BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 17:22

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: TruCam - nowa broń policji
PostNapisane: 2 marca 2010, 19:17 
Zacna persona forum

Moje BMW: W poszukiwaniu :]
Fryderyk napisał(a):
Mi się notorycznie zdarza, że tak powiem,

Mi się zdarza tylko wtedy gdy są warunki do tego,nie ma dużego natężenia ruchu.Po za tym nie pcham się na 3.
Po za tym każdemu zdrowemu na umyśle kierowcy się to zdarza:)
Kyokushin napisał(a):
To trudno, zapłacę 300 i będę się dalej pilnował.

Za 300 złoty zobacz ile masz do swojego sreberka pachnidełek,szamponików itd

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 2 marca 2010, 19:21 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
DaVeRc napisał(a):
Za 300 złoty zobacz ile masz do swojego sreberka pachnidełek,szamponików itd

Tak. Dlatego na przyszłość, będzie warto patrzeć i myśleć, żeby tych 300zł nie płacić na mandat...

PostNapisane: 2 marca 2010, 19:27 
Zacna persona forum

Kyokushin napisał(a):
Tak. Dlatego na przyszłość, będzie warto patrzeć i myśleć, żeby tych 300zł nie płacić na mandat...

No właśnie tylko,tylko wydaje mi się że policja przegina z tym maskowaniem się.Czemu chowają się gdzie popadnie?Czemu stoją zawsze na górkach bo jak wiadomo przeciętny Kowalski w swojej mikrze musi przed wzniesieniem dac w palnik żeby podjechac?

PostNapisane: 2 marca 2010, 19:31 
Przyjaciel forum

Moje BMW: G20
Kod silnika: B48
A ja zapłaciłem 500 za przekroczenie prędkości na 3-pasmowej drodze przegrodzonej pasem zieleni i barierkami :wstyd:
Jest to droga wylotowa z W-wa i jest tam ograniczenie do 50 :cenzura:

Ja zapłaciłem i pewnie jeszcze z 1000 kierowców aż się Panom znudziło stać i radar się zapchał :wsciekly:
Jak posłowie będą wymyślać tak bzdurne przepisy prawa ruchu drogowego tak długo my użytkownicy będziemy płacić !!

A policja będzie kupować coraz bardziej wyrafinowane urządzenia nie mające nic wspólnego z bezpieczeństwem a jedynie z lepszym wyciąganiem pieniędzy od zwykłych śmiertelników!!!

PostNapisane: 2 marca 2010, 19:31 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
DaVeRc napisał(a):
No właśnie tylko,tylko wydaje mi się że policja przegina z tym maskowaniem się.Czemu chowają się gdzie popadnie?Czemu stoją zawsze na górkach bo jak wiadomo przeciętny Kowalski w swojej mikrze musi przed wzniesieniem dac w palnik żeby podjechac?

Bez przesady, jeszcze nie miałem auta, a miałem ich kilka i słabsze i średnie żebym przed wzniesieniem, musiał dawać w palnik, bo pod nie nie podjadę.

Możesz być pewien, że micra czy inne toczydło sobie da radę z każdym wzniesienie :)

Czy zamaskowany czy nie, co to właściwie zmienia, skoro jesteś ok, jedziesz ok? Nic.

peterrr napisał(a):
A ja zapłaciłem 500 za przekroczenie prędkości na 3-pasmowej drodze przegrodzonej pasem zieleni i barierkami :wstyd:
Jest to droga wylotowa z W-wa i jest tam ograniczenie do 50 :cenzura:

Z pozoru miejscówka bez sensu, ale to jest już osobny temat.
Miałem identycznie tylko w Gdyni :)
No ale cóż, trzeba było patrzeć, nie jechać 110 :)

PostNapisane: 2 marca 2010, 19:44 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M4 M6
qqiz napisał(a):
Czyżbyś kupował w sklepie, który sobie zafundował taką reklamę?:

:wstyd: Wpisujesz się w ten trend używając takich słów.

Masz rację, moja wypowiedź była nie stosowna i pisana pod wpływem emocji

po chwili zastanowienia . . .

Bardzo raduje mnie tak szybki rozwój techniki. Dzięki temu policjanci mogą kierowców skuteczniej karać i nakładać na Nas kary. Mam również nadzieję że urządzenie to zostanie szybko rozpowszechnione na terenie całego kraju :)
Nasze bezpieczeństwo jest najważniejsze !

Kyokushin napisał(a):
Wybitnie debilna reklama.

zgadzam się

qqiz napisał(a):
w przeciwieństwie do kontroli bagażników, których dokonuje na wyrywki SG i SC w 4 lokalizacjach przy mojej trasie do domu. Jadę legalnie, a i tak spotyka mnie dolegliwość i to regularnie. To mnie wkurza, podobnie jak pomysły dmuchania na skrzyżowaniach.

To również w trosce o bezpieczeństwo innych . . . Bóg jeden wie co ludzie wożą w bagażnikach . . . tyle się teraz w telewizji słyszy o niebezpiecznych narzędziach, narkotykach.

Jeśli taka kontrola może uratować chodź jedno ludzkie życie to znaczy że warto !

:)

PostNapisane: 2 marca 2010, 19:53 
Zacna persona forum

Kyokushin napisał(a):
Bez przesady, jeszcze nie miałem auta, a miałem ich kilka i słabsze i średnie żebym przed wzniesieniem, musiał dawać w palnik, bo pod nie nie podjadę.

Możesz być pewien, że micra czy inne toczydło sobie da radę z każdym wzniesienie :)

Czy zamaskowany czy nie, co to właściwie zmienia, skoro jesteś ok, jedziesz ok? Nic.

KYO źle mnie zrozumiałeś,chodziło mi o rozpęd,auta,żeby po prostu nie przeciążac,butowac,redukowac. itd
Pisząc mikra miałem na myśli sam dupowóz,bez konkretnej marki,tym bardziej nie chciałem obrazic,Nissana i jego użytkowników.

PostNapisane: 2 marca 2010, 20:48 
Zacna persona forum

Moje BMW: AR 159
całe szczęście nie będzie tania ta zabawka.
zaczynam wozić ze sobą aparat (video), coraz częściej jadę (próbuje) za radiowozem który zapindala 90km/h na 40km/h
nie zmienię tym świata ale udowodnię co niektórym ze nie tylko ja jestem piratem.

PostNapisane: 2 marca 2010, 21:36 
Forumowicz

Moje BMW: E39
witam, w sumie to z tym nowym sprzętem to tak jak i z laserami... czy coś się z tego powodu zmieniło? kogo mają złapać i tak złapią, czasem każdy może też mieć pecha... w każdym razie najlepiej by było jakby się nie chowali w przysłowiowych krzakach czy za jakimś innym obiektem i żeby ich faktycznie było widać. a nie ma przypadkiem jakiegoś przepisu o min. odległości skąd mają być widoczni?
poza tym, jak oni chcą karać za nieodpowiedni dystans do poprzedzającego auta???
i jeszcze jedno, co z tego że mogą mierzyć z 1,2 km jak ograniczenia są zazwyczaj ok 50-100 m przed skrzyżowaniem??? (pomijam tych co pałują non-stop)
wolałbym żeby, jak już mają poprawiać bezpieczeństwo, wybudowali nowe drogi lub poszerzyli i zmodernizowali te co są...
pozdrawiam ;)

PostNapisane: 2 marca 2010, 22:40 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
qqiz napisał(a):

Może jednak jak będą skuteczniej łapać, to ludzie będą wolniej jeździć, co?

Może i tak. Skoro ograniczenia stawiają ludzie oświeceni przez wyższą siłę i wiedzą lepiej co jest dla kogo "lepsze" :rotfl: Wierzysz w to? Sądze że nie. Jednak większość ograniczeń prędkości jest poustawiana "o tak o".

Tomek napisał(a):
Fajny sprzęcior :) ale zastanawia mnie jedno:

Condor napisał(a):
niezachowanie bezpiecznej odległości od pojazdu poprzedzającego

Co to za stwór i jak to niby zmierzą/zdefiniują a tym bardziej ukarają? :zdziwko:

Heh, przypomniała mi się jedna sytuacja, jak zostałem zatrzymany na ograniczeniu do 80km/h na słowacji. Leciałem w okolicach tego ograniczenia w kolumnie aut. Halt, pytam się dlaczego akurat ja zostałem zatrzymany skoro leci kolumna w tej samej prędkości. Zostałem oświecony że jak jedzie kolumna ~80km/h to pierwszy jedzie 78, drugi 79 trzeci 80, a ja czwarty 81, ciekawe dlaczego dlaczego lecąc tą kolumną kilkanaście km nie skasowałem im dupy, na te pytanie dostałem odpowiedz że tak jest i już.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 2 marca 2010, 23:01 
Zacna persona forum

Moje BMW: F11
kurde na tym filmiku z youtube ludzie jeżdżą bez świateł !!
sami nie wiedzą jakie to jest niebezpieczne, proszą się o wypadek
z drugiej strony pamiętam jak kiedyś (lata 90) trąbili o laserach, że odklejają siatkówkę :orany: joj jak dostane w oko to po dwóch takich pechowych zestrzeleniach na rentę
wszytko dla bezpieczeństwa! "poniekąd" nie dajmy się zwariować
dlaczego dla bezpieczeństwa nie połatają mi dziur? dlaczego dla bezpieczeństwa nie wybudują autostrad ?
czyżby dla tego że zalatana dziura nie da im pieniędzy jak mandat od kowalskiego który na 2 pasmówce leci 100 gdzie wolno 80

PostNapisane: 3 marca 2010, 00:34 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
ANDREW E36 napisał(a):
qqiz napisał(a):
Czyżbyś kupował w sklepie, który sobie zafundował taką reklamę?:

:wstyd: Wpisujesz się w ten trend używając takich słów.

Masz rację, moja wypowiedź była nie stosowna i pisana pod wpływem emocji

po chwili zastanowienia . . .

Bardzo raduje mnie tak szybki rozwój techniki. Dzięki temu policjanci mogą kierowców skuteczniej karać i nakładać na Nas kary. Mam również nadzieję że urządzenie to zostanie szybko rozpowszechnione na terenie całego kraju :)
Nasze bezpieczeństwo jest najważniejsze !

Kyokushin napisał(a):
Wybitnie debilna reklama.

zgadzam się

qqiz napisał(a):
w przeciwieństwie do kontroli bagażników, których dokonuje na wyrywki SG i SC w 4 lokalizacjach przy mojej trasie do domu. Jadę legalnie, a i tak spotyka mnie dolegliwość i to regularnie. To mnie wkurza, podobnie jak pomysły dmuchania na skrzyżowaniach.

To również w trosce o bezpieczeństwo innych . . . Bóg jeden wie co ludzie wożą w bagażnikach . . . tyle się teraz w telewizji słyszy o niebezpiecznych narzędziach, narkotykach.

Jeśli taka kontrola może uratować chodź jedno ludzkie życie to znaczy że warto !

:)

Wszystko fajnie, ale kontrola prędkości takim urządzeniem z daleka nie powoduje uciążliwości dla jadących zgodnie z przepisami. Pozwala za to karać tych, którzy przepisy łamią.
To właśnie odróżnia kontrole radarowe od prewencyjnego zatrzymywania uczciwych ludzi aby zweryfikować czy nie są przemytnikami. Podobnie jak inaczej działa zatrzymywanie na wyrywki aby ktoś dmuchnął w alkomat lub pomysły na prewencyjną kontrolę korespondencji.
Metoda badania prędkości radarem nie naraża jadących zgodnie z przepisami na kłopot.

Gumiś napisał(a):
qqiz napisał(a):

Może jednak jak będą skuteczniej łapać, to ludzie będą wolniej jeździć, co?

Może i tak. Skoro ograniczenia stawiają ludzie oświeceni przez wyższą siłę i wiedzą lepiej co jest dla kogo "lepsze" :rotfl: Wierzysz w to? Sądze że nie. Jednak większość ograniczeń prędkości jest poustawiana "o tak o".

No i dochodzimy do konkluzji, że może w przypadku ograniczeń prędkości zaszło już desuetudo. Może należałoby znieść ograniczenia prędkości?
Uważam, że pod wieloma względami byłoby to dobre rozwiązanie.

Ale pewnie taki pomysł wzbudzi zaraz powszechne oburzenie.
Jakoś dziwnym trafem jak mowa o radarach, to większość oburzona, że jak można karać, skoro się przekracza "tylko tam gdzie bezpiecznie", "gdzie warunki pozwalają" i "kiedy jadę dobrym wozem". Policja za to zła, bo się uwzięła na kierowców, bo się chowa po krzakach itd

Ale jak ktoś znajomy będzie miał wypadek przez jakiegoś imbecyla jadącego za szybko, to zaraz będzie, że furiat, pirat, morderca i gdzie była policja.

Trochę hipokryzja i tyle.
Albo są ograniczenia i kary za ich łamanie, a policja ma z pełną surowością i wszelkimi dostępnymi metodami tępić piratów albo nie ma ograniczeń, każdy lata ile chce i odpowiada bezpośrednio za skutki swoich czynów.

PostNapisane: 3 marca 2010, 01:43 
qqiz napisał(a):
Ale pewnie taki pomysł wzbudzi zaraz powszechne oburzenie.
Jakoś dziwnym trafem jak mowa o radarach, to większość oburzona, że jak można karać, skoro się przekracza "tylko tam gdzie bezpiecznie", "gdzie warunki pozwalają" i "kiedy jadę dobrym wozem". Policja za to zła, bo się uwzięła na kierowców, bo się chowa po krzakach itd

Ale jak ktoś znajomy będzie miał wypadek przez jakiegoś imbecyla jadącego za szybko, to zaraz będzie, że furiat, pirat, morderca i gdzie była policja.

Trochę hipokryzja i tyle.

Tak, hipokryzja, bo nie zawsze przepisowa jaZda=bezpieczna jazda oraz niekoniecznie nieprzepisowa jazda=niebezpieczna jazda :/

PostNapisane: 3 marca 2010, 08:03 
Administrator

Widzę że Panowie ciągle mieszacie nowe urządzenia do pomiaru prędkości ze stanem dróg.

Policja, ma za zadanie kontrolować i kupują do tego nowy sprzęt co jest absolutnie normalne. Swoją robotę robią.

Dziury na drodze, i niekiedy debilnie umieszczone ograniczenia i znaki to sprawa zarządu dróg i do nich miejcie pretensje, że w kierunku poprawy bezpieczeństwa nic nie robią.

Macie do garbatego pretensję że ma dzieci proste, przecież, powyższe to są dwie całkowicie rozłączne sprawy.

qqiz napisał(a):

Tak. Jak napisałem wyżej - nie policja - tylko zarząd dróg.

PostNapisane: 3 marca 2010, 08:47 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
Kyokushin napisał(a):
Dziury na drodze, i niekiedy debilnie umieszczone ograniczenia i znaki to sprawa zarządu dróg i do nich miejcie pretensje, że w kierunku poprawy bezpieczeństwa nic nie robią.Macie do garbatego pretensję że ma dzieci proste, przecież, powyższe to są dwie całkowicie rozłączne sprawy.

nie zgodze sie bo to my płacimy podatki ze te ich nowe zabawki i to my placimy mandaty, zamiast wykorzystac te pieniadze zeby wszystkim jezdzilo sie lepiej bezpieczniej czyli na remonty oraz budowe nowcyh drog, wola te pieniadze wydac po to zeby dalej zbijac kase z mandatow

PostNapisane: 3 marca 2010, 09:45 
Santino napisał(a):
nie zgodze sie bo to my płacimy podatki ze te ich nowe zabawki i to my placimy mandaty, zamiast wykorzystac te pieniadze zeby wszystkim jezdzilo sie lepiej bezpieczniej czyli na remonty oraz budowe nowcyh drog, wola te pieniadze wydac po to zeby dalej zbijac kase z mandatow

to tak, jakbyś miał 2. synów, dajesz jednemu i drugiemu 100zł kieszonkowego. Jeden zbił szybę w domu i teraz to tak, jakbyś wymagał, żeby ten drugi, co nie zbił tej szyby za to płacił, mimo, że nie jest za to odpowiedzialny :/

PostNapisane: 3 marca 2010, 09:45 
Administrator

Santino napisał(a):

santino, właśnie nie.
policja ma swój budżet i drogowcy mają swoją kasę.
to nie idzie z jednego wora że 'zrobimy radary zamiast dróg', tylko jednostki organizacyjne dostają jakąś kasę i swoje cele realizują i jedni robią to a drudzy tamto.
policja za swoją kasę może kupić kamizelki, radary, samochody a drogowcy to osobny, niezależny organ i oni sami rozporządzają budżetem który dostaną.

Nie możesz mieć pretensji, że jedni swój budżet wykorzystują i kupują sprzęt a drudzy nie. Polskie autostrady są najdroższymi na świecie i nie jest to wina urzędu policji... to zupełnie osobne organy są.

To jest troche tak, masz pana woźnego i pana informatyka.
pan informatyk dostał kasę i zakupił nowe komputery do firmy, pan woźny dostała kasę i miała zakupić środki czyszczące i posprzątać...
Tymczasem, wyszło tak, że stoją nowe komputery na zasyfionej podłodze a ty masz pretensje do informatyka, że kupił komputery (przecież to właśnie miał zrobić i na ten cel dostał kasę) a nie kupił ludwika, mopa i nie wyszorował podłogi w firmie.

PostNapisane: 3 marca 2010, 10:35 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
DaVeRc napisał(a):
Kyokushin napisał(a):
I dobrze, niech łapią wariatów.

Każdemu zdarza się czasami szybciej jechac,

Kyo sie nie zdarza, wierz mi hehehe
Ostatnio myślałem że im paliwa zabrakło :hyhy:

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 3 marca 2010, 10:37 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
Fryderyk napisał(a):
Tak, hipokryzja, bo nie zawsze przepisowa jaZda=bezpieczna jazda oraz niekoniecznie nieprzepisowa jazda=niebezpieczna jazda :/

Ale zgodzisz się chyba, iż z reguły jazda szybsza niż dozwolona prędkość jest mniej bezpieczna niż jazda z mniejszą prędkością. Biorąc pod uwagę wypadkowość, można stwierdzić, że jazda w ogóle do bezpiecznych zajęć nie należy, a ryzyko i stopień niebezpieczeństwa raczej rośnie wraz ze wzrostem prędkości niż maleje ;)

Z resztą to i tak chyba nic do tematu nie wnosi.
Moim zdaniem kwestia jest prosta. Skoro "umówiliśmy" się na takie prawo, skoro obowiązują ograniczenia i skoro policja ma za zadanie te ograniczenia wymuszać, to nie należy mieć do niej pretensji, że próbuje się ze swoich zadań wywiązać. Jak ktoś chce jechać szybciej, to jego ryzyko i ewentualny koszt. Rola policjantów to walka o jak najpowszechniejsze przestrzeganie przepisów, w tym ograniczeń.

Swoją drogą, jak widać, policja ma do tej pory raczej mizerne efekty w walce o respektowanie ograniczeń. Większość jeździ non stop za szybko i płaci 1-2 mandaty rocznie. Skoro jakieś nowe cudeńko ma tę skuteczność poprawić, to można się tylko cieszyć :ok:
Może będą lepiej wypełniać swoje obowiązki. Zwłaszcza, iż tym razem ma szansę się to odbyć bez żadnej uciążliwości dla "legalnych" kierowców. Choć raz :)

Woźny kupi nową super szczotę. Aby tylko umiał obsłużyć i robił to skutecznie :ok:

PostNapisane: 3 marca 2010, 10:52 
Administrator

Boogie napisał(a):
Kyo sie nie zdarza, wierz mi hehehe
Ostatnio myślałem że im paliwa zabrakło :hyhy:

:kijemgo: :P :P :P hehe

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1