Ania napisał(a):
mroova81 napisał(a):
Kiedyś widziałem reportaż o takich cwaniakach. Na dachu mają logo TAKI, co w zasadzie wygląda łudząco podobnie do TAXI, a z czym nie ma nic wspólnego.
Tylko, że na dachu i innych konstrukcjach nośnych pojazdu nie możesz wozić koguta, jeżeli zatrzyma cię policja z kogutem, to otrzymujesz mandat.
Oni nie mają tego na dachu tylko na szybie. Z tego co się orientuje to na szybie można.
TAKI jest bardzo dobrze znane w Warszawie. Ostatnio u mnie pod firmą stanęło właśnie TAKI (Audi) i koleś żądał coś ponad 200 zł za kurs z Dworca Zachodniego na ulicę Ciołka (zaraz koło Górczewskiej - normalnie taki kurs to ok. 25 zł).
Niestety w tym wypadku z tego co mówił kolega policjant, działają oni zgodnie z prawem. Mają w środku cennik wywieszony i jeśli ktoś zgadza się na takie warunki to można sobie życzyć i 1000 zł / 1 km.
Co do TAKI to mam niezłą anegdotkę. Kolega opowiadał, że raz po kilku głębszych wsiadł przez przypadek do TAKI. Oczywiście nie miał kasy, gdy przyszło co do czego. Zaczął się awanturować. Koleś z TAKI zadzwonił po kumpli. A że mój kolega zna parę osób jak to się mówi "z miasta", do tego dochodzą jeszcze znajomości w Solidzie. To chłopakom z TAKI zmarniały miny jak zjechały 4 patrole byków + 2 auta po cywilnemu. Kolega już wytrzeźwiał z tej sytuacji i pyta kolesi z TAKI - "czy mam zadzwonić po jeszcze? Może tu przyjechać i dziesięć patroli"