--==maly==-- napisał(a):
Ja mam Alana 100+ i antena Hustler ale nie jestem zadowolony.
Ciągle coś trzeszczy rzadko która informacja dociera czytelna chyba,że od kolesia co jest z do 2km ode mnie a tak to trzaski szumy itd Generalnie tak mnie to wkurza ze od miesiąca nawet nie wyjmowałem anteny z bagażnika i jeżdząc mniej się stresuje niż przez te jeb&^% trzaski i szumy.
A teraz pytanie do znawców czemu tak może być? Generalnie to pokrętło SQUELCH musze miec na 2/3 lub 3/4 zeby nie szumiało bo nawet na 2/3 jak zrobie glosniej radio to od muzyki to slysze szum z CB w rytm basów a jak jest na mniej niż połowie to powyzej 3 tys obr/min slychać dzięk silnika może ktoś ma jakiś pomysł bo już mam zamiar pozbyć się tego dziadostwa z samochodu bo więcej nerwów mnie to kosztuje niż korzyści. Może to wina tego że antene mam na bagażniku a nie na dachu?
Maly fakt radyjko do orłów nie nalezy ale tez nie jest to złe radio...

masz antene do metra i stawiajac ja na tylnej klapie twoja antena działa kierunkowo (brak przeciwwagi) czyli tylnia szyba nie daje przeciwwagi wiec lepiej słyszysz to co jest za toba a nie z przodu... rada antena na srodek dachu ewentualnie na którys z rogów z tyłu dachu.
zakłucenia masz z instalacji elektrycznej auta przyczyn jest wiele i trudno powiedziec dokładnie co to jest (pompa,alternator itp) filtry kompletnie nic nie daja jedynie mozesz spróbowac podłaczyc radio prosto z akumulatora na 100 przypadków pomaga w 90%
no i musisz sprawdzic zestroienie anteny z autem czyli podjechac i ustawic SWR w jakims serwisie CB (swr ustawiasz do miejsca w którym zawsze bedziesz stawiał antene)
73!