BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 14:36

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Żarówki, barwy światła i ich legalnoścć
PostNapisane: 3 lutego 2010, 18:24 
Odwieczny problem, każdy ma swoje zdanie- po to tyle tego wyprodukowali, żeby każdy mógł coś dla siebie wybrać :rotfl:

Może i nie warto przepłacać w przypadku Philipsa (którego mam i jestem jak najbardziej zadowolony, mimo wydanych pieniędzy). Co do marketowych "świecidełek", to spotkałem się z pękającymi kloszami w e46 od takich wynalazków. Nie mówie, że od wszystkich- ale skoro żarówka świeci tak, ze oczy bolą to musi mieć nieco więcej niż 55W.

Odnośnie HID'ów bez osprzętu... :wstyd:

Tytuł: Re: [Exx] Żarówki, barwy światła i ich legalnoścć
PostNapisane: 3 lutego 2010, 23:04 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46
a jeśli moge wiedziec czym się różnią hidy od tych blue vision?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 4 lutego 2010, 01:30 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 330CI
Kod silnika: M54 B30
Odnośnie temperatury barwy żarnika to nie słyszałem żeby jakiś przepis to definiował.Jeśli są spryski, soczewka i samopoziomowanie to raczej nic zrobić nie mogą za np. 10000K. Kiedyś miałem nie miłe spotkanie z pseudo panem władzą :cenzura: Który usilnie wmawiał mi że mam w swoim e34 niebieskie postojówki, postojówki były zrobione na białych diodach, świeciły dużo lepiej od żarówek,zwłaszcza że w e34 Postojówki nie świecą za mocno.Oczywiście :wsciekly: :cenzura: zabrał mi dowód,został wyzwany od daltonistów i takie tam. ogólnie nie miło wspominam tego typa, on mnie również. Oczywiście postojówki bez problemu przeszły badanie tak że nie musiałem ich nawet demontowac aby dowód odebrać.Policja z drogówki jest po to żeby szkodzić i utrudniać życie, to jest moje zdanie oparte na doświadczeniach życiowych.

Obrazek

Moje 330CI - viewtopic.php?t=51439

Moje K6 - viewtopic.php?f=60&t=73717

PostNapisane: 4 lutego 2010, 11:49 
Pierwsze kroki

kolega wczesniej podesłał linka z tymi hidami 8500k widziałem na YT filmik i świecą pięknie, czyli w tych hidach będzie lepsza barwa światła niż w blue vision 4000k? a co do postojówek to niemożna czerwonych i niebieskich napewno ale czy inne kolory to niewiem, tak samo niewiem czy jest mozliwy inny kolor podświetlenia rejstracji niż biały?

PostNapisane: 4 lutego 2010, 13:39 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
damian07osw napisał(a):
kolega wczesniej podesłał linka z tymi hidami 8500k widziałem na YT filmik i świecą pięknie, czyli w tych hidach będzie lepsza barwa światła niż w blue vision 4000k? a co do postojówek to niemożna czerwonych i niebieskich napewno ale czy inne kolory to niewiem, tak samo niewiem czy jest mozliwy inny kolor podświetlenia rejstracji niż biały?

Z tego co się orientuję nie ma barwy 8500k w HID-ach. Jest 8000k i świecą one ładnie, trzeba przyznać. Przy 4000k w Philipsie nie będziesz miał żadnego porównanie. One po prostu dają mocniejsze białe światło i różnią się od oryginalnych żółtych. Jak oczekujesz czegoś takiego jak widziałeś na filmiku z HID-ami to na pewno nie osiągniesz tego z Philipsami

PostNapisane: 4 lutego 2010, 18:48 
Uzależniony od forum :)

Kod silnika: M47N
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=135656

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=135795
byłe
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=71866
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... t=piotr320
PinBack poczytaj sobie troche o tych twoich zarowkach to zmienisz zdanie, ja czytalem i wiem co to za szmelc.. Ja osobiscie mam Bosch Xenon Blue i barwa swiatla jest naprawde biala i duzo lepiej wygladaja niz seryjne no i daja wiecej swiatla!!!!!!

http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=135656

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1