BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 20:33

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Moja Tragedia...
PostNapisane: 2 stycznia 2010, 21:37 
Zacna persona forum

tak... Panowie bez przesady idzie rozpoznac :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 2 stycznia 2010, 22:55 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Hmmm... Jak to było... A wiem ! Karma !

Wiadukt chyba pechowy dla Beemek bo po drugiej stronie rozbiło się E30 które przez chwilę miałem http://www.alert24.pl/alert24/51,84880,4914722.html?i=0

PostNapisane: 2 stycznia 2010, 23:09 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Dobrze,że żyjecie i tak to się skończyło.
Swoją droga ja bym bardziej oskarżył służby drogowe o te barierki co to za zabezpieczenie?
Na nieodśnieżonej nawierzchni poślizg to jest chwila ale kur$%^ takie barierki to są na przystankach żeby ludzie na drogę nie włazili jak to ma zatrzymać auto?
Jak ktoś mógł dopuścić do takiego zabezpieczenia wiaduktu tym bardziej, że pod wiaduktem jest jedna z najruchliwszych i najszybszych tras w Warszawie.
To jest jakaś paranoja.

PostNapisane: 2 stycznia 2010, 23:46 
Częsty bywalec

Moje BMW: E38
Kod silnika: M62B44
Niestety często za nieudolność drogowców cierpią kierowcy. Pamiętaj CO NAS NIE ZABIJE, TO NAS WZMOCNI. Szybkiego powrotu do zdrowia. :ok:

PostNapisane: 2 stycznia 2010, 23:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
Nie znam Cię, artukuł o tym wypadku czytałem w dniu kiedy miał miejsce, o irionio, zastanawiałem się czy to nie ktoś z forum. :kwasny:
Dobrze że żyjecie, pół roku to dużo, obyś się szybko wylizał.
Co do konsekwencji, to Mały ma rację, jest kogo i o co oskarżać. Szklanka to raz ale te barierki to masakra, równie dobrze mogliby powiesić taśmę.

PostNapisane: 2 stycznia 2010, 23:55 

Moje BMW: E36 Touring
Kod silnika: M43B18
Szok :przestraszony:

Szybkiego powrotu do zdrowia życzę! :ok:

PostNapisane: 3 stycznia 2010, 00:18 

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
Takie zabezpieczanie barierek nic nie da...Bo po co??? ... można teraz sobie gdybać i gdybać... :]
Jak dla mnie Clatrine, jedno jest pewne: niedostosowanie prędkości do panującej pogody-taka jest prawda, i nie ma co sie oszukiwać :ok:
Zapamiętajmy jedno... WYPADKI SAME SIE NIE BIORĄ a krzywdę sobie można zrobić nawet idąc pieszo... (jak to sie mówi: ,,śmierć czeka na nas wszędzie'' )

Jedynie podziw ze nic wam sie poważnego nie stało... oraz innym uczestnikom ruchu... Bo opisane artykuły oraz załączone zdjęcia poważnie wyglądały... Szybkiego powrotu do zdrowia :ok:

Moja e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93561

Moja 19letnia e36 (niestety aktualnie już była)
viewtopic.php?f=6&t=104802&p=1262357#p1262357

Ostatnio edytowano 3 stycznia 2010, 00:20 przez COUPE, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 3 stycznia 2010, 00:21 
Częsty bywalec

Moje BMW: Twoje?
Kod silnika: 25 6S1
dziwię się ze dostałeś mandat :zdziwko: dlatego sie dziwię że sam kiedyś wjechałem w bilboard i w latarnię, nikomu nic sie nie stało oprócz mnie (byłem trochę w szpitalu, jechałem sam) a miałem sprawę w sądzie i dostałem grzywnę mimo że nie pamiętałem co się stało nawet. Może dlatego że byłeś przytomny i jako kierowca mogłeś na miejscu zostać ukarany - więc w sumie to na plus dla Ciebie bo nie będą Cie męczyć przez kilkanaście miesięcy w sądach, na komendach itp...
co do nawierzchni.. było ślisko, drogowcy dali dupy ale znów wina będzie po Twojej stronie niestety i chyba nic nie zrobisz... standardowa śpiewka o niedostosowaniu prędkości do warunków jazdy itp.

wiem co czujesz, sam nie dostałem ani grosza za samochód (a wyglądał tak: http://i46.tinypic.com/zssuqa.jpg http://i50.tinypic.com/2d7909i.jpg )
ciesz się że dasz radę się z tego wylizać i Twoim znajomym też nic poważnego się nie stało bo to jest najważniejsze. Samochód to tylko kupka blachy i nic więcej, a życie najważniejsze. Teraz to zdrowieć jak najszybciej, kupić nowe auto i o wszystkim zapomnieć. A to co było pomoże Ci inaczej spojrzeć na niektóre sprawy.

powodzenia i trzymaj się.

PostNapisane: 3 stycznia 2010, 01:27 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
oszz :szok: dobrze ze pasazera i Tobie nic powaznego sie nie stalo bo wypadek naprawde powazny

PostNapisane: 3 stycznia 2010, 01:31 
Forumowicz

Moje BMW: była/szukam
Clatrine, Najważniejsze że żyjecie, że nikt nie został kaleką na całe życie i tylko to powinno się liczyc...

COUPE napisał(a):
Jak dla mnie Clatrine, jedno jest pewne: niedostosowanie prędkości do panującej pogody-taka jest prawda, i nie ma co sie oszukiwać

Na szklanke nie ma mocnych i wielokrotnie nawet nie widac że droga jest oblodzona

A co do całej reszty to jak patrzyłam na zdjęcia to co to za bariery zabezpieczające...??? Tym to moża odgrodzic lub zabezpieczyc ale kładke nad drogą po której poruszają sie piesi lub rowerzysci a nie drogę po której jeżdza kilku-kilkunasto tonowe samochdy.... :szok: Gdyby te wiadkut był odpowiednio zabezpieczony to skończyloby się tylko i wyłacznie na obrysowanym samochodzie, dobrze że nie doszło do większej tragedii bo niestety w Polsce dopiero wtedy biorą się za wprowadzanie zmian jakie już na poczatku jakiegokolwiek przedsięwziecia powinny byc zastosowane :mur: :mur: :mur:

A co do drogowców to wiadomo jak co roku nie ważne czy zima zaczyna sie w listopadzie czy w styczniu i tak zawsze zasypiaja:wstyd: :wstyd:

Szkoda autka... :hug: ale kupisz sobie następne ważne że żyjecie

Życzę Tobie i kolegom szybkiego powrotu do zdrowia, i nie zostawiaj tej sprawy tak samej sobie tylko jak już dojdziesz do siebie to walcz o swoje :)

PostNapisane: 3 stycznia 2010, 01:34 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
tak sobie mysle, skoro barierki byly jakie byly, a chyba takie wiadukty musza miec odpowiednie normowane zabezpieczenie zeby uniknac takich wypadkow to mozna pociagnac do odpowiedzialnosci zarzadce tej drogi nie o caly wypadek ale o spadniecie auta z wiaduktu, ktore nie nastapilo by gdyby byl on odpowiednio zabezpieczony

PostNapisane: 3 stycznia 2010, 01:36 
Forumowicz

Santino napisał(a):
tak sobie mysle, skoro barierki byly jakie byly, a chyba takie wiadukty musza miec odpowiednie normowane zabezpieczenie zeby uniknac takich wypadkow to mozna pociagnac do odpowiedzialnosci zarzadce tej drogi nie o caly wypadek ale o spadniecie auta z wiaduktu, ktore nie nastapilo by gdyby byl on odpowiednio zabezpieczony

DOKLADNIE!!! tak to mogą sobie zabezpieczac kladki dla pieszysz i rowerzystów nad drogami a nie taki wiadukt :szok: :szok: :szok:

PostNapisane: 3 stycznia 2010, 01:38 
Częsty bywalec

Santino napisał(a):
Santino,bemii szczerze mówiąc to wątpię żeby to "przeszło"... :kwasny: i pewnie nie tylko ja...

PostNapisane: 3 stycznia 2010, 01:39 
Forumowicz

przypuszcalnie gdyby to bylo jakiekolwiek inne auto to napewno byłby to wypadek ze skutkiem śmiertelnym i aż żal się robi tych ludzi którzy skomentowali ten wypadek w stylu " BMW i wszystko jasne" żal, poprostu żal
bo moim zdaniem własnie moca budowa BMW uratowałam im wszystkim życie

PostNapisane: 3 stycznia 2010, 01:43 
Forumowicz

Mood,

Napewno walka latami i włuczenie się latami po sądach bo wiadomo że nie jest to sprawa prosta, widome jeśli chodzi o sam wypadek to nie ale tak jak napisał Santino, tylko o to że auto spadło z tego wiaduktu bo na moje oko i większośc użytkowników tutaj to to nie jest adektwatne zabezpieczenie do takiego wiaduktu a przynajmniej jeśli juz jest takie a nie inne to powinny byc jeszcze mocne stałwe dodatkowe tak jak to jest na innych rogach i wiaduktach.

PostNapisane: 3 stycznia 2010, 01:51 

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
Jak dla mnie nic nie wykombinujecie------ bo auto spadło, bo barierki były za słabe...
Przede wszystkim auto ma jechać po wyznaczonym pasie ruchu, a nie po barierkach...
To kierowca wjechał na barierki (poślizg) wiec wina jest oczywista...

A jeżeli jedzie po barierkach, to na pewno nie z ich winy ze nie zostały one do tego przeznaczone...

Dla porównania:
A jakby jechał powiedzmy zwyczajna droga, poza miastem i wpadając w niekontrolowany poślizg znalazł by sie w pobliskim tzw. rowie :P to tez szukalibyście kruczka??? -----i takie tam głupie tłumaczenie, ,,bo jakby stała tam barierka to do rowu bym nie wpadł'' i auto by mniej ucierpiało :zdziwko:

Dla mnie droga do nikad...

Moja e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93561

Moja 19letnia e36 (niestety aktualnie już była)
viewtopic.php?f=6&t=104802&p=1262357#p1262357

Ostatnio edytowano 3 stycznia 2010, 01:59 przez COUPE, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 3 stycznia 2010, 01:52 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 328i Cabrio
Kod silnika: M52B28
Bardzo wspolczuje ... straszny wypadek nawet niechce sobie wyobrazac co czuliscie spadajac z takiej wysokosci... Cale szczescie ze nic wam sie nie stalo.

Co do barierek to nie wiem czy jest to jakos prawnie opisane. Ale nie widzialem jeszcze wiaduktu ktory byl w taki sposob zabespieczony. Oczywiscie takie barierki sa od strony chodnika dla pieszych a ale miedzy chodnikiem a droga powinny byc bariery energochlonne. Kazdy wie jak taka bariera wyglada bo jest ich pelno przy drogach. I to zatrzyma dopiero samochod.

Ja na Twoim miejscu bym znalazl jakiegos prawnika specjalizujacego sie w odszkodowaniach i jemu przekazal te sprawe. Kolega po wypadku z tym ze nie z jego winy, tak zrobil i nie wyszedl na tym zle. Napewno zarzadca drogi jest ubezpieczony i wlasnie od tego ubezpiczyciela nalezy wyciagnac kase.

PostNapisane: 3 stycznia 2010, 01:55 
Forumowicz

COUPE napisał(a):
A jeżeli jedzie po barierkach, to na pewno nie z ich winy ze nie zostały do tego przeznaczone...

Ale barierki są po to aby auto nie spadło bo rózne są sytuacje i róznie sie zdarza... wiec według tego co piszesz to powinni wogóle budowac wiadutkty bez barierek bo po co skoro są a i tak nie zabezpieczają nalezycie auta przed upadkiem z wysokości... ;)

To jest tylko moje zdanie ... każdy ma swoje

PostNapisane: 3 stycznia 2010, 01:59 
Częsty bywalec

bemii :) ja Cię rozumiem,ale nie zapominajmy że żyjemy w Polsce... Nie wierzę że sprawa oskarżająca o "zbyt słabe zabezpieczenie" wiaduktu barierką która nie wytrzymuje uderzenia półtoratonowego samochodu który wpada w poślizg miałaby szansę na wygraną dla poszkodowanego.Widzisz,było ślisko,szklanka na drodze,chłopaki jechali "powoli" ale jednak za szybko,tak jak to u nas jest-niedostosowanie prędkości do warunków... Spada z wiaduktu,na szczęście wychodzi w miarę cało i co-mandat,k****! :zakrecony: Owszem,może i powinno być to lepiej zabezpieczone,ale no poprostu jest tyle takich miejsc,że nie wierzę że nagle państwo miałoby np zmieniać zabezpieczenia w takich miejscach.Lepiej jest powiedzieć że nie ma kasy na to żeby zmieniać coś co było zrobione kilkanaście albo kilkadziesiąt lat temu,że mógł jechać wolniej itd itd... Wszystko powinno być,ale...

PostNapisane: 3 stycznia 2010, 01:59 
Przyjaciel forum

Garaż: 93' E36 Sedan Calypsorot
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=107879

99' E46 Coupe Topasblau
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119679

07' CLS W219 7G-Tronic
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=151028

04' C200 Kompressor Polift
Współczuje :szok: Szybkiego powrotu do zdrowia i na forum :!:
A Co z tymi barierkami... z zapałek :kwasny:

Był: 99' E46 Coupe 320Ci Topasblau - Smerfeta (2012-2015)
Jest: 07' Mercedes-Benz CLS W219 320CDI 7G-Tronic - Czarna Locha (2015-Obecnie)

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1