BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 17:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wezwanie do przebudzenia - film psychologiczny
PostNapisane: 4 marca 2010, 06:25 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
Boogie napisał(a):
młodzieńcze, skończ pisać te brednie !!
Już Ci kiedyś wytknąłem te pierdoły, a Ty dalej je wstawiasz. Zajmij sie czymś pożytecznym, matce w praniu pomóż, bo o historii nie ma bladego pojęcia.
W XV wiek ludność Polski liczyła ok 3 mln obywateli - a więc owe 9 mln kobiet, to śmierć prawie całej populacji kobiecej Europy Zachodniej.
Żenada....

To co piszesz o inkwizycji to kupa bazdur podszyta głupotą nieuków.

Panie niedouczony, nie wiem jaką szkołę kończyłeś, ale po lekturze twoich wywodów nie podejrzewałbym bym Cię o więcej niż jakaś zawodówkę w zawodzie krawiec, ew. fryzjer :)

Żenadą, panie najszybszy na północ od Radomia , jest to iż nie masz pojęcia... a piszesz więc zamiast marnować swój czas weź się lepiej za skrojenie jakiegoś szykownego surdutu, albo umów się z klientką na balejaż :)

"Na początku XIII stulecia zaczęto prześladować czarownice w krajach zachodniej Europy, a od XVI w. podobne praktyki odnotowujemy w Polsce."

J.A. Kultys "Morlaność a seks i kobieta (w wybranych kulturach)", Słupsk 1999 str. 185
(dodałbym iż praca pisana pod redakcją prof dr. hab. W. Pałubickiego, ale i tak pewnie nie wiesz kto to jest) :)

"Wedle zachowanych materiałów źródłowych od pierwszego procesu w 1264r aż do ostatniego w 1864r. zgładzono w Europie około dziewięciu milionów czarownic. Ile wśród nich było niewinnych kobiet, czasem chorych psychicznie, tego nie sposób dociec"

M. Rożek "Diabeł w kulturze polskiej. Szkice dziejów motywu i postaci". Warszawa- Kraków 1993. str 74.

"W 1629r., podczas ostatnich masowo wykonywanych wyroków śmierci przez spalenie na stosie w biskupstwie Wyrzburg, co czwarta ofiara nie przekroczyła czternastego roku życia"

Gernot Rotter, Ekkehart Rotter: Wenus, Maria, Fatima : [jak rozkosz zmysłów stała się sprawą szatana], Gdynia 1997 s; 85

"Po procesach w Garmisch i Schongau odbiera się życie 114 kobietom, w Brambergu ginie idch 600, a w Wurzburgu 1200.W innych miejscowaościach niemieckich ofiarą procesów pada 200000 kobiet" (od XV d XVIIw)

Dörrzapf, Reinhold: Eros, małżeństwo, Lucyper w pludrach : dzieje obyczajowości seksualnej, Gdynia 1997, s.86-87

"..kronikarz z Treves odnotował fakt wymordowania przez inkwizytorów w 1586r. wszystkich kobiet, mieszkanek dwóch wiosek, prozostawiajac przy życiu tylko dwie"

H.Ellerbe "Ciemna strona historii chrześcijaństwa". Bydgoszcz 1997.

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 4 marca 2010, 07:55 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
To dlatego na zachód od Odry takie brzydkie kobiety są, bo te co były ładne i kuszące to spalili i pula genów została jak widać.

PostNapisane: 4 marca 2010, 09:48 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
klamra napisał(a):
Bobby_Valentino zmanipulowaną przez kogo? Ja Ci na wszystko daje odpowiedz w Biblii jeśli sobie tylko zażyczysz napisze w którym miejscu pisze to w twojej Biblii (myślę ,że posiadasz takie coś) ;)

Manipulacja :] chyba wszyscy nadużywamy dziś tego słowa.

Przez wyznawców twojej religii bo ja widać sam na tą ścieżkę nie zstąpiłeś.

PostNapisane: 4 marca 2010, 10:18 
Pierwsze kroki

A ja wam mówie że jeszcze z góra 40-60 lat i wszystko p..... i zacznie odbywać się sad nad tym swiatem, i pewnie że biblię mozna interpretować na rózne sposoby i rózne rzeczy wychodzą jednak szkopuł w tym aby ta interpretacja była logiczna. Na szczęscie zdażaja sie jednostki które to potrafią.
Co do okultyzmu to są to jak najbardziej realne rzeczy, przypadek który zdazył się jakieś 18 lat temu na mnie robi wrażenie i daje do myslenia nawet do tej pory, rzecz działa się jakieś 4 km od mojej miejscowości , a osoba od której to się zaczeło była około 10 letnią dziwczyną. Znalazła jakąś ksiażkę, zaczeła ją czytać, cos zaczeła tam robić, tyle ze chyba niedokonca tak jak było tam opisane lub poprostu w pewnym momencie zrezygnowała z tego co zaczeła. Efekt był taki że po ich domu zaczeły się przemieszczać przedmioty, to z taką silą że dany przedmiot potrafił się rozbic o scianę, zaczeły się tam takie cyrki dziać że ta dziewczynka poprostu tam niewtrzymywała, zabrały ją do siebiebie zakonnice, wszystko co się działo w jej domu zaczeło sie dziać u nich, była i również u kasiędza na plebani, z rzeczy jakie tam się działy to był przypadek samoistnego odpalania i gaszenia samochodu w garażu, ksiądz który wzioł te ksiazkę do reki po spojrzeniu na spis tresci rzucił ją pod kuchnię, niewiem co się dalej z nia stało, a modlitwy które zakonnice prowadziły nic praktycznie nie dawały, tylko w krótkich momentach gdy były wypowiadane słowa o cierpieni Jezusa przystawało na chwilę. Dziewczynka nie była opętana była normalną osobą, a cała rzecz działa się niecały miesiąc po czym całkowicie ustało. Dzisiaj już ta dziewczyna tam nie mieszka, gdzieś się wyprowadziła.
Co do inkwizycji i tych rzeczy to jak najbardziej że inkwizytorzy nie słusznie zamordowali tysiace kobiet które niemiały zadnego zwiazku z magią, inkwizytorzy niszczyli kazdego kto czynnie nie robił tego co nakazywał Watykan, tak przecież ginełli protestanci.
To by było na tyle mnie w tym watku :) , i pamietajcie że bierzecie odpowiedzialność za słowa które wypowiadacie, czy komuś sie to podoba czy nie to bedziemy sądzeni również za język, a może przedewszystkim za język, ale najwarzniejsze przy sądzniu będzie to czy wzielismy Jezusa za swojego Zbawiciela.
Pozdrawiam

PostNapisane: 4 marca 2010, 10:22 

Kenichi napisał(a):
, i pamietajcie że bierzecie odpowiedzialność za słowa które wypowiadacie, czy komuś sie to podoba czy nie to bedziemy sądzeni również za język, a może przedewszystkim za język,

Że co ? A dlaczego tak niby ? Bzdury piszesz straszne kolego. Ja jestem ateistą a widzę że wiem więcej od Ciebie.

PostNapisane: 4 marca 2010, 10:34 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: m57
Kenichi napisał(a):
i pewnie że biblię mozna interpretować na rózne sposoby i rózne rzeczy wychodzą jednak szkopuł w tym aby ta interpretacja była logiczna. Na szczęscie zdażaja sie jednostki które to potrafią.

..a sądząc po twoich wypowiedziach - są to wyznawcy twoich poglądów i jedynej słusznej interpretacji - tak trzymaj :ok:

btw - poza biblią proponuję zaopatrzyć się w słownik ortograficzny :kwasny:

PostNapisane: 4 marca 2010, 10:47 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Nie wszystkie karty zostały odkryte i nie wszystko współczesna nauka jest w stanie wyjaśnić, tu się zgadzam.
Coś co kiedyś było czarną magią, dziś nazywa się wiatrem, ogniem, energią elektryczną.

W kwestii okultyzmu, opętań, egzorcyzmów - to nie jest wyssane z palca - to są już fakty. Tyle że fakty których nie umiemy wytłumaczyć, co nie znaczy że nie mają miejsca.

PostNapisane: 4 marca 2010, 11:08 
Pierwsze kroki

Bobby napisał(a):
Że co ? A dlaczego tak niby ? Bzdury piszesz straszne kolego. Ja jestem ateistą a widzę że wiem więcej od Ciebie.

Jake bzdury ? będziesz osadzany na podstawie prawa jakie otrzymali Żydzi jeśli choć raz jeden zgrzeszysz karą za grzech jest smierć, Jeśli wezmierz Jezusa za Zbawiciela to już nie bedziesz sadzony na podstawie prawa bowiem Jezus zaplacil za twoje grzechy
anya napisał(a):
..a sądząc po twoich wypowiedziach - są to wyznawcy twoich poglądów i jedynej słusznej interpretacji - tak trzymaj

Poglady się kreuje na podstawie wiedzy innych ludzi, ja jedynie mogę porównywać kto ma racje a kto nie, oczywiście że też że w szczegółch moge się mylić .
sorry za byki,
Pozdrawiam

PostNapisane: 4 marca 2010, 11:13 

Kenichi napisał(a):
Jake bzdury ? będziesz osadzany na podstawie prawa jakie otrzymali Żydzi jeśli choć raz jeden zgrzeszysz karą za grzech jest smierć, Jeśli wezmierz Jezusa za Zbawiciela to już nie bedziesz sadzony na podstawie prawa bowiem Jezus zaplacil za twoje grzechy

:przestraszony: Stary poczytaj Biblię lepiej zanim zaczniesz p.ieprzyć takie bzdury.

PostNapisane: 4 marca 2010, 11:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Tak czytając wypowiedzi Kenichi, przypomniało mi się coś takiego
Cytuj:
Ateista po śmierci trafił do piekła. Pierwsze, co zrobił, to zapytał diabła, jak tam jest.
-Nie ma się czego bać, tu jest naprawdę fajnie. Chodź ze mną to ci pokażę.
Przechodzą korytarzem i mijają kina, restauracje, puby, domy publiczne, teatry, kluby, kręgielnie... Normalnie życie jak w Madrycie, dla każdego coś miłego. Ateista jest już prawie całkowicie przekonany, że będzie mu tu lepiej niż na ziemi, kiedy nagle widzi otwarte drzwi, a za nimi ściana ognia i przytłumione krzyki ludzi...
-A to co ma znaczyć, diable? Miało być fajnie.
-Spokojnie, to tylko katolicy. Jak sobie wymyślili-tak mają.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 4 marca 2010, 11:22 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
Kyokushin napisał(a):
W kwestii okultyzmu, opętań, egzorcyzmów - to nie jest wyssane z palca - to są już fakty.

...no raczej! wystarczy popatrzeć na takiego Busha albo braci Kaczyńskich... - opętani, bez lipy... :orany:

PostNapisane: 4 marca 2010, 11:44 

Okultyzm mamy w tv markecie i w radiu maryja.

PostNapisane: 4 marca 2010, 11:55 
Zacna persona forum

...a egzorcyzmy w najnowszej biografii Kapuścińskiego... :spi:

PostNapisane: 4 marca 2010, 12:08 
anya napisał(a):
Kenichi napisał(a):
i pewnie że biblię mozna interpretować na rózne sposoby i rózne rzeczy wychodzą jednak szkopuł w tym aby ta interpretacja była logiczna. Na szczęscie zdażaja sie jednostki które to potrafią.

..a sądząc po twoich wypowiedziach - są to wyznawcy twoich poglądów i jedynej słusznej interpretacji - tak trzymaj :ok:

Jackpot!

Nieźle popłynęliście tutaj hehe

Zastanawiam się jak trzeba mieć ograniczony światopogląd, żeby wierzyć w "jedyne słuszne" itd. rozliczanie ze słów :rotfl: jeśli tak, to Bóg jest bardzo, bardzo zły tolerując to i OWO. Jeśli jednak Bozia jest dobra, nie wiem czemu za wątpienie miałaby słać ludzi do piekła :/

...ale i tak najbardziej rozwaliło mnie to:

Cytuj:
Tak więc:
- ani nie odpowiedziałem na żadne pytanie
- ani pytania nie zadałem

Teraz coś na rozluźnienie!

Panie i panowie, pan Conway Twitty:

PostNapisane: 4 marca 2010, 15:22 
Forumowicz

Moje BMW: e46 touring 320d
Kod silnika: M47N
Wolą Boża jest to aby wszyscy doszli do skruchy i zostali wybawieni. A aby to miało ręce i nogi to każdy powinien o tej nowinie dowiedzieć ,więc świadkowie chodzą i głoszą, o Boga zamierzeniu, co człowiek musi robić aby został wybawiony, czym ma się kierować w życiu i co stawiać na pierwszym miejscu.

Kyokushin
jaki związek ty naprawdę nie masz pojęcia co piszesz. Nawet nie jesteś tego w stanie udowodnić.

Fryderyk. Nie ma takiego czegoś jak piekło.

PostNapisane: 4 marca 2010, 15:38 
Administrator

klamra napisał(a):
więc świadkowie chodzą i głoszą

A bo Oni niby wiedzą. Skąd?

klamra napisał(a):
Kyokushin jaki związek ty naprawdę nie masz pojęcia co piszesz. Nawet nie jesteś tego w stanie udowodnić.

Nie mam pojęcia, bo?
Co, jaki związek?
Udowodnić czego?

Nie wiem czym się odurzasz, ale ogarnij się i zacznij kojarzyć.

klamra napisał(a):
co człowiek musi robić aby został wybawiony,

Apropo wybawienia, kolega odpisał, więc Świadkowie, mogą sobie dalej chodzić i głosić co chcą:

Kenichi napisał(a):
... ale najwarzniejsze przy sądzniu będzie to czy wzielismy Jezusa za swojego Zbawiciela.

Mam takie pytanie, rozumiem że Świadkowie chodzą i głoszą, to co nakazuje biblia.
Czy składasz ofiary całopalne?
Czy składasz ofiary z pierwipłodów?

PostNapisane: 4 marca 2010, 16:11 
Zacna persona forum

klamra napisał(a):
każdy powinien o tej nowinie dowiedzieć ,więc świadkowie chodzą i głoszą, o Boga zamierzeniu,

chłopie, masz 18 lat a wypowiadasz się jak jakis niedouczony klecha :rotfl: :rotfl: wstań z kleczek, naszyj na spodnie w kolanach łaty, wyjdx na dwór, pograj w piłe z chłopakami, popodrywaj dziewczyny a nie zawracasz gitare jak jakas stara dewota... :wstyd:

od czytania tych wynuzeń po prostu niedobrze się robi... słyszałes okreslenie stary-malutki? albo dzidzia-piernik? NIE? to przeczytaj jeszcze raz początek postu...

PostNapisane: 4 marca 2010, 18:28 
Pierwsze kroki

Kyokushin napisał(a):
Mam takie pytanie, rozumiem że Świadkowie chodzą i głoszą, to co nakazuje biblia.
Czy składasz ofiary całopalne?
Czy składasz ofiary z pierwipłodów?

Ja nie jestem ŚJ :)
Żadnych ofiar nie składam bo tego robić nie muszę, Po to przyszedł Jezus na Ziemię aby nie być dłuzej pod prawem czy zakonem który mieli Żydzi.

PostNapisane: 4 marca 2010, 18:30 
klamra napisał(a):
więc świadkowie chodzą i głoszą, o Boga zamierzeniu,

Jesteś świakiem Jehowy?

klamra napisał(a):
Fryderyk. Nie ma takiego czegoś jak piekło.

O czym Ty do mnie gadasz? :rotfl:

Ej, bierute, there is no spoon. :cwaniak:

PostNapisane: 4 marca 2010, 18:55 
Administrator

Kenichi napisał(a):
Ja nie jestem ŚJ :)
Żadnych ofiar nie składam bo tego robić nie muszę, Po to przyszedł Jezus na Ziemię aby nie być dłuzej pod prawem czy zakonem który mieli Żydzi.

To nie było do Ciebie :)

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1