BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 17 czerwca 2025, 00:37

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [e36] Co robic? Beem po wypadku
PostNapisane: 28 stycznia 2010, 16:14 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Najtańsza opcja to kupienie budy bez prawa do rejestracji, przekładka wszystkiego, przespawanie numerów i heja ;)

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

PostNapisane: 28 stycznia 2010, 20:16 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
SprezaM3 napisał(a):
kratek2009 :mad:
jesteś jakimś nawiedzonym emerytem??? co tak wszystkich tych co mieli wypadek byś w kosmoś wysłał i najchętniej pozabijał!!!
Każdy morze miec wypadek ty równiesz!!!!
a skoro masz takie uprzedzenia do tych co maja wypadki itd i nie chcesz ich widywac na drodze to sprzedaj samochud i siedz w domu bendziesz napewno czuł sie bezpieczniej :rotfl:
I nie obrażaj innych na forum bo to bardzo nie miłe tak jechac na kogoś!!! :dobani:

Popracuj nad ortografią zanim zaczniesz ostro pouczać w formie pisemnej, bo troszkę śmiesznie to wygląda :D

Ania napisał(a):
Najtańsza opcja to kupienie budy bez prawa do rejestracji, przekładka wszystkiego, przespawanie numerów i heja ;)

Stare dobre metody, ale szansa wtopy w dzisiejszych czasach nadal istnieje, więc już chyba rzadko się to praktykuje.

Co do problemu głównego, to przelicz ile wyjmiesz na części i ile będzie Cię kosztowała przekładka do innej budy. Porównaj ile tracisz w opcji 1., a ile w 2. i jazda :)

No i skoro rok nie możesz prowadzić, to masz czas na obie opcje na spokojnie i bez stresu:)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 28 stycznia 2010, 22:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
qqiz napisał(a):
Stare dobre metody, ale szansa wtopy w dzisiejszych czasach nadal istnieje, więc już chyba rzadko się to praktykuje.

Właśnie dlatego, że rzadko się to teraz praktykuje, to szansa wtopy jest zminimalizowana. Słyszałeś o przespawanym E36? Może są jakieś marginalne przypadki, ale nie ma tej hecy, co kiedyś, że prawie każde e28 przespawane i co druga e30 :)

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

PostNapisane: 28 stycznia 2010, 22:51 
Zacna persona forum

Moje BMW: AR 159
samochód ani rozbitek ani kupiony nie będzie kradziony? wiec taka wtopa to nie wtopa, już się nie sprawdza samochodów pod takim katem jak kiedyś,
Ania napisał(a):
e28 przespawane i co druga e30

bo w tych modelach najlatwiej to idzie zrobic :hyhy:

PostNapisane: 29 stycznia 2010, 17:51 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: 318
Kod silnika: Black Devill
qqiz--> Kiedyś popracuje :hyhy: , a jak to pisałem to na szybkiego bo mi się śpieszyło :zakrecony: wiec sorry za błędy :wstyd:

PostNapisane: 29 stycznia 2010, 18:56 
Forumowicz

Moje BMW: E61 530i
Kod silnika: N52B30A
Jest jeszcze taka opcja.
Poszukaj ładnego E36, z obojętnie jakim silnikiem w Niemczech albo u nas (oby jak najtaniej, wiadomo), przełóż to co trzeba ze swojej, a jak będziesz miał rozebrana swoja to sprzedaj to co pozostało z obu beemek, albo!!!!!! wyremontuj u jakiegoś najtańszego blacharza i powkładaj graty z tej nowo kupionej i sprzedaj to za jakieś dobre pieniądze. Trzeba przekalkulować wszystko bo jednak papierologia i robocizna kosztuje jak się nie ma znajomego warsztatu i kolegów mechaników.

Obrazek

PostNapisane: 29 stycznia 2010, 22:40 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Przekładaj to co zostało, w naprawianie budy po dachu bym się nie bawił bo to będzie gówno a nie samochód. Możesz też sprzedać tak jak stoi, jak wypas dobry to bez papieru znajdzie się chętny :hyhy:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 29 stycznia 2010, 23:01 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
Ania napisał(a):
qqiz napisał(a):

Właśnie dlatego, że rzadko się to teraz praktykuje, to szansa wtopy jest zminimalizowana. Słyszałeś o przespawanym E36? Może są jakieś marginalne przypadki, ale nie ma tej hecy, co kiedyś, że prawie każde e28 przespawane i co druga e30 :)

I 100% w124 :rotfl:

PostNapisane: 30 stycznia 2010, 00:50 
Forumowicz

Moje BMW: e36 328 Sport
Kod silnika: M52B28
lepiej przełożyc do nowej budy, prostowanie tej to już nie to samo...

PostNapisane: 30 stycznia 2010, 06:13 
Forumowicz

Moje BMW: 740iL
Kod silnika: M62TUB44
Nowak90 napisał(a):
Jeśli chodzi o prawko to bylem trzeźwy. Miałem je dopiero półtora roku wiec sąd uznał ze ostudzą mój zapał do szybkiej jazdy zabierając mi prawko na 2 lata. Oczywiście odwołałem się jak tylko wyszedłem ze szpitala i udało mi się wywalczyć ze za 12 miesięcy mi oddadzą. Śmiech na sali !

odwaliles kolego wiec teraz sobie odpoczniesz troche od samochodow. i mam nadzieje ze troche zmadrzejesz i moze to czegos cie nauczy... ale widze po twoich postach ze wlasciwie niczego sie nie nauczyles... wszyscy dookola sa winni i zli tylko nie ty :szok: masz sczescie ze nikomu nic sie nie stalo bo teraz to bys sobie posiedzial... zaloze sie ze podciagneli cie pod paragraf "spowodowanie katastrofy ladowej" skoro zabrali ci prawko...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1