BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 18:58

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E34] klima nie działa
PostNapisane: 28 lutego 2010, 18:51 
Forumowicz

Moje BMW: e38 730D
Kod silnika: M57
witam. panowie szukalem problemu na forum , nigdzie nie ma i dlatego pisze tutaj ... mam bmw 525i . i nie działa mi w nim klimatyzacja ... poprzedni włascicieltwierdzil ze to taki sterownik ktory jest umieszczony za filtrem pyłkowym taka '' czarna skrzynka '' i dal mi inna , ale jak sie okazało to tez nie działa , kiedy naciskam przyciski podgrzewania tylniej szyby , obieg wewnętrznego itd. to one wogole nie swieca , dzisiaj przelozylem te przyciski z bmki od kolegi i tez to nie dzialalo , sprawdzilismy bezpieczniki , wszystko ok ... jednak znalazlem cos dziwnego ... jakas odpieta wtyczke za radiem ... , i znalazlem rowniez druga odpieta wtyczke wlasnie za kanapa z tylu i niewiem właśnie co dalej , czego szukac , moze by mi ktos dal jakis wlasciwy kierunek to bylbym wdzieczny , bo na serwis nie bardzo bo oni mnie zrujnuja hehe pozdrawiam goaraco i czekam na info

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: e34 klima nie działa
PostNapisane: 28 lutego 2010, 19:10 
Forumowicz

http://www.__prosze_uzyc_innego_hostingu_do_zdjec_/pokaz_obrazek/1c5 ... b6391.html
http://www.__prosze_uzyc_innego_hostingu_do_zdjec_/pokaz_obrazek/4ae ... d9806.html

Tytuł: Re: [E34] klima nie działa
PostNapisane: 1 marca 2010, 10:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Jakby to chodziło o to co sprzedający Ci dał do wymiany to sam by wymienił żeby nie było pytań "dlaczego nie działa klimatyzacja ??". Pewnie masz coś zagmatwane, a sprzedający sam nie wiedział o co chodzi

PostNapisane: 2 marca 2010, 18:29 
Forumowicz

witam binta, no powiem ci szczerze ze ja znam tego goscia hehe i nie jest zagmatwane bo jemu tak powiedzieli na serwisie , i w sumie oboje probujemy do tego dojsc hehe wiec raczej kolega nie ma nic do ukrycia hehe ale szukam sobie dalej ... jak znajde dam znac chyba ze ktos jeszzcze cos wie

pozdro

PostNapisane: 2 marca 2010, 20:05 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Kod silnika: M50B20
a czy jest gaz w układzie,czy jak załączysz klime włącza sie wentylator,czy załącza sie sprzęgło od kompresora.Mnustwo pytań, posprawdzaj te żeczy i daj znac.

PostNapisane: 3 marca 2010, 15:26 
Forumowicz

witam PAZUREK, ale pisalem wyrzej ze nie dizala cale sterowanie razem z szybami i wogole , te guziki wogole nie da sie nic wlaczyc , przelozylem guziki z innej bmw i tez nic , sprawdzilem przekazniki i bezpieczniki wszystko ok ...

PostNapisane: 3 marca 2010, 16:23 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39 525 TDS Touring
Nie wiem czy ci pomoże ale ja po naprawie wentylatora klimy czyli założeniu innego tylko że w E39 musiałem skasować błędy bo klima też nie chciała ruszyć, komp widział błędy i nie pozwolił na wykonanie akcji

PostNapisane: 3 marca 2010, 16:55 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e34 525i
Kod silnika: m50b25
może to jest tylko panel od klimy a tak na prawdę w aucie nie ma klimatyzacji?

PostNapisane: 3 marca 2010, 17:42 
Forumowicz

polsat201, o ie wytrzymam hehehe wszystko jest ta cala chlodinczka i te przewody od klimy i sterowniki i wiazki kali , a klimy nie ma tak ... hehehe dobry zarcik hehe ale jest ta klima , bo jeszcze dzialala w czerwcu ubieglego roku , bo jak mial ja moj kolega to wszystko dzialalo a teraz nie ... no i niewiem o co chodzi moze to jakas drobnostka tylko ... hmmm ... ciekawe

PostNapisane: 3 marca 2010, 18:15 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e34 525i
Kod silnika: m50b25
Nie to nie był żarcik. Jakieś pół roku temu oglądałem e32 rzekomo z klimatyzacją. Po otwarciu maski okazało się że
agregatu nie ma i po dalszych oględzinach brakowało chłodnicy (wentylator był) i sam jeszcze nie wiem czego. Może z przekażnikami jest coś nie tak???

PostNapisane: 3 marca 2010, 21:39 
Forumowicz

no co ty ... ale nie w tym przypadku ... poprsotu gdzies nie ma pradu , moze masy niewiem ... jak by chodzilo o silnik to bym nie pisal , ale elektryka to zawsze byla dla mnie tajemnica ... cos tutaj nie gra no i niewiem ... no moze ktorys z przekaznikow ... ja stawiam na te przekazniki chyba ... moze ktorys cos tam mu brakuje ... moze ktos z was mial podobny przypadek ... pokazalem na fotkach te rozpiete wtyki ... moze to wina tego ... sm niewiem ... mam tutaj na miejscy dobrego elektryka ale sie ceni ... 50 zl za 1h , a jezeli bedzie tam pracowal przez 6h i nic nie znajdzie to tak 300zl i tak , bo pracowal ... wiec moze dam sobie spokoj niewiem ...

PostNapisane: 4 marca 2010, 08:45 
Forumowicz

Moje BMW: E 34 525
Kod silnika: M20B25
karpiu12345 napisał(a):
witam PAZUREK, ale pisalem wyrzej ze nie dizala cale sterowanie razem z szybami i wogole , te guziki wogole nie da sie nic wlaczyc , przelozylem guziki z innej bmw i tez nic , sprawdzilem przekazniki i bezpieczniki wszystko ok ...

sprawdz przewod zasilajacy-przy aku masz taki rozgaleznik i moze po prostu nie masz styku i na tyl nie idzie wogole prad do tego panelu komfortu-u mnie raz szyby dzialaly a raz nie i tam byl wlasnie problem-odkrecone sruby i raz przewodzilo a raz nie. i czy masz odpowiednie bezpieczniki na ospowiednim miescu?

PostNapisane: 4 marca 2010, 15:53 
Forumowicz

witam jabol80, o dzisiaj alo jutro to zoacze i sie odezwe , a ezpiecziki sa a swoim miejscu , sprawdzlem wg ksiazki i jest oki wszystko. dzieki za odpowiedz dam zac jak to zoacze. pozdro

PostNapisane: 4 marca 2010, 17:11 
Specjalista

Ściąg sobie schemat i do dzieła.

PostNapisane: 4 marca 2010, 21:36 
Forumowicz

Pinczer, szukalem nie potrafie znalezc , lipa. ale jakos z Wasza pomoca i ksiazek cos tam sie pewnie doszukam hehe ale dzieki za pomoc , moze jeszcze poszukam i akurat cos znajde , to dam znac , jutro bede sie z tym wszystkim bawil hehe pozdro

PostNapisane: 5 marca 2010, 10:32 
Specjalista

http://shark.armchair.mb.ca/~dave/BMW/e34/

PostNapisane: 6 marca 2010, 11:58 
Forumowicz

witam. mialem sie odezwac , powiem wam cos takiego , szukalem szukalem i jeszcze raz powyciagalem i powkladalem z powrotem przekazniki no i napiecie jest , ramka pomaranczowa ktora swieci wokol tych przyciskow dziala , ale napiecia na klime i szyby dalej nie ma , ale chyba jestem blisko ... pozdrawiam

PostNapisane: 2 sierpnia 2010, 19:51 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e34
Kod silnika: m20b25
Witam koledzy rozgrzebe temat bo mam podobny problem... mam panel z klimatyzacji automatycznej takie jak wystepowaly w e32 jakies pol roku temu wszystko dzialalo dalo sie kontrolowac nawiewy w zimie tego roku zatarl mi sie wentylator od ogrzewania i od tego czasu na panelu da sie wlaczyc tylko podgrzewanie tylniej szyby prady jako tako do panelu dochodza poniewaz ta mniejsza kostka 3-stykowa daje prady... wg was mozliwe ze panel mogl sie spalic??podswietlenie i ogrzewanie tylniej szyby dziala tak jak mowilem nie mam mozliwosci sprawdzenia z innym panelem dlatego pytam moze ktos mial taki problem bo szkoda 100zł wydawac jesli to nie to pozdrawiam

PostNapisane: 22 kwietnia 2011, 20:37 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: E34 525i
Kod silnika: M50B25
Mam podobny problem w E34 - po wymianie filtra kabinowego nie działają przyciski od klimy i obiegu wewnętrznego. Z góry dziękuję za rady

PostNapisane: 22 kwietnia 2011, 21:08 
Forumowicz

Moje BMW: e34 1994r 525 tds
Kod silnika: m51
Witam, z tą klimą u mnie podobnie jest, tyle że, kompresor działa, diody się świecą,i niestety nie chłodzi,a klima nabita 2 lata temu, może jakaś mądra głowa coś doradzi, ciepło się robi i zaczyna to trochę irytować,dzięki z góry :/
moja; e34 525tds

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1