pawel24 napisał(a):
Witam. Mam takie pytanie, mam kupca na swoj silnik M52B20 a kupiec ma M50B20 z 98r też na vanosie i aluminiowym bloku tylko ma wlew oleju przy podszybiu. Czy moj silnik bedzie pasowal do jego modelu bez zadnych przerobek?? czym one sie roznia??? kupuje go bez osprzetu... Bede bardzo wdzieczny za odp. bo mam mu dzisiaj do godz 1:00 dac odpowiedz czy bedzie pasowal bo to pilna sprawa dla niego... Z gory dziekuje!!!!!!!
kupiec ma M50B20 z 98r.

czyli też szczepiona . . . jeśli z 2.0 to z M52B20
M50 na aluminiowym bloku ??? coś pomieszałeś
ze szczepem M50B20 na M52B20 nie powinno być problemu . . . przeszczepić się da żeby to jeździło, nawet na komputerze z M50, ale żeby zrobić git malina to parę rzeczy trzeba zmienić
inny jest kolektor dolotowy,
komputer dme też jest inny,
do tego w m52 jest EWS a w M50 pewnie nie ma więc trzeba albo przeszczepić z kompletem immo albo ściągąć ews
co do wiązki silnika trudno powiedzieć . . . wydaje mi się że będzie też inna ze względu na czujniki w kolektorze dolotowym - są inaczej rozmieszczone, a wydaje mi się ze w m50 jest nawet jeden więcej (nie jestem pewien) m52 jest na siemensie a M50 chyba na boschu z tego rocznika
puszki filtra chyba też się różnią - posprawdzaj po numerach w ETK bo pewien nie jestem