Kupiłem sobie i troszkę pojeździłem 740i 4.4 w manualu bo uparłem się na takie rozwiązanie i było git zabawa biegami 1,2(czasem 3) i 6, tudzież najwygodniejsze rozwiązanie redukcji z 6 biegu na 3ci i 60-150 w jakimś tam kr"ó"ciutkim czasie przy golfach vr6, ale jak miałem 23 lata i byłem nakręconym młokosem to lubiłem się bawić "dż"ojstickiem. Teraz jestem bardziej leniwy, chociaż jeżdżę nadal manualami to dla mnie jest w tej chwili "wsio rowno"
Tak samo "często" zwracam uwagę na moment pierwszych 5 sekund bicia się oparciem fotela po plerach przy starcie jak i na wygodę trzymania kubka kawy w trasie. Dla mnei auto to już narzędzie do przemieszczania się z punktu D do P

przez K

PS: Toyota w wersjach Si, GTi, czy Honda Vti, TypeR też maja dobrze wchodzące biegi, natomiast Bmw 1 to no comments jeśli chodzi o wchodzenie 1,2,3 (przyprowadzilem ich kilka z małymi przebiegami 20-90.000km i każda bmw 1 to samo, niezależnie czy 116, 118 czy 120)
Reansumując 540 czy wybierzesz manual czy automat powinieneś być zadowolony, jeśli będzie zadbany, bez mechanicznych wad w silniku i bez walnietego tylnego trzeciego czujnika parkowania.