymaga dużej ilości ptk w BIK do przyznania kredytu. Przy kontach firmowych w limicie odnawialnym czasem tak bardzo ważnym dla DG klient płaci % za kwotę wykorzystaną jak i niewykorzystaną, dużo by wymieniać. Ogólnie wielu klientów, którzy do mnie przychodzą narzeka na usłudi i produktu mbanku.

PS. http://mstop.pl/mbank_multibank/mstop/ :D Koło mojego biura stoi samochod obklejony takimi naklejkami :)

PostNapisane: 2 stycznia 2010, 22:16 
Uzależniony od forum :)

M-bank.
Od hmm... 2 lat mam tam konto i absolutnie żadnych problemów.
A odpowiednio używane jest praktycznie bezpłatne.
Bezproblemowa wpłata pieniędzy we wpłatomatach, z którymi nigdy nie miałem problemu. Ze stroną internetową również, a dodam, że korzystam także z internetu w telefonie np. do sprawdzenia salda.

Ogólnie poleciłem to konto już dwóm znajomym i są z niego zadowoleni.

PostNapisane: 2 stycznia 2010, 22:17 
Zacna persona forum

a zalatwialeś u nich jakieś inne rzeczy oprócz obsługiwania konta osobistego przez internet?
PS. Ja też mam konto w mbanku a nawet 3 ;] Mbiznes, Ekonto, i Izzy :) zreszta podobnie jak jeszcze w kilkunastu bankach

PostNapisane: 2 stycznia 2010, 22:26 

Myślę o koncie maklerskim.

PostNapisane: 2 stycznia 2010, 22:36 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 3288888888
A Ja Polecam w Milenium.. Mam gdzies juz od roku osobiste, zero problemow... a przed swietami otworzylem firmowe i zobaczymy tutaj czy beda jakies schodki....

PostNapisane: 2 stycznia 2010, 22:57 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
valdorane napisał(a):
Bezproblemowa wpłata pieniędzy we wpłatomatach, z którymi nigdy nie miałem problemu.

Taak tyle że na raz można wpłacić całe 15 banknotów...

PostNapisane: 2 stycznia 2010, 23:09 

Dzikus napisał(a):
...a próbowałeś kiedyś wpłacić 50k pln?? powodzenia!!....................

Hmm... jeszcze nie miałem takiego problemu. Fakt, zmieniłbym to - bezproblemowa wpłata mniejszych sum pieniędzy.

PostNapisane: 2 stycznia 2010, 23:41 
Przyjaciel forum

marcin1341 napisał(a):
a zalatwialeś u nich jakieś inne rzeczy oprócz obsługiwania konta osobistego przez internet?
PS. Ja też mam konto w mbanku a nawet 3 ;] Mbiznes, Ekonto, i Izzy :) zreszta podobnie jak jeszcze w kilkunastu bankach

Wiesz, nic nigdy nie jest idealne. Tak samo jest także tutaj. Wszystko ma swoje plusy i minusy. W MBANKU np. nie ma żadnych opłat przy przelewach, a prowadzenie go przez internet jest bezproblemowe. Moim zdaniem, jeśli chodzi o konto dla średnio statystycznego człowieka jest ono dobre. Takie moje zdanie i mam do niego prawo ;)

PostNapisane: 3 stycznia 2010, 00:32 

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
Ja od ok 3 lat mam w PKO (pekao24/internet) za prowadzenie płace 4zł, przelewy mam chyba po 50gr... (nawet nie zwracam uwagi...) do tego... co miesiąc dostaje szczegółowa pisemna korespondencje z archiwum wykonanych operacji...
Przyzwyczaiłem sie do tego konta, i nie mam zamiaru zmieniać na inne... ;)

Moja e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93561

Moja 19letnia e36 (niestety aktualnie już była)
viewtopic.php?f=6&t=104802&p=1262357#p1262357

PostNapisane: 3 stycznia 2010, 00:53 

Mam mBank, cała rodzinka ma, nikt nie nażeka, polecam mBank.

PostNapisane: 3 stycznia 2010, 02:43 
Zacna persona forum

binta napisał(a):
marcin1341 napisał(a):

Wiesz, nic nigdy nie jest idealne. Tak samo jest także tutaj. Wszystko ma swoje plusy i minusy. W MBANKU np. nie ma żadnych opłat przy przelewach, a prowadzenie go przez internet jest bezproblemowe. Moim zdaniem, jeśli chodzi o konto dla średnio statystycznego człowieka jest ono dobre. Takie moje zdanie i mam do niego prawo ;)

załóż konto firmowe to zobaczysz ile przelewy kosztuja ;]

PostNapisane: 3 stycznia 2010, 07:05 
tak... tylko weźcie pod uwagę czego potrzebuje Dzordz-E36. Nic nie pisał o koncie firmowym ani o wypłatach rzędu 50 tys. PLN, czy też innych usługach oprócz tych podstawowych. Sam wiem, że mBank nie musi być idealny, ale wszytko zależy od potrzeb, a do tego co zostało wymienione wg. mnie nadaje się doskonale, sam w takim zakresie korzystam i nigdy nie było problemów. Tylko jeszcze raz przypomnę o wpłatach (może faktycznie Inteligo albo ING będzie lepsze, ale nie wiem jak z opłatami w nich jest)!!!
Żeby nie było, to mnie to ani ziębi ani grzeje co wybierze Dzordz po prostu uważam, że mBank jest ok i tyle.

PostNapisane: 3 stycznia 2010, 10:02 
Zacna persona forum

tylko, że bank wybiera się przyszłościowo i najlepiej na dłuższy czas bo wtedy masz możliwośc większej negocjacji przy innych produktach a jak juz napisałem, żeby dostaćw mbanku np kredyt mija sie z celem. Np. Gdy nigdy niebrałeś zadnego kredytu czy karty kredytowej mbank Ci nieda napewno. Ale skoro jesteście mądrzejsi to zakładajcie sobie konta w mbanku, a po kredyty do providenta chodźcie, a potem ludzie narzekaja, że drogie kredyty drogie...

http://www.bozo.pl/Finanse/Konta-osobiste/mBank/ - warto poczytać, tak też wypowiada się większość moich klientów.

Karta kredytowa WP dobra na wszystko!!Po przysłaniu nie chcianej karty WP i odesłaniu wniosku o anulowanie jej cztery dni przed świętami zablokowali mi kartę, którą używałem, mała pomyłka, zdarza się. Złożyłem reklamacji itd.
Na dwa dni przed świętami zablokowali mi środki ze względu na reklamacje związaną z kartą WP jako zabezpieczenie (karta na 1200 - zablokowali 2000).
Przebolałem, 05.01.2009 wysłałem rezygnacje z usług banku i zadzwoniła Pani z przeprosinami, za późno, przyszedł też list z przeprosinami też za późno, dzwoniłem prosiłem przed świętami, ale "przykro mi, reklamacja będzie rozpatrzona do 30 dni" mówił automat, bo to nie ludzie tam pracują!
Założyłem konto w innym banku, wszystko pięknie, czekam na zamknięcie mkonta i pro forma dzwonię: "nie zgodny podpis i nie możemy przyjąć dyspozycji" dziękuje za informacje, bo bym czekał, aż do ....śmierci. Ale to jeszcze pikuś zakładam kartye kredytową w nowym banu i zonk "BIK informuje, że mam kredyt na 1200 w Mbanku", o wyjaśnieniach Mlinii nie chcę mi się pisać, szkoda słów na tych kretynów. generalnie zanim rozwiążą umowę mmienie jakieś 4 miesiące plus 1 miesiąc na aktualizację BIK.
Wniosek jeden: Mbank to najzwyklejsza lichwa tylko, że za przyzwoleniem

państwa! ODRADZAM!!!!

Karta kredytowa WP dobra na wszystko!!Po przysłaniu nie chcianej karty WP i odesłaniu wniosku o anulowanie jej cztery dni przed świętami zablokowali mi kartę, którą używałem, mała pomyłka, zdarza się. Złożyłem reklamacji itd.
Na dwa dni przed świętami zablokowali mi środki ze względu na reklamacje związaną z kartą WP jako zabezpieczenie (karta na 1200 - zablokowali 2000).
Przebolałem, 05.01.2009 wysłałem rezygnacje z usług banku i zadzwoniła Pani z przeprosinami, za późno, przyszedł też list z przeprosinami też za późno, dzwoniłem prosiłem przed świętami, ale "przykro mi, reklamacja będzie rozpatrzona do 30 dni" mówił automat, bo to nie ludzie tam pracują!
Założyłem konto w innym banku, wszystko pięknie, czekam na zamknięcie mkonta i pro forma dzwonię: "nie zgodny podpis i nie możemy przyjąć dyspozycji" dziękuje za informacje, bo bym czekał, aż do ....śmierci. Ale to jeszcze pikuś zakładam kartye kredytową w nowym banu i zonk "BIK informuje, że mam kredyt na 1200 w Mbanku", o wyjaśnieniach Mlinii nie chcę mi się pisać, szkoda słów na tych kretynów. generalnie zanim rozwiążą umowę mmienie jakieś 4 miesiące plus 1 miesiąc na aktualizację BIK.
Wniosek jeden: Mbank to najzwyklejsza lichwa tylko, że za przyzwoleniem

państwa! ODRADZAM!!!!

tak jest w każdym przypadku gdy trzeba coś załatwić hehe. Do każdego innego banku idziesz i załątwiasz na miejscu bo masz możliwość porozmawiania z "żywym człowiekiem"

http://www.komentuj.pl/strona.php?id_strony=88

PostNapisane: 3 stycznia 2010, 10:48 
Przyjaciel forum

smietnik napisał(a):
tak... tylko weźcie pod uwagę czego potrzebuje Dzordz-E36. Nic nie pisał o koncie firmowym ani o wypłatach rzędu 50 tys. PLN, czy też innych usługach oprócz tych podstawowych. Sam wiem, że mBank nie musi być idealny, ale wszytko zależy od potrzeb, a do tego co zostało wymienione wg. mnie nadaje się doskonale, sam w takim zakresie korzystam i nigdy nie było problemów. Tylko jeszcze raz przypomnę o wpłatach (może faktycznie Inteligo albo ING będzie lepsze, ale nie wiem jak z opłatami w nich jest)!!!
Żeby nie było, to mnie to ani ziębi ani grzeje co wybierze Dzordz po prostu uważam, że mBank jest ok i tyle.

Dokładnie. Ja tak samo wyżej pisałem, że jeśli chodzi o zwykłego, statystycznego człowieka (takimi chyba w większości jesteśmy i nie mamy po kilkadziesiąt tysięcy na kontach) to MBANK jest dobrym wyborem. Nie mniej jednak jeśli chodzi o wypłaty to faktycznie jest minus dla tego konta ponieważ placówek do wypłat nie jest za wiele. Najlepiej wybierz PKO i będzie po kłopocie ;)

PostNapisane: 3 stycznia 2010, 11:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: *
Kod silnika: *
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=147922
Ale się zdziwiłem w tym temacie... ktoś ma problemy z mBankiem ? dziwne. Ja mam konto w mBanku już od ok. 6 lat i jestem bardzo zadowolony. Spełniają wszystkie moje oczekiwania co do banku. Jeszcze za nic nie musiałem im płacić, na nic czekać, nigdy nie zostałem bez możliwości wypłaty pieniędzy dzięki największej sieci bankomatów. Sub-konta oszczędnościowe mają sensowne warunki i wszystko jest jasne i nie spotkałem się z żadnymi kruczkami przez tyle lat.

Mam również konto w BZWBK od jakiś 7-8 lat, ale jego możliwości są o wiele mniejsze, więc nie używam go do bieżących wydatków.

Polecam mBank, brak placówek to ich jedyna wada, jeśli ktoś obraca często gotówką to może być niekomfortowe, ale również nikt nikomu nie broni używać mbanku a drugi konto w "żywym" banku mieć jako opcji awaryjnej.

PostNapisane: 3 stycznia 2010, 11:49 
Przyjaciel forum

PAMO napisał(a):
Polecam mBank, brak placówek to ich jedyna wada, jeśli ktoś obraca często gotówką to może być niekomfortowe, ale również nikt nikomu nie broni używać mbanku a drugi konto w "żywym" banku mieć jako opcji awaryjnej.

Ja właśnie tak mam. MBANK, PKO ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1