theDAMIstrzu napisał(a):
A Jag to już nie premium?

Czy Ty potrafisz skomentować coś, co napisałem bez tych durnych uśmieszków?
theDAMIstrzu napisał(a):
Najlepiej powtórz się jeszcze, że 7er nie jest samochodem produkowanym dla kasy...
Nic nie będę powtarzał. Nie rozumiesz moich postów, to ich nie cytuj i nie wywołuj do tablicy.
Tomek napisał(a):
Tak więc bez przesady, dla mnie Jag to nadal oczko wyżej

Dla mnie mimo wszystko- tak samo bym oceniał "status", czy też prestiż kierownika Jaga i odpowiadającego mu modelu BMW. Podobnie jak MB.
Dziś mówiąc "mój kolega ma JAG-a" nie oznacza wiele więcej, niż by powiedział "mój kolega ma BMW/MB". Kiedyś, to było co innego, myślę, że to też było na swój sposób fajne.
Z resztą, w przypadku MB trochę podobnie.
O co mi chodzi, to o to, że JAG mając mniej modeli, miał je wyżej, niż BMW.
BMW nie sprzedaje najwięcej jedynek. Wciąż seria 3 i 5 dominuje. Gdyby się okazało, że 1er to 90% tego, co robi BMW, to by było również trochę

Bobby_Valentino napisał(a):
Wsiądź sobie do X1 a potem do X type`a i porównaj jakość tych dwóch samochodów.
Ale X type to nie konkurent dla X1.
Z resztą. Dla mnie samo to, że w innym samochodzie są lepsze materiały, nie stanowi o tym, że samochód jest lepszy. Mi wystarczy, że są na odpowiednio wysokim, akceptowalnym poziomie. Dla mnie liczy się też to, czego na 1. rzut oka w niemieckich samochodach nie widać, a co jest od wielu lat- i ja tego właśnie chcę i to jest dla mnie wystarczająco dobre. Tak to ja odczuwam subiektywnie.
Bobby_Valentino napisał(a):
i liga podobna do Porsche.
ja się tylko modlę, żeby ten cholerny VAG nie zniszczył tej marki... strasznie ubolewam nad tym, że już nie jest niezależne, tak jak do tej pory. Oby tylko nie zrobili z 911 new beetla ze szpojlerem na dachu

Ale cóż... w pewnym sensie wypuszczenie Cayenne już krokiem w dół.