Regulamin działu
Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu
Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
szsemla
|
Tytuł: [E46] 328SWAP - chłodzenie silnika Napisane: 5 stycznia 2010, 21:58 |
|
 |
Pierwsze kroki |
|
Witam. Jestem w trakcie robienia SWAPu silnika w BMW E46. Wcześniej był silnik 1.8 teraz siedzi już 2.8. Z tego co mi wiadomo w silniku 2.8 silnik chłodzony jest przez Visco natomiast w 1.8 jest elektryczny wentylator (ten sam co od klimatyzacji). W jaki sposób rozwiązać chłodzenie (zakładać visco czy może zostawić ten wentylator który został mi z 1.Cool. Boję się tylko czy sterownik silnika w 2.8 posiada sterowanie elektrycznym wentylatorem. Z drugiej strony jak w tej chwili odpalam silnik na chwilę (jeszcze nie skończony układ chłodzenia) to wyskakuje mi błąd wg Carsoft: 125 Activation Electric Ventilation. Kiedy mam podłączony wentylator to ten błąd się nie pokazuje. Skoro w silnikach 2.8 nie ma elektrycznego wentylatora to skąd u mnie bierze się ten błąd?
Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
Szczurek1986
|
Tytuł: Re: BMW e46 328SWAP - chłodzenie silnika Napisane: 6 stycznia 2010, 19:38 |
|
 |
Uzależniony od forum :) |
 |
Wiek: 38 Posty: 23155 Lokalizacja: Łódź Moje BMW: E36&E46&F30 Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
|
Zakładaj takie chłodzenie jakie jest w silniku jaki wkładasz będziesz mieć pewność że wszystko jest tak jak być powinno.
|
|
Góra |
|
 |
-grzechu-
|
Tytuł: Re: [E46] 328SWAP - chłodzenie silnika Napisane: 24 stycznia 2010, 23:19 |
|
 |
Forumowicz |
Posty: 471 Lokalizacja: Kraków Moje BMW: e90 Kod silnika: N52B30
|
Z tego co wiem były e46 328, gdzie występowały elektryczne wiatraki zamiast visco, może masz silnik i kompa właśnie z takiej wersji.

Nowe zdjęcia w galerii strona 3 viewtopic.php?f=6&t=95828&p=1133382#p1133382
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|