d4ni3laz napisał(a):
1. Mam dwa dyferencjały do e34 jeden nie działa natomiast drugi tak. Ten działający ma takie samo przełożenie jak ten w moim bmw(3,23) jednak ma jeden mankament. Mocowanie do wału ma nieco większy rozstaw śrub niż ten u mnie przez co nie mogę go zamontować. I tu pojawia się moje pytanie czy można zmienić te mocowania??
mysle ze tak lecz niech wypowie sie ktos jeszcze
d4ni3laz napisał(a):
2. Zamierzam wymienić filtr paliwa. Jaki polecacie?? Co ile wymienia się filtr kabinowy??
razem ze zmiana oleju i pozostałymi filtrami (tak chyba najprosciej i nie zapomnisz)
d4ni3laz napisał(a):
3. W lusterku wewnętrznym mam dwie diody jedna świeci cały czas na niebiesko ,a druga(ta po lewej) zapala się bardzo rzadko i w dodatku miga. Diody wyglądają jakby były tam fabrycznie.Od czego one są??
nie wiem jak u Ciebie ja mam zielona diode z prawej str i czujnik swiatła z lewej strony (lusterko samosciemniajace) i suwak do regulacji czułosci.przykład jak swiatła samochodu za mna sa zbyt mocne lusterko sie sciemnia
d4ni3laz napisał(a):
5. Jak dostać się do tylnych głośników żeby je wyjąć i wymienić ,ponieważ te co mam obecnie trzeszczą. Jakie głośniczki w miejsce starych polecacie??
najpierw spróbuj zdjac osłone głosnika jak sie nie uda odkrec oparcie kanapy
d4ni3laz napisał(a):
6. Gdy przestawię ją na pozycje R światła cofania nie zawsze się zapalają. Gdy się nie zapalą wystarczy delikatnie ruszyć dźwignię i działają. Skrzynie mam automatyczną. Jak to naprawić?
pewnie gdzies jakas kostka luzna
d4ni3laz napisał(a):
7. Nie działa mi ręczny. Objawy są takie że w czasie jazdy podczas podciągania dźwigni do końca słychać stuknięcie z tyłu samochodu i nic po za tym. Hamulec łapie jednak ledwo da się to odczuć. Jak to naprawić?
nie działa bo zapewne nie ma okładzin . z tyłu masz tarczobebny mozesz jeszcze sprobowac podciagnac reczny przy dzwigni (pod mieszkiem) masz dwie sroby do regujacji.
d4ni3laz napisał(a):
8. Co może być nie tak z podgrzewaniem fotela kierowcy. Nie działa ono w ogóle. Co może być potencjalną przyczyną awarii?? Jak wymienić diodę przycisku podgrzewania?? Tego z jedną strzałką. Przycisk nie podświetla się mocniej po naciśnięciu go:(
sparwdz bezpieczniki i połaczenia (wtyczni) przy fotelu