Kucharz napisał(a):
Garcia, a czemu akurat SU a nie ST
Jakże chętnie Ci odpowiem - ten temat to moja prawdziwa szajba.
ST- to Spalinowa Towarowa - W Polsce mamy 2 modele ST43 ( rumuńskie) i ST44 (radzieckie) Są to ciężkie i silne loki p przestarzałej konstrukcji ( jak większość taboru PKP) spalające po 500 l paliwa/h. SU-to Spalinowa uniwersalna, produkcji Cegielskiegow Poznaniu ( w miare nowoczesna konstrukcja z lat 70/80) uniwersalna oznacza posiadająca przekładnie elektryczną o zmiennych parametrach. Jest lżejsza, nowoczesniejsza, ekonomiczniejsza i w przeciwieństwie do ST dopuszczona do ruchu np. w Niemczech. Takiej szukaliśmy, taka chcielismy, mógłbym o tym napisac elaborat, ale po 4526 pisamch, 2569 wizytach u przedstawicieli PKP, po interwencjach 2 posłów, inspektora muzealnictwa, politechniki gdańskiej, władz lokalnych udało się po 3 latach wyrwać naszą SU-45 prawie spod palnika. Ile trudu, pracy, jeżdzenia po nocach, pilnowania, przekonywania, pisania itp kosztowało przetransportowanie jej na " naszą bocznicę" nie wspomnę. Teraz, korzystając z wiedzy miłosników kolei z całej polski i Niemiec, przy życzliwośći kolejarzy, zapale naszym i narzędzi, maszyn iudostępnionych przez zakłady naprawcze i dzięki środkom zbieranym gdzi sie da przywracamy ją do życia i to do jakiego !!!
Nieraz traciliśmy wiarę, ale potwierdza się zasada: Jak się bardzo, bardzo czegoś pragnie to ...........niema rzeczy niemozliwych. To tyle w temacie kultury na drodze .
A co do mojej wcześniejszej wypowiedzi. Nie mam nic do E36, mam duży sentyment do tego modelu. Jedyne zastrzeżenia wzbudza we mnie nowa linia bmw ( seria 1,3,5.7) !