Witam
Pojawił się problem poniewaź podczas jazdy od czasu do czasu pojawia się stukanie, jest ono proporcjonalne do prędkości obrotowej wału czyli szybciej jedziemy=szybciej stuka. Owe stukanie pojawia się powiedzmy co kilka kilometrów jazdy przez kilkadziesiąt sekund, nasila się na końcu jest "bum" i dalej nie stuka, owe bum jest słyszalne jakby z okolic dzwigni hamulca ręcznego i jest porównywalne to walnięcia młotkiem w spód auta.
Po przeczytania kilku wątków na pierwszy ogień idzie podpora wału z łożyskiem, co prawda nie oglądałem jej jeszcze ale jak już zrzucę wydech i osłony to pomyślałem że można by to wymienić.
Mam dostęp do kanału u znajomego i jeżeli będzie taka potrzeba 2 ręce do pomocy

, koszt podpory z łożyskiem z Lemfordera 120zł w focie, mam pytanie na co zwrócić uwagę wiem że trzeba zaznaczyć punkty na wale żeby go złożyć w ten sam sposób aby uniknąć jego wyważania, generalnie chodzi mi o wszelkie wskazówki osób które to robiły np w jaki sposób rozpiąć wał jak ta podpora jest mocowana do podwozia czyli krok po kroku żeby to zrobić.
Uważam że to raczej nic trudnego a u Pana kazia krzyczą 200zł w sumie chyba za 3-4 godzinki roboty więc sporo jak dla mnie, tymbardziej że lubię sam czasami coś zrobić