BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 00:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E36] oświetlenie popielniczek - żarówki
PostNapisane: 11 lutego 2010, 17:52 
Forumowicz

Moje BMW: E36 Compact 323ti
Kod silnika: M52B25
jarku napisał(a):
bob_best napisał(a):
jajopolska napisał(a):
Witajcie.
Czy ktoś się orientuje gdzie mogę kupić żarówki do oświetlenia popielniczek w bmw e36, 1,2W 12v w oprawie (ta oprawa jest na stałe zmontowana z żarówką). Wiem, że w ASO te żarówki kosztują 25zł za szt. ale czy jest opcja żeby kupić je taniej, na allegro nic nie znalazłem.
Linki do zdjęć żarówki:
http://img297.imageshack.us/img297/240/ ... 174202.jpg
http://img30.imageshack.us/i/p1611091743.jpg

Proszę o pomoc.
Dzięki i pozdrawiam

niegdy nie zrozumiem takiego, wybaczcie g...jadztwa, stac Was na zakup auta za kilkanascie/kilkadziesiat tysiecy zlotych, a na zarowke za 25zl żydzicie i kombinujecie. Rozumiem w przypadku rozbieralnych - da sie podmienic to naturalnie czemu nie, ale jesli sie nie da to jakies rozwalanie, lutowanie ledow i kombinowanie? Rozumiem w maluchu za 500zl.

bob - ja bym sie tak nie unosił.... sam swego czasu szukaleś zderzaka w m-paku tylko pod kolor swego auta - przecież z innego auta ZAWSZE będzie inny odcień niż Twój więc też "żydziłeś" na lakiernika.... bo,
zakładając że zwykła żarówka to max. 2,5zł to 25zł to dziesięciokrotna przebitka więc skoro lakiernik to wydatek ok 300zł to wg twego rozumowania mógłbyś szukać zderzaka w kolorze gdybyś miał wydać 10x tyle, a więc 3tyś a nie te błache 300zł....:ok:
sorry za OT

:rotfl: :rotfl: :rotfl: ladnie mnie ubawiles, nigdy nie probowalem szukac zderzaka, ktorego bym nie malowal, bo takich po prostu nie ma. Nie uznaje kompromisow - wiec nie probuj mnie lapac za slowka, bo sie nie uda :cwaniak:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 12 lutego 2010, 17:03 
Forumowicz

Moje BMW: E39
Kod silnika: M52B20
Poszedłem do sklepu z elektroniką i kupiłem widziałem na allegro tańsze o 50gr więc nie warto

PostNapisane: 12 lutego 2010, 18:20 
Forumowicz

Moje BMW: E39
Kod silnika: M52B20
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=907151803
tylko że z oprawką

PostNapisane: 13 lutego 2010, 06:51 
tylko i ta oprawka musi byc niezbyt szeroka by wchodziła w swoje miejsce

PostNapisane: 15 maja 2010, 13:35 
Forumowicz

Moje BMW: e46 320cd
Nie piszcie głupot pt. że żarówka się wyjmuje na 100% z oprawki bo tak nie jest!!
Oprawki od stycznia 95 roku zmieniły swoją konstrukcje i teraz co najwyżej można żarówki z nich wyrwać urywając ich "nóżki"
Sam właśnie szukam jakiegoś sposobu (a mam sedana z maja 95) żeby gdzieś kupić te żarówki z oprawkami, dziś w ASO zaśpiewali mi 23 zł za sztuke!!

Wg. mnie trzeba być frajerem by za coś o wartości max 1 zł zapłacić około 1200% (tysiąc dwieście procent) więcej :mad:
Nawet jakbym miał dzieięć milionów na koncie tak w konia to bym się nie dał zrobić nigdy, tu nie chodzi o pieniądze tylko o zasady kur :cenzura:

Tanio sprzedam przednie kierunki do e36 pomarańczowe

PostNapisane: 15 maja 2010, 14:08 
Pierwsze kroki

Wymieniałem ostatnio żarówkę w popielniczce, wyjąłem na luzie z oprawki i wsadziłem nową którą kupiłem za 1,5zł, moje auto to E36 Coupe z 94r.

PostNapisane: 15 maja 2010, 15:39 
Częsty bywalec

jarku napisał(a):
bob - ja bym sie tak nie unosił.... sam swego czasu szukaleś zderzaka w m-paku tylko pod kolor swego auta - przecież z innego auta ZAWSZE będzie inny odcień niż Twój więc też "żydziłeś" na lakiernika.... bo,
zakładając że zwykła żarówka to max. 2,5zł to 25zł to dziesięciokrotna przebitka więc skoro lakiernik to wydatek ok 300zł to wg twego rozumowania mógłbyś szukać zderzaka w kolorze gdybyś miał wydać 10x tyle, a więc 3tyś a nie te błache 300zł....:ok:
sorry za OT

w tym racja i nie można czegoś takiego zapominać,
jeśli sam oszczędzałeś to po co wyzywać tu od gówno coś....
takich rzeczy siię nie robi
poza tym nawet jesli masz rację
sama żarówka jest wymienna i kwota za nia to około 10 zł
na alllegro diodową taką można dorwać za 1.50
wystarczy poszukać
swego czasu również szukałem i za nic na świecie nie dam 25 zł za takie gówienko
nawet jakbym miał Mercedesa w najnowszej klasie
poszukaj na alllegro
albo do elektryka gdzies i chętnie powie skąd ma llub sam Ci sprzeda

PostNapisane: 15 maja 2010, 15:55 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e34 520i 24v
Kod silnika: m50b20
hehe, mala zaróweczka a dyskusja na poziomie co najmniej uszkodzonego silnika :D
ja rowniez nie zaplacilbym za zarówke warta 1zł az 25zł bo to wyrzucanie pieniedzy (jakze waznych w tych czasach) w bloto niestety. wymienialem u siebie ostatnio i na szczescie moje zaróweczki wychodza z oprawek ;) dla tych osob u ktorych jest inaczej (nie bede sie spieral bo bazuje tylko na moim aucie, moze u innych jest inaczej) proponuje zakup zarówki bez oprawki i zlutowac. tak jak ktos wczesniej napisal tego i tak nie widac, wiec po co przeplacac.

PostNapisane: 17 maja 2010, 00:49 
Forumowicz

Moje BMW: e46 320cd
paradox001 napisał(a):
Wymieniałem ostatnio żarówkę w popielniczce, wyjąłem na luzie z oprawki i wsadziłem nową którą kupiłem za 1,5zł, moje auto to E36 Coupe z 94r.

normalnie grochem o ściane :)
Kolego forum służy także do czytania postów a nie tylko pisania, więc przejrzyj chociaż co drugą odpowiedż w danym temacie zanim odpowiesz, a już musowo odpowiedż poprzednika....

a co do zlutowania to chyba jest najlepsza opcja, więc trzeba się jutro zaopatrzyć w 2zł i po sprawie będzie :hurra:
10 litrów benzynki do przodu :hurra:

PostNapisane: 17 maja 2010, 01:53 
Forumowicz

Moje BMW: E34 Touring
Kod silnika: M50B20
Koledzy, ale jakoś ją tam gebels umieścił, więc może jest sposób na jej zmianę..

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1