BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 17:45

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Przewóz maski kurierem UWAGA KU PRZESTRODZE !!
PostNapisane: 5 marca 2010, 12:41 
Forumowicz

Moje BMW: A3 8P , ex qp e36
Kod silnika: 2.0 TDI
zakupilem maske na allegro , gdyz byla w tym samym kolorze co moj samochod , oraz pas przedni , wplacilem kase za towar i przesylka miala isc normalnie na moj koszt , przy odbiorze , kurier zkalkulowal koszt przesylki na okolo 230 zl za niewymiarowosc oczywiscie sprzedawca nie zgodzil sie na wysylke , kurier zaproponowal by towar wyslac na palecie euro ze stelarzem zkalkulowal to na okolo 100 zl (90-pare z groszami) i odebral towar od sprzedawcy , dzisiaj ja rano obudzony przez kuriera dowiaduje sie o " malym 740 zl problemie" sprawe rozwiazalem ze sprzedajacym polubownie a wam pisze dla przestrogi zeby ktos kiedys sie tak nie naciał ja stracilem na tym okolo 80 zl sprzedawca 450

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 5 marca 2010, 12:44 
Forumowicz

Moje BMW: 316i E36
Kod silnika: M43
U mnie kiedyś za baranek który zamówiłem na allegro chcieli ponad 100zł za przesyłkę z Siódemki... Baranek kosztował 20zł a pobranie 15zł, a tu taki zonk... Ogólnie to lecą sobie kurierskie firmy w ch... Nie odebrałem oczywiście paczki i zadzwoniłem do sprzedającego, też się wkurzył bo nie miał pojęcia że tak naliczą. I wysłał paczkę ponownie ale innym kurierem i wszystko było ok. Tak więc u nas to norma :oczami:

PostNapisane: 5 marca 2010, 12:51 
Forumowicz

Moje BMW: A3 8P , ex qp e36
Kod silnika: 2.0 TDI
sprzedawca "ztargowal kolo 100 " w biurze obslugi klienta powiedzial jaka jest sprawa etc i mam do zaplacenia 625 zl przy obiorze , kase ktora wplacilem mi zwrocil , a teraz uwaga jesli bym nie odebral on mialby do zaplacenia 1400 zl za swoja maske z pasem u siebie :rotfl: :rotfl: niezle nie ? coraz czesciej zastanawiam sie nad wyjazdem na dobre z tego kraju...

najlepiej bedzie jak maska okaze sie jeszcze uszkodzona przy przesylce to....... :wsciekly: :wsciekly: :wsciekly: :wsciekly: :wsciekly:

PostNapisane: 5 marca 2010, 13:54 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36 323Ti
Kod silnika: M52B25
Wysłałem kiedyś maskę od toyoty 4runner kurierem poczty polskiej, przesyłka kosztowała około 80zł, spakowałem w karton "własnego pomysłu" zabezpieczony styropianem i nie było żadnych problemów, na drugi dzień maska była na miejscu (cała i zdrowa). Pozdrawiam

Tytuł: Re: Przewóz maski kurierem
PostNapisane: 5 marca 2010, 14:08 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=129501
Lukas2270 napisał(a):
Nie polecam tez firmy kurierskiej"OPEK".Wczoraj otrzymalem piekarnik ze zbita szybka,mimo tego ze byl zabezpieczony styropianem 4cm i kartonami!!!!

to chyba cię sprzedawca oszukał, bo przy takim zabezpieczeniu to raczej nie możliwe. (paczki kurierskie są ubezpieczone, otwierasz paczkę przy kurierze i jeśli jest coś nie hallo to piszesz przy nim protokół)

btw: ja kiedyś maskę zamawiałem, za wysyłkę płaciłem 50zł nie pamiętam co to za kurier przywiózł ale doszła cała.
Maksa po mimo że ma gabaryt duży jest lekka więc wysyłka nie powinna być duża.

Bmw e46 320i m52 bylo
Bmw e36 325i m50 jest
Bmw e39 525i m54 jest

Ostatnio edytowano 5 marca 2010, 17:45 przez iroonhide, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 5 marca 2010, 14:27 
Uzależniony od forum :)

Dziesiątki razy wysyłałem paczki DHLem i Siódemką. Zawsze do mnie docierały i do moich odbiorców. Nigdy nic się nie stało. DHLem nawet szyby wysyłałem a Siódemką wzmacniacz domowy.

Do maski w kolor to bym odpuścił. Nie raz ludzie jadą oglądac i sie okazuje że i tak do lakieru... ryska, wgniotek, rdzawka...

Kumpel tak jechał po klape i drzwi do e36 kombi. Klape wzial drzwi nie.. .leciał 400km. Dobrze ze na LPG i że klapa była 200zł poniżej rynkowej i jeszcze podłkietnik za 200zł kupił :super:

PostNapisane: 5 marca 2010, 21:06 
Forumowicz

Moje BMW: e36
Kod silnika: m51
iroonhide napisał(a):
Lukas2270 napisał(a):
Nie polecam tez firmy kurierskiej"OPEK".Wczoraj otrzymalem piekarnik ze zbita szybka,mimo tego ze byl zabezpieczony styropianem 4cm i kartonami!!!!

to chyba cię sprzedawca oszukał, bo przy takim zabezpieczeniu to raczej nie możliwe. (paczki kurierskie są ubezpieczone, otwierasz paczkę przy kurierze i jeśli jest coś nie hallo to piszesz przy nim protokół)

To wszystko zostalo zrobione kolego,protokol jest,sprzedawca barzo uczciwy bo zgodzil sie wyslac inny piekarnik w cenie kuriera.Po prostu rzuvaja tymi paczkami i tyle,on zlozy reklamacje bo de fakto to on byl ich klientem.Pozdro

PostNapisane: 5 marca 2010, 21:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 123d 850 F10
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0
najlepiej przesylka kolejowa puscic o ile jest taka mozliwosc , koszt 25zl ,bez rzucania, przerzucania i innych takich tam excesow

PostNapisane: 7 marca 2010, 18:53 
Częsty bywalec

Moje BMW: E65 & Megane III
Kod silnika: 735i
wysyłałem nieraz DHLem i zawsze doszła bez rys (kanty poobwijane kartonami i folią bąbelkową, środek tylko paroma warstwami stretchu)

PostNapisane: 7 marca 2010, 21:35 
Zacna persona forum

Moje BMW: 528i 318i
Kod silnika: M52TUB28 M40B18
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=25990
a ja wysyałem ostatnio maskę do e39 kurierem pocztex i doszła na drugi dzień cała, kupujący zapłacił 100zł za wysyłkę a kurier po dostawie policzył dodatkowe 100zł bo stwierdził za nadgabaryt :-) jaja co nie??

MOJA E34 528i DELPHIN METALIC ==>> http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=25990
MOJA E39 535i V8 BIARRITZBLAU METALLIC ==>> http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=60703 ( Sprzedana :-( )
MOJA E30 318i CIRRUSBLAU METALLIC ==>> viewtopic.php?f=6&t=78957

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1