kamys79 napisał(a):
widzialem jak pinback to zrobil tylko nie wiem zbytnio o co chodzi z ta dospawana rura
Czytałeś przed napisaniem!
kamys79 napisał(a):
ale tutaj sluchac jakby bas byl w pokoju obok
kamys79 napisał(a):
myslalem jeszcze zeby wyciac dziure w miejscu na tunel na narty(ja nie mam)
I tutaj masz odpowiedź.
BassReflex zmieni charakterystykę basu, ale nie sprawi, że wejdzie on do Twojego pokoju

Po za tym taka już specyfika ludzkiego ucha, że nie do końca potrafi sprecyzować skąd niski ton dochodzi.
16'tki wejdą jak widać jednak nie klasycznie - nie można ich zbytnio przymocować do drzwi ponieważ jest tam szyba.
Trzeba dystans zamocować do boczku drzwi. Rurę wykorzystałem bo było mi łatwiej niż z drewnem, a całość dobrze uszczelniłem i grwa w pytkę.
kamys79 napisał(a):
zastanawiam sie nad glosnikami ,czy wlozyc 3-drozne czy komponenty tzn.srednio-niskotonowy i tweetery
Zestaw odseparowany. Polecam klasycznie aczkolwiek dobrze- Hertz DSK165. Ew. PowerBass'a jeżeli lubisz taki głębszy bas.
Zaleca się na piecu to wszystko odpalić bo to moce rzędu 70W, a radyjko zaoferuje Ci jedynie 25W. Chociaż sam mam przód na radiu z racji ceny wzmacniacza.
Głębokości montażowej Ci nie podam, ale 60mm wejdzie.
Co do skrzyni to może wystarczy wymienić głośnik na coś dobrego?
http://essa.com.pl/oferta/index.php?id= ... 3&pid=1800Tani, co prawda nie za mocny, ale powinien dawać piękny, czysty bas.