BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 19:15

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E61] Bluetooth
PostNapisane: 21 stycznia 2010, 16:23 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 525 E61
Witam

Kieruje pytanie do kolegi Blazer. Posiadam wszystko tak jak pokazales to na zdjeciach. Mam bluetootha. Daje sie sparowac z moim tel Samsung Omnia. Wyskakuje komunikat, ze wszystko ok. Widzi tel i na tym koniec. Nie dzwoni, nie ma listy kontaktow w comunication prosi wlozyc karte sim. Dodam jeszcze, ze w podlokietniku zamontowany mam telefon bezprzedowy BMW z wejsciem na sima obok. Moze ktos mi pomoze

Pzdr

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E61} Bluetooth
PostNapisane: 30 stycznia 2010, 00:32 
Forumowicz

Witam
Przepraszam, ze tak pozno odpowiadam, ale moga byc 2 przyczyny:
1. samochód nie współpracuje z omnią (w co troche nie chce mi sie wierzyc)
2. Telefon w podlokietniku jest na bluetootha, jest on sparowany fabrycznie z samochodem i widnieje jako nr.1 na liscie bluetooth, dlatego tez samochód łączy sie w pierwszej kolejności z telefonem w samochodzie (z tąd też prośba o wlozenie karty sim ktorej brak), a jezeli jego nie wykryje, to wtedy z omnia. Mozna to rozwiązać na dwa sposoby:
a)wyrzucasz telefon samochodowy, a w zasięgu bluetootha pozostaje jedynie twoja omnia (najlepiej telefon wynieść tak ze 20m od samochodu (np. zostawic w domu).
b) W menu bluetooth zaznaczasz omnie (czy jak tez twoj telefon sie nazywa) i klikasz opcje "move device up". W tym momencie omnia staje się nr.1 na liscie bluetooth.
c)W razie gdyby te opcje nie podziałały sprobuj sparować inny telefon (np. Sony Ericssona, nokia) i sprawdz czy działa-jezeli dziala z innym telefonem to znaczy ze omnia jest niekompatybilna (ale jak juz wspomnialem nie che mi sie w to troche wierzyc).

PostNapisane: 30 stycznia 2010, 00:34 
Forumowicz

Daj znac jak ci poszło.

PostNapisane: 30 stycznia 2010, 12:57 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 525 E61
Dzieki za odpowiedz.
Telefon w podlokietniku laczy sie przez BT, ale w BMW wyrzucilem wszystkie sparowane takze jest tylko omnia. Nawet wylaczalem tel z podlokietnika zeby czasami gdzies nie bylo zaklocen.
Dzwonilem do BMW i powiedzieli, ze soft w BMW jest stary i trzeba czeekac na nowy(prawdopodobnie koniec 2010). Troche dziwne, bo gdzies na zagranicznym forum wyczytalem, ze ludzie sie lacza z omnia.
Za wszelkie dodatkowe pomysly wielkie dzieki i pzdr

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1