BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 16:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 177 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: RATUNKU Zatrzymane Prawo Jazdy,Policja twierdzi że moja Wina
PostNapisane: 4 lutego 2010, 20:04 
Zacna persona forum

Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t ... 4#p1275674
Witam
Bardzo proszę wszystkich o pomoc, dzisiaj maiłem wypadek w pracy firmowym samochodem, jechałem sobie i nagle za zakrętu wyjechał na mnie koleś volvo(mini ciężarówka tak, co się nawozy wozi), no i tu powinna byś sprawa jasna, że winny jest kierowca ciężarówki i to on spowodował kolizje, karetka zabrała mnie do szpitala, po wszystkich badaniach i opinii lekarz okazało się ze jestem potłuczony i ze ma być w domu, dostałem L4 i kiepsko się czuje. Podczas kiedy byłem w szpitalu przyjechała policja i okazało się ze to Ja byłem sprawcą wypadku i że to jest moja wina, ponieważ jechałem lewym pasem a nie prawym i ja wjechałem pod koła tego Volvo, policja powiedziała, że mam 2 wyjścia przyjąć mandat w wysokość 250zł + 6pkt karnych lub nie muszę przyjmować mandaty i sprawa idzie do sądu, ale też nie dostanę prawo jazdy, bo mi zatrzymuje je policja, dlatego że tworzę zagrożenie w ruchu drogowy. Nie przyjąłem mandatu, bo to nie moja wina tylko tego gościa, byłem trzeźwy a oni mi zabrali Prawo Jazdy, ratunku!!!!!!!!!

Podejrzewam a nawet jestem pewien, że Policjanci dostali, "co nie co” od właściciela firmy z której była ta ciężarówka i kierowca, firma ta jest jedną z większych w mojej okolicy

TERAZ TAK:
NIE MAM PRAWKA I NIE WIEM, CO MAM, ZROBIC, BARDZO PROSZĘ O WASZE RADY

:mur:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: RATUNKU Zatrzymane Prawo Jazdy,Policja twierdzi że moja Wina
PostNapisane: 4 lutego 2010, 20:22 
Forumowicz

Moje BMW: E46 328i ,
Kod silnika: M52TUB28
Współczuję Ci kolego, ale w tej kwestii z racji prawnego punktu powinien wypowiedzieć się Kolega MAAD

Uploaded with ImageShack.us

PostNapisane: 4 lutego 2010, 20:25 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
zbieraj światków, nagrania z kamer, dowody, zdobądź zdjęcia z miejsca zdarzenia, weź eksperta który zrobi analizę i wykaże tor jazdy pojazdów przed zderzeniem.

zawsze, ktoś widzi.

PostNapisane: 4 lutego 2010, 20:32 
Zacna persona forum

Moje BMW: Sędziwy Paździerz
pablost napisał(a):
nie dostanę prawo jazdy, bo mi zatrzymuje je policja, dlatego że tworzę zagrożenie w ruchu drogowy

I nic więcej nie powiedzieli? Ja jak już z pałami idę na żyletki to zawsze, najważniejsza rzecz to jest podstawa prawna, jeśli tego nie podają to nie mogą nic zrobić, ale to już po jabłkach. Jeśli nie przyjąłeś mandatu, to musisz teraz działać wg. tego co napisał Kyo i czekasz na rozprawę w sądzie, niestety :( Tak mi się wydaje przynajmniej.

PostNapisane: 4 lutego 2010, 20:41 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47
Słuchaj kolego, idź do papugi (adwokata),nie żałuj kasy. Idź na psiarnie,niech Ci suka da papier na którym będzie czarno na białym za co zabrali,dokładny opis zdarzenia, weź dane funkcjonariuszy ( masz do tego PRAWO). Mógłbyś również udać się do jakiegoś specjalisty od wypadków itp. Ale najpierw udaj się do jakiegoś prawnika, skoro to gość z Volvo zawinił to masz prawo do odszkodowania itp.

PostNapisane: 4 lutego 2010, 20:42 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
tak, sprawa już grubymi nićmi szyta jak policja w łapę wzięła, też radzę wziąć papugę i walczyć.
musisz się przygotować też na fałszywy opis zdarzenia jaki ci zaprezentują, źle rozrysowane drogi... to wszystko będziesz musiał udowodnić robiąc własne ekspertyzy.

PostNapisane: 4 lutego 2010, 20:49 
Zacna persona forum

Kyokushin, mam fotki i na nich nawet laik jest w stanie powiedzieć że to wina kolesia z Volvo a nie moja, nie było świadków bo cała sytuacja rozegrała się na drodze w lasku i tam nikt nie mieszka

a psy tak to ukartowały że ja jestem wszystkiemu winien i to moja wina i mam warunek albo mandat 250zl+6pkt i zapominamy o sprawia albo sąd i zatrzymują mi prawo jazdy no ale przecież nie dam się zastraszyć

teraz jestem na L4 jutro idę poszukać prawnika

PostNapisane: 4 lutego 2010, 20:53 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
Jak przekroczyłeś magiczną liczbę punktów 21 to mogliby Ci zabrać ale tak...to dziwna bania.

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

PostNapisane: 4 lutego 2010, 20:58 
Przyjaciel forum

Garaż: 93' E36 Sedan Calypsorot
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=107879

99' E46 Coupe Topasblau
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119679

07' CLS W219 7G-Tronic
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=151028

04' C200 Kompressor Polift
d0nTtOuChm3 napisał(a):
Jak przekroczyłeś magiczną liczbę punktów 21 to mogliby Ci zabrać ale tak...to dziwna bania.

24 jak juz coś ;) :)

Swoją drogą dziwna sytuacja :szok: musisz po prostu walczyć tak jak koledzy wyżej pisali. Sam na Sam z nimi nie wygrasz - pan władza :zdegustowany:

Był: 99' E46 Coupe 320Ci Topasblau - Smerfeta (2012-2015)
Jest: 07' Mercedes-Benz CLS W219 320CDI 7G-Tronic - Czarna Locha (2015-Obecnie)

PostNapisane: 4 lutego 2010, 20:59 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Możesz opisać zdarzenie? Bo z pierwszego postu niebardzo cokolwiek wynika.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 4 lutego 2010, 21:02 

Jakim prawem zabrali prawko? :zdziwko:

PostNapisane: 4 lutego 2010, 21:04 
Naczelny killer

Jak to albo mandat albo zabieramy prawko??? Przeciez to jakas paranoja!!!

Poza tym podstawa prawna, podstawa prawna i jeszcze raz podstawa prawna. Dali ci jakis kwit na to, ze ci prawko zabrali? Numery sluzbowe i nazwiska policjantow znasz???

PostNapisane: 4 lutego 2010, 21:09 
Częsty bywalec

pablost napisał(a):
Witam
Bardzo proszę wszystkich o pomoc, dzisiaj maiłem wypadek w pracy firmowym samochodem, jechałem sobie i nagle za zakrętu wyjechał na mnie koleś volvo(mini ciężarówka tak, co się nawozy wozi), no i tu powinna byś sprawa jasna, że winny jest kierowca ciężarówki i to on spowodował kolizje, karetka zabrała mnie do szpitala, po wszystkich badaniach i opinii lekarz okazało się ze jestem potłuczony i ze ma być w domu, dostałem L4 i kiepsko się czuje. Podczas kiedy byłem w szpitalu przyjechała policja i okazało się ze to Ja byłem sprawcą wypadku i że to jest moja wina, ponieważ jechałem lewym pasem a nie prawym i ja wjechałem pod koła tego Volvo, policja powiedziała, że mam 2 wyjścia przyjąć mandat w wysokość 250zł + 6pkt karnych lub nie muszę przyjmować mandaty i sprawa idzie do sądu, ale też nie dostanę prawo jazdy, bo mi zatrzymuje je policja, dlatego że tworzę zagrożenie w ruchu drogowy. Nie przyjąłem mandatu, bo to nie moja wina tylko tego gościa, byłem trzeźwy a oni mi zabrali Prawo Jazdy, ratunku!!!!!!!!!

Podejrzewam a nawet jestem pewien, że Policjanci dostali, "co nie co” od właściciela firmy z której była ta ciężarówka i kierowca, firma ta jest jedną z większych w mojej okolicy

TERAZ TAK:
NIE MAM PRAWKA I NIE WIEM, CO MAM, ZROBIC, BARDZO PROSZĘ O WASZE RADY

Witamy "nowosibirskaja oblast"

http://www.youtube.com/watch?v=CQcVJsNxPNs

PostNapisane: 4 lutego 2010, 21:10 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39 3.0D
Kod silnika: M57
Według mnie przy kolizji drogowej jeśli byleś trzeżwy policja nie ma prawa zabrać ci prawka to nie był zaden karambol na twoim miejscu zrobił bym niej wiecej tak:
1.Notatka z policji opis zdarzenia okoliczności wypadku tylko nie mow że potrzebujesz to do prawnika bo możesz czakać na tą notatke miesiacami powiedz ze do ubezpieczlani potrzebujesz

2.w ubezpieczlani powiedz jaka byla sutuacja popros o rzeczoznawce do spraw kolizji drogowych przedstaw mu swoja wersje pojedziecie na miejsce wypadku zrobi rysunki wystawi opinie wiem bo sam tak robilem przy wypadku motocyklowym

3.jak juz bedziesz miał komplet dokumentów wal do prawnika nie warto przepłacac wiec odrazu idz z kompletem bo ten cie bedzie odsyłał po coraz to inny świstek a ty bedziesz za to słono bulił a i przypadkiem nie osadzaj policjantów o zadne łapowki bo stary z nimi nie ma żartow jak sie uwezma na ciebie to cie udupia radziłbym podchodzic do nich z szacunkiem jak pojdziesz na noże to tym bardziej pojdą w zaparte ale zrobisz jak uważasz

To chyba narazie na tyle jeśli bedziesz mial wiecej pytan wal na PW mam kumpla policjanta także on też może pomoc.

PostNapisane: 4 lutego 2010, 21:11 
Zacna persona forum

Jechałem zaśnieżoną drogą do góry przez lasek maiłem może 40km/h i podczas kiedy dojeżdżałem do zakrętu to gość z Volvo uderzył w moją lampę i przeciągnął zderzakiem po całym aucie i zepchnął mnie na pobocze, on tez jechał 40 tak było na tym kułeczku z prędkościami, zadzwoniłem po policje i karetke po czym jak wszyscy przyjechali to dmuchałem i zabrano mnie do szpitala bo się zle czułem.

Obrazek

a tak wygląda honda

Obrazek

Ostatnio edytowano 4 lutego 2010, 21:18 przez pablost, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 4 lutego 2010, 21:16 
Zacna persona forum

Condor napisał(a):
Poza tym podstawa prawna, podstawa prawna i jeszcze raz podstawa prawna. Dali ci jakis kwit na to, ze ci prawko zabrali? Numery sluzbowe i nazwiska policjantow znasz???

nie dostałem żadnego potwierdzenia ani kwitu natomiast mój szef dostał na dowód rejestracyjny do samochodu

Tomi86 napisał(a):
i przypadkiem nie osadzaj policjantów o zadne łapowki bo stary z nimi nie ma żartow jak sie uwezma na ciebie to cie udupia radziłbym podchodzic do nich z szacunkiem jak pojdziesz na noże to tym bardziej pojdą w zaparte ale zrobisz jak uważasz

nie mam zamiaru po prostu takie mamy wszyscy odczucie i pewnie to jest prawda

PostNapisane: 4 lutego 2010, 21:17 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39 3.0D
Kod silnika: M57
Czyli jak dobrze rozumiem on jechał z naprzeciwka wjechal na twoj pas? i w ciebie uderzył były jakieś znaki na dordze przewęzenia cokolwiek? jeśli wjechał na twoj pas to powinny byc czesci twoje tylko na twoim pasie czy policja zrobila zdjecia jak nie to zaniedbali czynnosci masz kolejny powod lub argument

PostNapisane: 4 lutego 2010, 21:22 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Póki co to poprsotu panikujesz.
Masz zatrzymane prawo jazdy, możesz jeździć na kwitku przez 7 dni a o tym co będzie dalej zdecyduje sąd lub prokurator. Może zabiorą, może nie, w zależności od tego co tam kto komu udowodni. Nic więcej wywróżyć się nie da bo ty twierdzisz że nie twoja wina i zapewne to samo twierdzi kierowca drugiego auta.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 4 lutego 2010, 21:23 
Zacna persona forum

Tomi86,

to wygląda tak gość z Volvo jechał i po prostu przed zakrętem do wyrzuciło i wpadł w poślizg jak mnie zobaczył to gwałtownie zahamował i uderzył we mnie ja nawet nie hamowałem, a policja obróciła kota ogonem że to niby ja wjechałem mu pod koła bo tak pokazują ślady na drodze (tam było parę naście śladów) i że ja jechałem lewym pasem

PostNapisane: 4 lutego 2010, 21:25 
Zacna persona forum

Tomek napisał(a):
Masz zatrzymane prawo jazdy, możesz jeździć na kwitku przez 7 dni
nie dostałem żadnego kwitka, nic nie podpisywałem i nic nie dostałem :mur:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 177 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1