BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 17:54

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 206 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ile kosztuje zycie w Warszawie :)
PostNapisane: 19 lutego 2010, 10:45 
Uzależniony od forum :)

pionow, true.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 19 lutego 2010, 11:09 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
pionow napisał(a):
DanyU napisał(a):
Nie mówię że to idealne rozwiązanie, ale które jest idealne ??

spadek :)

Też nie do końca bo jest tzw. zachowek (zachówek) o ile istnieje bliska i sępiasta rodzina :)
A testament w prawie polskim nie ma mocy prawnej - niestety :) Ale mają to zmienić niedługo :)

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

PostNapisane: 19 lutego 2010, 11:32 
Forumowicz

Moje BMW: E39
Kod silnika: m52tub28
Panowie powiedzcie może gdzie można wynająć mieszkanie w stolicy?
Chodzi o coś małego dla jednej osoby. W miarę ładna dzielnica żeby była, bo się nie znam... Taki stosunek jakość/cena. Ile szykować na mc itp.

PostNapisane: 19 lutego 2010, 11:46 

stopro. napisał(a):
W miarę ładna dzielnica żeby była, bo się nie znam.

Saska kępa :) :cwaniak:

PostNapisane: 19 lutego 2010, 11:47 
Forumowicz

Kod silnika: m52tub28
A jak tam z ceną? Szukam czegoś tak do 1000zł i wątpie żebym się wyrobił.

PostNapisane: 19 lutego 2010, 11:55 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 6 coupe
KotSylwester napisał(a):
Natomiast nie jest łatwo Warszawiakowi rzucić wszystko i wyprowadzić się do mniejszego miasta i tam mieszkać i pracować.
no niestety jeśli kogoś nie stać na życie w warszawie to tak jakby kupił 750i i nie miał za co zalać. Niekiedy trzeba zmienić przyzwyczajenia.
DanyU napisał(a):
Dobra, ale PiotrekW pisał o robieniu doktora na garnku rodziców, i odkładanie przez 15-30 lat.
tyle że za doktorat dostaje sie już pieniądze co prawda niewielkie ale zawsze. poza tym biorąc pod uwagę liczbę dr do mgr. to raczej nie wile ludzi decyduje sie na doktorat, no i przecież nie każdy student może go zrobić- jest to garstka najlepszych.

PostNapisane: 19 lutego 2010, 12:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
wipeer napisał(a):
raczej nie wile ludzi decyduje sie na doktorat, no i przecież nie każdy student może go zrobić- jest to garstka najlepszych.
czyli tym bardziej odpada opcja mieszkania w akademiku przez dłuższy okres czasu, i posiłkowaniu się na rodzicach.

PostNapisane: 19 lutego 2010, 12:20 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
Powtarza się tu ciągle stwierdzenie o "najlepszych latach życia", jako okresie studiów/młodości, którego nie warto tracić na oszczędzanie.

A może to są "najlepsze lata życia" tylko w wariancie, kiedy później trzeba bardzo ciężko i ostrożnie pracować z kredytem na karku i hipoteką, co?
:rotfl:

Jak pomyślę o kredycie hipotecznym na 30 lat, to faktycznie wszystko co było życiem bez tego stresu i obciążenia, jawi się jako "najcudowniejsze lata życia".

Jakoś nie mam podejścia, że najlepsze to już było i będzie gorzej. A wiązanie się wysokim kredytem na wiele lat, na pewno takie myślenie siłą rzeczy prowokuje.

PostNapisane: 19 lutego 2010, 12:29 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 6 coupe
DanyU napisał(a):
czyli tym bardziej odpada opcja mieszkania w akademiku przez dłuższy okres czasu, i posiłkowaniu się na rodzicach.
czyli po 5- 6 latach studiów jest szansa zarabiać coś więcej niż 2k na miesiąc i o to w tym wszystkim chodzi.

PostNapisane: 19 lutego 2010, 12:34 
Przyjaciel forum

Dlaczego wszyscy zakładacie utratę pracy i pogorszenie warunków życia. Przecież pracując uczciwie, podnosząc kwalifikacje, ucząc się, macie szansę na awans w pracy, lepsze życie, szybsze spłacenie kredytu, i po tych 15 latach uwolnienie się od kredytu, no i mieszkacie już od powiedzmy 12 lat we własnym domu/mieszkaniu.. nie lepiej tak podchodzić do sprawy :niepewny:

Wszyscy tylko narzekają i narzekają.. :znudzony:
jak bym tak podchodził do życia to nie jeździł bym WŁASNYM samochodem w wieku 21 lat, bez pomocy rodziców, z małą pensją spłacałem kredyt, utrzymywałem samochód, opłacałem szkołę, telefon, było na piwo i ciuchy.. z czasem było lepiej.. i mam nadzieję że będzie coraz to lepiej :cwaniak:

PostNapisane: 19 lutego 2010, 13:43 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M57D30
DanyU tru :cwaniak:

Jak mam myśleć że za xxx czasu to xxx może mi się zdażyć to raczej z domu nie wyjdę. Gdzieś tu przewinęło się że branie kredytu to też niedopowiedzialność bo przecież za jakiś czas można pracę stracić. Masakra :D Ja rozumiem że na grono ludzi słowo kredyt,prowizja,bank działają jak woda święcona na diabła. Ale wychodzenie z założenia że nie wezmę bo co będzie za xxx lat jest dla mnie po prostu dziwne. Odkładając przez te 5 lat też nie wiesz czy dożyjesz momentu gdy będziesz mógł kupić to na co odkładasz. No bo przecież jak się pośligniesz na mydle w wannie i nabijesz na kran albo jak spadniesz z drabiny na widelec do zlewu :rotfl: :rotfl: :D Nigdy nie da się przewidzieć co będzie za. Można sobie jedynie planowac drogę tak żeby wydarzenia układały się dla nas korzystnie, choć wypadkowe są poza naszym zakresem. ;)
No ale odkładasz. I oka odkładaj.Twój biznes. Ja nie potrafię dlatego szukam alternatyw w kredo odkąd mogę to sam świadomie robić. Ale nie czuje się z tego tytułu ani gorszy ani lepszy. Po prostu mam inną drogę do osiągnięcia celu. Jeden ma 1000 pln i mu zostaje jeszcze a inny 2500 i mu mało. Zycie po prostu.

PostNapisane: 19 lutego 2010, 13:45 
Forumowicz

Moje BMW: E36 Copmact
Kod silnika: M43 Junkers
DanyU napisał(a):
Przecież pracując uczciwie,

tak sie nie dorobisz ;)

PostNapisane: 19 lutego 2010, 14:08 

Bawia mnie teksty o odkladaniu kasy,jak zarabia sie X,a wynajecie mieszkania kosztuje cale X plus Y na oplaty.To powiedzcie mi prosze jak odlozyc,jak jeszcze trzeba dorzucic zeby przezyc.

PostNapisane: 19 lutego 2010, 14:33 
qqiz napisał(a):
Powtarza się tu ciągle stwierdzenie o "najlepszych latach życia", jako okresie studiów/młodości, którego nie warto tracić na oszczędzanie.

A może to są "najlepsze lata życia" tylko w wariancie, kiedy później trzeba bardzo ciężko i ostrożnie pracować z kredytem na karku i hipoteką, co?

Auream quisquis mediocritatem
diligit, tutus caret obsoleti
sordibus tecti, caret inuidenda
sobrius aula.

:papa:

Przy okazji... porozmawiajcie z właścicielami Hoteli, wielkich restauracji, które przynoszą zyski ogromne, nadal będą marudzić "a to nie mam kasy, a to to, a to tamto, o jaki ja niesczęśliwy" :mur:

PostNapisane: 19 lutego 2010, 14:53 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
PiotrekW napisał(a):
Żaden z nas nie zabrania wypowiadać się innym osobom. Akurat twoje nastawienie do brania kredytów (wziąć bez zastanawiania się czy mnie stać,bo "jakoś" się spłaci) świadczy o braku odpowiedzialności i o tym jakie masz doświadzczenie życiowe. My też mamy doświadczenie życiowe, co prawda krótkie ,bo około 21 lat. Ciekawi mnie jakie ty masz pojęcie o oszczędzaniu jeśli ty na wszystko bierzesz kredyt. W oszczędzaniu nie ma ryzyka , natomiast przy kredycie coś może pójść nie tak.

jak wczesniej pisalem ,teraz na studia widze przyjmuja jak leci :rotfl: oj kolego czytanie ze zrozumieniem u ciebie nietegez
w zyciu nie wzialem bez zastanowienia zadnego kredytu , a nastwienie mam normalne,jak cos potrzebuje to robie wszystko by to osiagnac
a teraz najciekawsze
oszcedzac potarfi kazdy glupi
zarobic zeby miec z czego wydawac juz nie
z waszym nastawieniem to bym sie powiesil bo:
lepsza pewna smierc niz niepewne jutro

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 19 lutego 2010, 14:55 
Przyjaciel forum

Fryderyk napisał(a):
porozmawiajcie z właścicielami Hoteli, wielkich restauracji, które przynoszą zyski ogromne, nadal będą marudzić "a to nie mam kasy, a to to, a to tamto, o jaki ja niesczęśliwy
to prawda, zauważyłem że im więcej ludzie mają kasy tym bardziej narzekają, im bliżej do pracy, tym bardziej przeszkadza im zima.. i tak bez końca. ja od 5 lat dojeżdżam po 80 km w jedną stronę, nie mam fury za 100tysi, ale mam perspektywę że wezmę kredyt żeby pokryć część kosztów budowy i za parę lat zamieszkam w nim, i mam zamiar się tym cieszyć, a nie narzekać że mogłem zrobić inaczej, że odsetki, że to że tamto.
Z tym odkładanie to też różnie bywa, coś się wydarzy, i kasa potrzebna i lipa. a kredyt masz, to musisz go spłacać, i wiesz że masz ratę 1000 zł to nie założysz gleby do fury, a odkładając trafi Ci się okazja za 800 zł gwint kupić i mówisz; a co tam, 800zł to jeszcze nie tak dużo :P

PostNapisane: 19 lutego 2010, 14:56 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Fryderyk napisał(a):
Auream quisquis mediocritatem
diligit, tutus caret obsoleti
sordibus tecti, caret inuidenda
sobrius aula.

Integer blandit risus nec mi iaculis non cursus eros feugiat. Morbi a mauris ac nisl posuere facilisis eu laoreet dui. Sed neque nisi, adipiscing vitae vehicula sagittis, auctor eu diam. In egestas magna quis leo convallis quis adipiscing ligula molestie. Quisque suscipit suscipit velit, nec consequat quam tincidunt non. Integer molestie vehicula mi, at sodales mi gravida eget. Nullam in neque est. Sed sit amet eros sit amet enim aliquam bibendum. Duis non lacus lacus, et interdum massa. In at dui dolor, eu elementum neque. Etiam at nisl et nisl imperdiet laoreet in ac mauris. Nulla ultrices sagittis ligula a porta. Integer et interdum urna. Aliquam tincidunt nisl et urna convallis rutrum tincidunt sem sollicitudin. Sed sed arcu non elit fermentum laoreet. Nulla gravida pulvinar arcu a tempor.

:hyhy:

A nawet, powiem więcej :D

ცნობილი ფაქტია, რომ გვერდის წაკითხვად შიგთავსს შეუძლია მკითხველის ყურადღება მიიზიდოს და დიზაინის აღქმაში ხელი შეუშალოს. Lorem Ipsum-ის გამოყენებით ვღებულობთ იმაზე მეტ-ნაკლებად სწორი გადანაწილების ტექსტს, ვიდრე ერთიდაიგივე გამეორებადი სიტყვებია ხოლმე. შედეგად, ტექსტი ჩვეულებრივ ინგლისურს გავს, მისი წაითხვა კი შეუძლებელია. დღეს უამრავი პერსონალური საგამომცემლო პროგრამა და ვებგვერდი იყენებს Lorem Ipsum-ს, როგორც დროებით ტექსტს წყობის შესავსებად; Lorem Ipsum-ის მოძებნისას კი საძიებო სისტემები ბევრ დაუსრულებელ გვერდს გვიჩვენებენ. წლების მანძილზე ამ ტექსტის უამრავი ვერსია გამოჩნდა, ზოგი შემთხვევით დაშვებული შეცდომის გამო, ზოგი კი — განზრახ, ხუმრობით.

PostNapisane: 19 lutego 2010, 15:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Też mi się wydaje, że wyszukane, niepolskie, frazesy są tutaj nie na miejscu.

Ogólnie to też uważam, że kredyty to zło wcielone, ale czasem konieczne niestety. Ideologicznie to jest totalny bezsens.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 19 lutego 2010, 15:24 
Przyjaciel forum

wipeer napisał(a):
KotSylwester napisał(a):
Natomiast nie jest łatwo Warszawiakowi rzucić wszystko i wyprowadzić się do mniejszego miasta i tam mieszkać i pracować.

Chrzanisz! Generalizujesz! Nie piszesz nawet o sobie bo nie jesteś z Warszawy! I mówi Ci to rodowita warszawianka!

PostNapisane: 19 lutego 2010, 15:31 
Przyjaciel forum

DanyU napisał(a):
Dlaczego wszyscy zakładacie utratę pracy i pogorszenie warunków życia. Przecież pracując uczciwie, podnosząc kwalifikacje, ucząc się, macie szansę na awans w pracy, lepsze życie, szybsze spłacenie kredytu, i po tych 15 latach uwolnienie się od kredytu, no i mieszkacie już od powiedzmy 12 lat we własnym domu/mieszkaniu.. nie lepiej tak podchodzić do sprawy :niepewny:

Wszyscy tylko narzekają i narzekają.. :znudzony:
jak bym tak podchodził do życia to nie jeździł bym WŁASNYM samochodem w wieku 21 lat, bez pomocy rodziców, z małą pensją spłacałem kredyt, utrzymywałem samochód, opłacałem szkołę, telefon, było na piwo i ciuchy.. z czasem było lepiej.. i mam nadzieję że będzie coraz to lepiej :cwaniak:

A nie słyszałeś Mój Drogi, że pierwszy milion trzeba ukraść? :hyhy: To tak a propos uczciwej pracy i podnoszenia kwalifikacji :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 206 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1